- Член од
- 23 јуни 2008
- Мислења
- 9.265
- Поени од реакции
- 5.045
Топ , најдов - фала <3
Ти се исклучува системот? Имам пишано за плав екран инаку треба подетално објаснување пример дали е додаден нов харверски дел или инсталиран нов софтвер односно да се расчитат некои можност од кога се појавува. Најдобро е исто и да се запише грешката што го имам пишано подолупа прво ми се исклучи лаптопот се појавува таму BLUE SCREEN (ERROR blabla), а после тоа ми се појавуват овие ... не знам што се ? и дали има некој голем проблем ?
Плав екран (BSOD)
Тоа е грешка која што се случува кога некоја програма, драјвер или хардвер предизвикува проблем и оперативниот систем не може да ја реши при што за да не станат дополнителни компликации се исклучува системот, или доколку го оневозможите директното ислучување грешката ќе остане за да ја проследите, но не би можеле да работите на оперативниот систем.
Постојат различни ситуации со Плав Екран некои се комплексни предизвикани од хардверскиот дел некои се полесни и може да бидат од постари драјвери или програми.
-Тоа што треба да го направите е да ја прочитате и да ја запишете грешката прикажана на сликата и врз основа на тоа да побарате дополнителна помош или на Интернет страните и пребарувачите, да најдете информации што ја предизвикува истата. (Откако ќе ја лоцирате грешката, за решение или дополнително прашање обратете се во темата за Софтверски проблеми).
cygwin.com и таму кликни install or update. Се симнува setup.exe и после тоа ќе го пуштиш, ќе изнасимни едно 300 работи и инсталиран е.Пишете од каде да спуштам Cygwin и како да го инсталирам на Windows 7.фала
Незнам точно зошто е вака. Или е неправилно симната или е некој вирус. А можно е и нешто трето.
vone исто ти е како nlite за Windows XP ,Vlite за Windows Vista и 7lite за Windows 7Има ли некој искуство со следнава програма
rt 7lite win7 Vista x86 или х64
пс....знам зошто служи......ме интересира пред да почнам да губам време со неа ..... ако некој работел со неа...дали функционира добро...