Windows 7

• Креатор на темата Креатор на темата m.i.n.a
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе имам Dell Inspiron да ми кажете што драјвер треба да инсталирам за да можам да го поврзам лаптопот со тв?

Луѓе имам Dell Inspiron да ми кажете што драјвер треба да инсталирам за да можам да го поврзам лаптопот со тв?

не ти треба драјвер со Fn дугмето + F1 иди на проџектор, или со Виндоус дугмето + P

Едноставно земаш HDMI кабел го поврзуваш во ТВ-то и то е то. Немаш никакви инсталации.

не ти треба драјвер со Fn дугмето + F1 иди на проџектор, или со Виндоус дугмето + P

Пробав бе секако ама пак не можи на тв ми дава no signal :facepalm:

Ова ми го дава коа прицкам fn+f1 и на никое од овие неќи да ми го поврзи :facepalm:

1zyxzkj.jpg

Со каков кабел го поврза лаптопот во ТВ-то?
Нема потреба од никакви драјвери и јас имам Dell Inspiron и само со HDMI кабел го поврзувам и нема никаков проблем.

Со каков кабел го поврза лаптопот во ТВ-то?
Нема потреба од никакви драјвери и јас имам Dell Inspiron и само со HDMI кабел го поврзувам и нема никаков проблем.

HDMI кабел бе брат, се океј со кабелот точно е поврзан само не знам во што е проблемот дали во лаптопот или во телевизорот

HDMI кабел бе брат, се океј со кабелот точно е поврзан само не знам во што е проблемот дали во лаптопот или во телевизорот
Сигурно имаш повеќе од еден HDMI влез во ТВ-то. Пробај на останатите, кај мене само на HDMI2 влезот се поврзува лаптопот останатите не функционираат.

Ги инсталираше официјалните драјвери за твојот лаптоп, тие што се од Dell сајтот? (chipset, audio, video....)

Ова ми го дава коа прицкам fn+f1 и на никое од овие неќи да ми го поврзи :facepalm:

1zyxzkj.jpg

пробај на офцијалнио сајт на делл најди го твојот модел и симни драјвери за хдми и матична

Сигурно имаш повеќе од еден HDMI влез во ТВ-то. Пробај на останатите, кај мене само на HDMI2 влезот се поврзува лаптопот останатите не функционираат.

Е Госпо здравје да ти дај.. на грешен приклучок сум го ставила :facepalm::facepalm::facepalm:
(did i mentioned that i'm blonde?) :P:D

Е Госпо здравје да ти дај.. на грешен приклучок сум го ставила :facepalm::facepalm::facepalm:
(did i mentioned that i'm blonde?) :P:D
Различна функција имаат HDMI приклучоците на ТВ. HDMI2 е обично за компјутер/лаптоп и за дигитални приемници.

Или проба во USB портот да го поврзиш?:cautious::D

Различна функција имаат HDMI приклучоците на ТВ. HDMI2 е обично за компјутер/лаптоп и за дигитални приемници.

Абе го ставила во hdmi само има повеќе такви исти приклучоци и наместо да избере друг преку далечинско она ги пробувала сите механички додека не го погодила...she did mention that she`s blonde :pos:

како може различни функции да имат.... сите се исти само требало со даљинско да избере тој хдми кај што бил поврзан

како може различни функции да имат.... сите се исти само требало со даљинско да избере тој хдми кај што бил поврзан

Сите се со различна функција, јас имам и на сите не може да се поврзи компјутер, дигитален приемник, ХД рекордер. Панелот назад на кој се тие поврзани им ја дели функцијата. Можда на некои телевизори сите HDMI портови читаат се, ама кај мене не е таква работата и на други места имам видено дека имаат различна „функција“.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom