Windows 7

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Абе Nero7 e старо, шо коментирате за него, земете Nero8 или 9, топ работи на 7-мица.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ај ве замолувам да се вратите на топикот Windows 7 :)

Најновата верзија, освен позадинската слика на прв поглед нема никакви промени, но се надевам дека е постабилна од постарите кои исто така барем кај мене немаа никакви проблеми, ниту со програми или игри. :helou:

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Ако имат некој крак за Built 7231 нека ми пуштит по ПП ама проверено да е зш 10 пати го реформатирав заради крак...

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Ако имат некој крак за Built 7231 нека ми пуштит по ПП ама проверено да е зш 10 пати го реформатирав заради крак...
А зошто симнувате пиратски верзии кога е бесплатно од Microsoft кога ќе испадне финалната везија и кога ќе заврше периодот за слободно користење тогаш се решават тие проблеми :toe:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ја веќе имам 7077 некое време и добро работи, превземено од мајкрософт сајтот, никаков проблем па ме интересира да преминам на 7100 или некоја понова (подобра) верзија дали е можно само со некој апдејт или треба од ново реинсталација

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ќе замолам без побарување за кракови и сериски броеви нека продолжи дискусијата но без пиратерија и околу неа... :)

P

Princ

Гостин
Ја веќе имам 7077 некое време и добро работи, превземено од мајкрософт сајтот, никаков проблем па ме интересира да преминам на 7100 или некоја понова (подобра) верзија дали е можно само со некој апдејт или треба од ново реинсталација
Единствената глупост која досега барем ја имам приметено од Microsoft со Windows 7 е тоа што мораш да го реинсталираш целиот оперативен систем секој пат кога сакаш да одиш на друга верзија од истиот оперативен систем. Од тоа поглупо, амин.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Единствената глупост која досега барем ја имам приметено од Microsoft со Windows 7 е тоа што мораш да го реинсталираш целиот оперативен систем секој пат кога сакаш да одиш на друга верзија од истиот оперативен систем. Од тоа поглупо, амин.
Не е до толку глупо, одзима 5-10 мин. не ти менува ништо, ни сетинзи, ни програми, ни ти брише нешто... само си ги поправа баговите, става што е ново и тераш.

P

Princ

Гостин
Колку си сигурен од 1 до 10 (10 е 102.5% сигурен)?
Последниот пат кога апгрејдирав (од 7000 на 7100 мислам дека беше) СИТЕ програми и сетинзи ги тргна... чисто нова инсталација. Your files will be saved in Windows.1 така нешто. Значи и фајлови "брише" и све.
На крај краишта, глупаво е да симнеш 3GB за 2 (или 2000, ама знаеш верувам колкава е разликата) реда код.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Мене ме исмачи тој clean install кон 7100 (РЦ) каде што не беше возможен upgrade морав да префрлам се и сешто, инаку сега се upgrade-уваат верзиите и нема никакви проблеми, исто мислам дека тоа е одлична опција се со цел да не се прави постојано формат и префрлување на податоци кон други партиции од онаа во која се наоѓа оперативниот систем.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Колку си сигурен од 1 до 10 (10 е 102.5% сигурен)?
Последниот пат кога апгрејдирав (од 7000 на 7100 мислам дека беше) СИТЕ програми и сетинзи ги тргна... чисто нова инсталација. Your files will be saved in Windows.1 така нешто. Значи и фајлови "брише" и све.
На крај краишта, глупаво е да симнеш 3GB за 2 (или 2000, ама знаеш верувам колкава е разликата) реда код.
Јас до сега правев Upgrade директ преку Windows. Одам двоклик на цедето, одам install, next, next, чекам 5-10 мин. и толку е.

А ако одиш преку стандард постапките за форматирање (преку BOOT од CD, тогаш се ти брише / трга на страна) ама тоа е Clean Install, а ова јас што го правам е само да надополни тоа што е ново. Пробај така.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
а бе и она му беше глупо ко ќе н енајди драјвер за модем па те прашва дал сакаш да се конектираш на интернет да побара.
Си има некој таму со добра смисла за хумор.
Ќе си ја терам сега за сега ова, супер ме служи.
Фала на одговор

P

Princ

Гостин
Јас до сега правев Upgrade директ преку Windows. Одам двоклик на цедето, одам install, next, next, чекам 5-10 мин. и толку е.
Јас сепак мислам дека си грешка ама ај не е битно. Точно преку тој Upgrade го прави она што го опишав погоре, ако покренеш од CD и форматираш нема ништо да ти остави дека, нели, форматираш :)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Јас сепак мислам дека си грешка ама ај не е битно. Точно преку тој Upgrade го прави она што го опишав погоре, ако покренеш од CD и форматираш нема ништо да ти остави дека, нели, форматираш :)
Незнам ни кај мене не се форматира ништо само упграде стискам си се упгрејдира поновата верзијат и готово. А ако одиш на ново да го инсталираш најнормално дека ќе ти се форматира и такви глупостим затоа има опција упгрејд за ништо да не ти се промени само понова верзија да имаш и тоа е тоа. :helou:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ако го покренеш преку CD, имаш опција ДА ФОРМАТИРА или да си инсталира а старите работи да ги стави во некој фолдер.

А ова класичниов апдејт преку двоклик :) ме чуди како така ти прави.

Kajgana Shop

На врв Bottom