Windows 7

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
- Да добро работат, PhysX е подобар.

New in Release 186.18

Numerous bug fixes. More information can be found in the release documentation.
Installs the new PhysX System Software version 9.09.0428.
Users without US English operating systems can select their language and download the International driver here.
New in Release 185/186 drivers:

Adds support for Ambient Occlusion – the newest NVIDIA Control Panel feature to offer enhanced 3D gaming realism exclusively to GeForce GPUs.
Adds support for CUDA 2.2 for improved performance in GPU Computing applications. See CUDA for more details.
Expands GPU hardware acceleration for the NVIDIA Video Encoding library to GPUs with less than 32 cores. Applications using this library include CyberLink PowerDirector 7, Nero Move it 1.5, Loilo SuperLoiloScope MARS, and CyberLink MediaShow Espresso.
Accelerates performance in several 3D applications. The following are examples of improvements measured with Release 185/186 drivers vs. Release 181 drivers (results will vary depending on your GPU, system configuration, and game settings):
Up to 25% performance increase in The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena
Up to 22% performance increase in Crysis: Warhead with antialiasing enabled
Up to 11% performance increase in Fallout 3 with antialiasing enabled
Up to 14% performance increase in Far Cry 2
Up to 30% performance increase in Half-Life 2 engine games with 3-way and 4-way SLI
Up to 45% performance increase in Mirror’s Edge with antialiasing enabled
Supports GeForce Plus Power Pack #3. Download these FREE PhysX and CUDA applications now!
Existing Support:

Supports single GPU and NVIDIA SLI technology on DirectX 9, DirectX 10, and OpenGL, including 3-way SLI, Quad SLI, and SLI support on SLI-certified Intel X58-based motherboards.
Includes full support for OpenGL 3.0.
Supports NVIDIA PhysX acceleration on a dedicated GeForce graphics card. Use one card for graphics and dedicate a different card for PhysX processing for game-changing physical effects. Learn more here.
Supports GPU overclocking and temperature monitoring by installing NVIDIA System Tools software.
Кај мене и кај повеќе другари никако не се инсталираат ни 185 ни 186. Се стартува сетапот, чекаш 5-6 минути и на крај ти вика System Not Modified и немаш ни NVIDIA контрол панел (т.е. имаш ама не работи, дава ерор) и не се ни инсталирани драјверите ни ништо.)

Имам Windows 7 build 7100.

Ти која верзија на 7 имаш и кои драјвери од NVIDIA и како точно ги инсталираше?
(преку Device Manager, преку тоа самото што се отпакува, преку некој посебен сетап....)

???

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Кај мене и кај повеќе другари никако не се инсталираат ни 185 ни 186. Се стартува сетапот, чекаш 5-6 минути и на крај ти вика System Not Modified и немаш ни NVIDIA контрол панел (т.е. имаш ама не работи, дава ерор) и не се ни инсталирани драјверите ни ништо.)

(преку Device Manager, преку тоа самото што се отпакува, преку некој посебен сетап....)

???
Ист проблем и ја имам само не на 7 туку на виста почиња инсталацијата и цело време стои на половина по 30 мин толку неро се инсталира и никако да заврши ...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ист проблем и ја имам само не на 7 туку на виста почиња инсталацијата и цело време стои на половина по 30 мин толку неро се инсталира и никако да заврши ...
Тоа е проблем на нерото, после рестарт се решава. Земи си последна верзија од Nero 7, дефинитивно најдобра е.

Него, за мојов проблем, има ли некој што ги инсталирал кај него најновите драјвери од NVIDIA на Windows 7?

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30

???
Истата :toe:
Првен ми беа инсталирани 185.85 па новиве, и немав никаков проблем. На PC-то Декстоп амам Виста на ЛапТопот Windows7 b7100 x64, и немам никакви проблеми.
- Или пробај вака, инсталирај некои стари драјвери па надградиги со новиве.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Тоа е проблем на нерото, после рестарт се решава. Земи си последна верзија од Nero 7, дефинитивно најдобра е.

Него, за мојов проблем, има ли некој што ги инсталирал кај него најновите драјвери од NVIDIA на Windows 7?
Сигурно не ти се инсталирани? Со видел во device manager која верзија ти ја прикажува?
И кај мене долго време стои и на крај вика system not modified, ама се инсталираат. Прочитав на еден форум дека било нормално да излезе system not modified, a за тоа пишувало и во release notes на драјверот.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Eпа глупости од драјвери тогаш арни се старите

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Сигурно не ти се инсталирани? Со видел во device manager која верзија ти ја прикажува?
И кај мене долго време стои и на крај вика system not modified, ама се инсталираат. Прочитав на еден форум дека било нормално да излезе system not modified, a за тоа пишувало и во release notes на драјверот.
Така мислам дека ги има, во дивајс менаџер, ама ни nvidia control panel e доинсталиран, ни phsyx е инсталиран ни ништо.... половично се инсталирани, не се баш како што треба.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Постариот Неро 7 НЕ ОДИ на виста а можеби ни на виндовс 7. Имено во постарите инсталации Нерото сака да инсталира directx 9 (автоматски е процесот и не може да се заобиколи) а пошто виндовсот виста е со directx10 доаѓа до конфликт. Значи набави понов Неро (јас користам Неро 9) али мислам и дека со Неро над 7.5.2 ќе свршиш работа.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
да знам дека неро 7 не работи на виста па неро 9 користам моментално :)

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Така мислам дека ги има, во дивајс менаџер, ама ни nvidia control panel e доинсталиран, ни phsyx е инсталиран ни ништо.... половично се инсталирани, не се баш како што треба.
Kaj мене после долго чекање се појавува инсталација за physx, ако не ти се инсталирал појди каде што се отпакуват фајловите, default C:\NVIDIA\DisplayDriver\186.18\English, таму може рачно да стартуваш инсталација на physx и на nvidia control panel (NvCplSetupEng, panel-от и кај мене го нема, а и кога рачно ќе пробам да го инсталирам нејќе).

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Постариот Неро 7 НЕ ОДИ на виста а можеби ни на виндовс 7. Имено во постарите инсталации Нерото сака да инсталира directx 9 (автоматски е процесот и не може да се заобиколи) а пошто виндовсот виста е со directx10 доаѓа до конфликт. Значи набави понов Неро (јас користам Неро 9) али мислам и дека со Неро над 7.5.2 ќе свршиш работа.
?
Неро7.0 е компатибилен со виста и виндовс7, убаво работи. Јас го користам.
- И тоа на 64-битен виндовс.
dx9 први проблеми при гледање на слики, АА не ми се свија. А за режење закон.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
да знам дека неро 7 не работи на виста па неро 9 користам моментално :)
Од каде овие глупости?

NERO 7 го користам одкога се појави, и на ХР и на Vista и на 7, без ниту еден проблем. Тоа што ти вика дека ќе инсталира DX 9, ако самата инсталација види дека ти имаш понов DX од тој што се инсталира, самата престанува, не е глупо тоа да те враќа на нешто постаро.

Kaj мене после долго чекање се појавува инсталација за physx, ако не ти се инсталирал појди каде што се отпакуват фајловите, default C:\NVIDIA\DisplayDriver\186.18\English, таму може рачно да стартуваш инсталација на physx и на nvidia control panel (NvCplSetupEng, panel-от и кај мене го нема, а и кога рачно ќе пробам да го инсталирам нејќе).
Се е пробано, се е без резултат.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
?
Неро7.0 е компатибилен со виста и виндовс7, убаво работи. Јас го користам.
- И тоа на 64-битен виндовс.
dx9 први проблеми при гледање на слики, АА не ми се свија. А за режење закон.
Од каде овие глупости?

NERO 7 го користам одкога се појави, и на ХР и на Vista и на 7, без ниту еден проблем. Тоа што ти вика дека ќе инсталира DX 9, ако самата инсталација види дека ти имаш понов DX од тој што се инсталира, самата престанува, не е глупо тоа да те враќа на нешто постаро.

Се е пробано, се е без резултат.
Па јави се во мајкрософт да ти дадат награда!
Проблемот на неро со виста не го измислив јас, тој си постои и е познат, и за него има доста пишувано по интернет. Постојат верзии на Неро 7 кој крашираат при инсталација на виста, и уште полошо после треба со посебни алатки од сајтот на Неро да се тргни половичната инсталацијата. Се е поради автоматско инсталирање на directx9 на виста која вистата не го дозволува. Јас имам такво неро (некоја постара верзија на неро7) која така прави на виста. а додека имав XP си работеше нормално.

http://apcmag.com/how_to_install_nero_7_on_vista.htm

http://www.vistax64.com/vista-installation-setup/15185-nero-7-not-compatible-vista-install-crashes.html

http://www.driverheaven.net/windows-vista-forum/133938-nero-vista-directx-9-0c.html

http://apcmag.com/nero_runs_under_vista_at_last.htm

http://www.softwarepatch.com/utilities/nero7.html

http://www.vistax64.com/vista-installation-setup/6740-nero-7-burning-rom.html

http://www.microsoft.com/communities/newsgroups/en-us/default.aspx?dg=microsoft.public.windows.vista.general&tid=a5650e73-bb39-4cf2-a20d-508706356b09&cat=&lang=&cr=&sloc=&m=1&p=1

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Или може да прекинете да користите bloatware, ќе си инсталирате ImgBurn или пак CDBurnerXP и средена работа. Ама секогаш кога некој ќе спомне режење, сите одма на Nero помислуваат, ко божем само тоа постои на светов.

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
А можно е само Copy Paste на самото CD,DVD и реже исто како да ставаш податоци на USB а за аудио CD преку Windows Media Player....Брзо и едноставно :aplauz:

Kajgana Shop

На врв Bottom