Windows 7

• Креатор на темата Креатор на темата m.i.n.a
  • Време на започнување Време на започнување
И јас не се разбирам многу али и јас сум на мнение дека освежувањето е добро за компјутерот.
--- надополнето: 22 декември 2013 во 08:40 ---
Знаеш ли како да направиш refresh без да кликнеш?
Како без да кликнам? Знам само десен клик па рефреш и со F5, поинаку незнам.

На некој што нема техничко познавање, ако му кажам поинаку, којзнае како ќе свати.

Дечки спуштив win 7 од тие што се на 261 страна па сега ме интересира дали треба и за нив активатор ај некој нека ми кажи :)

Имав windows 7 64bit и го форматиираа сега имам
windows 7 32 bit али не сум задоволен па сакам да го вратам
windows 7 64bit али од неколку што ставив ни еден не сака да уклучи дали треба прво некое подесување или не се исправни цдата

Што е разликата меѓу 32 бит и 64 бит? И кој е подобар?
ако знае некој нека ти објасни повеќе али јас колку што знам 32битната верзија е за рам меморија до 4г а 64битната за 4+...
значи ти ако имаш рам од 7г и ставиш вин 32бит , ке оди поспоро, нема да го вадиш максимумот од рамот:)

ако знае некој нека ти објасни повеќе али јас колку што знам 32битната верзија е за рам меморија до 4г а 64битната за 4+...
значи ти ако имаш рам од 7г и ставиш вин 32бит , ке оди поспоро, нема да го вадиш максимумот од рамот:)

Нема да оди поспоро туку ќе му чита само 3.25 или 3.5 гигабајти од рамот, останатите нема да ги користи.
Главната разлика е во тоа што 32 битната верзија може да адресира само до 4 гига (нешто помалку од 4 поради други адресирања).
Значи ако некој има 4 или повеќе гига рам треба да инсталира 64 битна верзија, плус на хартија 64 битниот е побрз, а денес сите хардверски делови поддржуваат 64 битен ос така да нема причина да се инсталира 32 битен, освен ако компјутерот е многу стар па нема драјвери за некој дел.

Нема да оди поспоро туку ќе му чита само 3.25 или 3.5 гигабајти од рамот, останатите нема да ги користи.
Главната разлика е во тоа што 32 битната верзија може да адресира само до 4 гига (нешто помалку од 4 поради други адресирања).
Значи ако некој има 4 или повеќе гига рам треба да инсталира 64 битна верзија, плус на хартија 64 битниот е побрз, а денес сите хардверски делови поддржуваат 64 битен ос така да нема причина да се инсталира 32 битен, освен ако компјутерот е многу стар па нема драјвери за некој дел.
па значи брат истото не е поспор викаш али само 3.5 ке му користи и ке му дојде ко да има рам од 4г а не 7?
значи поспоро ке е :)

Ако имаш 64 bit процесор, без разлика на рамот, ставај 64 bit. Сите програми кои бараат процесорска моќ ќе работат многу подобро.

па значи брат истото не е поспор викаш али само 3.5 ке му користи и ке му дојде ко да има рам од 4г а не 7?
значи поспоро ке е :)

Повеќе рам не значи и побрз компјутер

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom