Windows 7

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Луѓе имам Dell Inspiron да ми кажете што драјвер треба да инсталирам за да можам да го поврзам лаптопот со тв?

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
Луѓе имам Dell Inspiron да ми кажете што драјвер треба да инсталирам за да можам да го поврзам лаптопот со тв?
не ти треба драјвер со Fn дугмето + F1 иди на проџектор, или со Виндоус дугмето + P

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
Едноставно земаш HDMI кабел го поврзуваш во ТВ-то и то е то. Немаш никакви инсталации.

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
не ти треба драјвер со Fn дугмето + F1 иди на проџектор, или со Виндоус дугмето + P

Пробав бе секако ама пак не можи на тв ми дава no signal :facepalm:

Ова ми го дава коа прицкам fn+f1 и на никое од овие неќи да ми го поврзи :facepalm:

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
Со каков кабел го поврза лаптопот во ТВ-то?
Нема потреба од никакви драјвери и јас имам Dell Inspiron и само со HDMI кабел го поврзувам и нема никаков проблем.

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Со каков кабел го поврза лаптопот во ТВ-то?
Нема потреба од никакви драјвери и јас имам Dell Inspiron и само со HDMI кабел го поврзувам и нема никаков проблем.

HDMI кабел бе брат, се океј со кабелот точно е поврзан само не знам во што е проблемот дали во лаптопот или во телевизорот

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
HDMI кабел бе брат, се океј со кабелот точно е поврзан само не знам во што е проблемот дали во лаптопот или во телевизорот
Сигурно имаш повеќе од еден HDMI влез во ТВ-то. Пробај на останатите, кај мене само на HDMI2 влезот се поврзува лаптопот останатите не функционираат.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Ги инсталираше официјалните драјвери за твојот лаптоп, тие што се од Dell сајтот? (chipset, audio, video....)

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999

Ова ми го дава коа прицкам fn+f1 и на никое од овие неќи да ми го поврзи :facepalm:

пробај на офцијалнио сајт на делл најди го твојот модел и симни драјвери за хдми и матична

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Сигурно имаш повеќе од еден HDMI влез во ТВ-то. Пробај на останатите, кај мене само на HDMI2 влезот се поврзува лаптопот останатите не функционираат.

Е Госпо здравје да ти дај.. на грешен приклучок сум го ставила :facepalm::facepalm::facepalm:
(did i mentioned that i'm blonde?) :P:D

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
Е Госпо здравје да ти дај.. на грешен приклучок сум го ставила :facepalm::facepalm::facepalm:
(did i mentioned that i'm blonde?) :P:D
Различна функција имаат HDMI приклучоците на ТВ. HDMI2 е обично за компјутер/лаптоп и за дигитални приемници.

Или проба во USB портот да го поврзиш?:cautious::D

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Различна функција имаат HDMI приклучоците на ТВ. HDMI2 е обично за компјутер/лаптоп и за дигитални приемници.

Абе го ставила во hdmi само има повеќе такви исти приклучоци и наместо да избере друг преку далечинско она ги пробувала сите механички додека не го погодила...she did mention that she`s blonde :pos:

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999

како може различни функции да имат.... сите се исти само требало со даљинско да избере тој хдми кај што бил поврзан

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
како може различни функции да имат.... сите се исти само требало со даљинско да избере тој хдми кај што бил поврзан
Сите се со различна функција, јас имам и на сите не може да се поврзи компјутер, дигитален приемник, ХД рекордер. Панелот назад на кој се тие поврзани им ја дели функцијата. Можда на некои телевизори сите HDMI портови читаат се, ама кај мене не е таква работата и на други места имам видено дека имаат различна „функција“.

Kajgana Shop

На врв Bottom