А зошто симнувате пиратски верзии кога е бесплатно од Microsoft кога ќе испадне финалната везија и кога ќе заврше периодот за слободно користење тогаш се решават тие проблемиАко имат некој крак за Built 7231 нека ми пуштит по ПП ама проверено да е зш 10 пати го реформатирав заради крак...
Единствената глупост која досега барем ја имам приметено од Microsoft со Windows 7 е тоа што мораш да го реинсталираш целиот оперативен систем секој пат кога сакаш да одиш на друга верзија од истиот оперативен систем. Од тоа поглупо, амин.Ја веќе имам 7077 некое време и добро работи, превземено од мајкрософт сајтот, никаков проблем па ме интересира да преминам на 7100 или некоја понова (подобра) верзија дали е можно само со некој апдејт или треба од ново реинсталација
Не е до толку глупо, одзима 5-10 мин. не ти менува ништо, ни сетинзи, ни програми, ни ти брише нешто... само си ги поправа баговите, става што е ново и тераш.Единствената глупост која досега барем ја имам приметено од Microsoft со Windows 7 е тоа што мораш да го реинсталираш целиот оперативен систем секој пат кога сакаш да одиш на друга верзија од истиот оперативен систем. Од тоа поглупо, амин.
Јас до сега правев Upgrade директ преку Windows. Одам двоклик на цедето, одам install, next, next, чекам 5-10 мин. и толку е.Колку си сигурен од 1 до 10 (10 е 102.5% сигурен)?
Последниот пат кога апгрејдирав (од 7000 на 7100 мислам дека беше) СИТЕ програми и сетинзи ги тргна... чисто нова инсталација. Your files will be saved in Windows.1 така нешто. Значи и фајлови "брише" и све.
На крај краишта, глупаво е да симнеш 3GB за 2 (или 2000, ама знаеш верувам колкава е разликата) реда код.
а бе и она му беше глупо ко ќе н енајди драјвер за модем па те прашва дал сакаш да се конектираш на интернет да побара.Единствената глупост која досега барем ја имам приметено од Microsoft со Windows 7 е тоа што мораш да го реинсталираш целиот оперативен систем секој пат кога сакаш да одиш на друга верзија од истиот оперативен систем. Од тоа поглупо, амин.
Јас сепак мислам дека си грешка ама ај не е битно. Точно преку тој Upgrade го прави она што го опишав погоре, ако покренеш од CD и форматираш нема ништо да ти остави дека, нели, форматирашЈас до сега правев Upgrade директ преку Windows. Одам двоклик на цедето, одам install, next, next, чекам 5-10 мин. и толку е.
Незнам ни кај мене не се форматира ништо само упграде стискам си се упгрејдира поновата верзијат и готово. А ако одиш на ново да го инсталираш најнормално дека ќе ти се форматира и такви глупостим затоа има опција упгрејд за ништо да не ти се промени само понова верзија да имаш и тоа е тоа. :helou:Јас сепак мислам дека си грешка ама ај не е битно. Точно преку тој Upgrade го прави она што го опишав погоре, ако покренеш од CD и форматираш нема ништо да ти остави дека, нели, форматираш
Ако го покренеш преку CD, имаш опција ДА ФОРМАТИРА или да си инсталира а старите работи да ги стави во некој фолдер.Јас сепак мислам дека си грешка ама ај не е битно. Точно преку тој Upgrade го прави она што го опишав погоре, ако покренеш од CD и форматираш нема ништо да ти остави дека, нели, форматираш