Windows 7

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.649
Поени од реакции
7.490
Ми треба за службениот PC лиценца. Софтверот ми функционира само на XP. Затоа барам исклучиво XP.
Друже стикерот/налепницата на Микрософт е тоа што виндоусот го прави лиценциран а не ЦДто или серискиот.

Член од
5 август 2008
Мислења
558
Поени од реакции
180
Друже стикерот/налепницата на Микрософт е тоа што виндоусот го прави лиценциран а не ЦДто или серискиот.
Е како не, тамам работа да е така како што викаш. Може налепницата да се манипулира, ќе направиш по овие печатниците стикер и решен проблем. А друго е кога имаш црно на бело сериски број, фактура од каде што е купен, ЦД итн.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Е како не, тамам работа да е така како што викаш. Може налепницата да се манипулира, ќе направиш по овие печатниците стикер и решен проблем. А друго е кога имаш црно на бело сериски број, фактура од каде што е купен, ЦД итн.

facepalm.gif

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Има право членот, доволна е налепницата за пред контрола. Не е баш лесно да го направиш стикерот.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Значи вака налепницата не е толку битна колку што е клучот битен а па клучот е на налепницата неможе да се прекопира таа особено онаа на XP е пластифицирана со преливна боја што пишува Genuine,cd не ти е битно ама ич фактурата пага во вода така да само налепницата ти останува :)

Член од
5 август 2008
Мислења
558
Поени од реакции
180
Значи вака налепницата не е толку битна колку што е клучот битен а па клучот е на налепницата неможе да се прекопира таа особено онаа на XP е пластифицирана со преливна боја што пишува Genuine,cd не ти е битно ама ич фактурата пага во вода така да само налепницата ти останува :)
Епа имам јас налепница од другар. Значи лепам на ПЦ-то и им викам на Мајкрософт, лиценциран е:cool: . Они сигурно не се толку паметни да проверуваат сериски броеви.:eek:

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Епа имам јас налепница од другар. Значи лепам на ПЦ-то и им викам на Мајкрософт, лиценциран е:cool: . Они сигурно не се толку паметни да проверуваат сериски броеви.:eek:
они се многу паметни не се секирај кога идат да проверат не ја гледаат налепницата туку имаат посебен софтвер кој се поврзуваат дирекно со MS и прават check на лиценцата,не можеш друга наленица да ставиш ако OEM ако е Retail да ако е ОЕМ не

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Дали може и како да направам инсталационо ДВД со повеќе јазици (германски, хрватски....итн) и со апдејти и како?
И од кај може да се симнат.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ми треба за службениот PC лиценца. Софтверот ми функционира само на XP. Затоа барам исклучиво XP.
Инсталирај си Linux и на виртуелна машина фурај го XP-то :LOL:
Иначе за која програма станува збор?
--- надополнето: 31 октомври 2013 во 13:34 ---
Дали може и како да направам инсталационо ДВД со повеќе јазици (германски, хрватски....итн) и со апдејти и како?
И од кај може да се симнат.
Ова може би ти користело....пробај http://www.rt7lite.com/
А апдејти не ти требаат, симнни си најнова верзија, гледам си ставел линкови погоре.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Инсталирај си Linux и на виртуелна машина фурај го XP-то :LOL:
Иначе за која програма станува збор?
--- надополнето: 31 октомври 2013 во 13:34 ---

Ова може би ти користело....пробај http://www.rt7lite.com/
А апдејти не ти требаат, симнни си најнова верзија, гледам си ставел линкови погоре.
Апдејти ми требаат. А после секоја преинсталација да ми апдејтува 150 апдејти ме нервира.
А Rt7lite, го знам. Не фала, ти со него да работиш.:P

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Апдејти ми требаат. А после секоја преинсталација да ми упдејтува 150 упдејти ме нервира.
А Rt7lite, го знам. Не фала, ти со него да работиш.:P
Е што му фали? :)
Иначе за ова другово прогуглав за тебе малку :D
http://www.technize.info/2-ways-to-download-windows-7-updates-for-offline-installation/

Член од
4 октомври 2008
Мислења
15
Поени од реакции
1
Здраво, Имам windows 7 но имам проблем со интернетот - поточно кога се приклучувам преку wi-fi ... кога лап топот е блиску до рутерот одлично се конектира, но кога лап топот е во друга соба никако не може да се поврзе ... а на други лап топ во истата соба може тој е со windows Xp sp3. Кај може да биде проблемот во лап топот или во windows? и дали може да се инсталира windows xp и лап топот да работи со два windows? Поздрав

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Здраво, Имам windows 7 но имам проблем со интернетот - поточно кога се приклучувам преку wi-fi ... кога лап топот е блиску до рутерот одлично се конектира, но кога лап топот е во друга соба никако не може да се поврзе ... а на други лап топ во истата соба може тој е со windows Xp sp3. Кај може да биде проблемот во лап топот или во windows? и дали може да се инсталира windows xp и лап топот да работи со два windows? Поздрав
Што рутер имаш инсталирај нај нови драјвери за ваерлес

Член од
4 октомври 2008
Мислења
15
Поени од реакции
1
Што рутер имаш инсталирај нај нови драјвери за ваерлес
- Од новите од оне све заеднички што има ... ама истото ми се случува и кога се поврзувам преку Sun Wireless .... ako ima polna mreza samo togas se konectiraa ... ako ne e polna mrezata ne moze .. a kaj lap top so xp moze da se konectira

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
- Од новите од оне све заеднички што има ... ама истото ми се случува и кога се поврзувам преку Sun Wireless .... ako ima polna mreza samo togas se konectiraa ... ako ne e polna mrezata ne moze .. a kaj lap top so xp moze da se konectira
Инсталирај најнов драјвер за wi-fi

Kajgana Shop

На врв Bottom