Windows 7

Член од
13 февруари 2007
Мислења
131
Поени од реакции
4
Windows 7 problem?

Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1071

Additional information about the problem:
BCCode: d1
BCP1: 00000064
BCP2: 00000002
BCP3: 00000000
BCP4: 95074D54
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\102810-13946-01.dmp
C:\Users\PC\AppData\Local\Temp\WER-32651-0.sysdata.xml

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Ова од логовите во Event Viewer го виде, или?

Член од
13 февруари 2007
Мислења
131
Поени од реакции
4
па прво ми се исклучи лаптопот се појавува таму BLUE SCREEN (ERROR blabla), а после тоа ми се појавуват овие ... не знам што се ? и дали има некој голем проблем ?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
па прво ми се исклучи лаптопот се појавува таму BLUE SCREEN (ERROR blabla), а после тоа ми се појавуват овие ... не знам што се ? и дали има некој голем проблем ?
Ти се исклучува системот? Имам пишано за плав екран инаку треба подетално објаснување пример дали е додаден нов харверски дел или инсталиран нов софтвер односно да се расчитат некои можност од кога се појавува. Најдобро е исто и да се запише грешката што го имам пишано подолу

Плав екран (BSOD)

Тоа е грешка која што се случува кога некоја програма, драјвер или хардвер предизвикува проблем и оперативниот систем не може да ја реши при што за да не станат дополнителни компликации се исклучува системот, или доколку го оневозможите директното ислучување грешката ќе остане за да ја проследите, но не би можеле да работите на оперативниот систем.
Постојат различни ситуации со Плав Екран некои се комплексни предизвикани од хардверскиот дел некои се полесни и може да бидат од постари драјвери или програми.
-Тоа што треба да го направите е да ја прочитате и да ја запишете грешката прикажана на сликата и врз основа на тоа да побарате дополнителна помош или на Интернет страните и пребарувачите, да најдете информации што ја предизвикува истата. (Откако ќе ја лоцирате грешката, за решение или дополнително прашање обратете се во темата за Софтверски проблеми).

Член од
4 септември 2010
Мислења
31
Поени од реакции
0
Cygwin на Windows 7

Пишете од каде да спуштам Cygwin и како да го инсталирам на Windows 7.фала

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Пишете од каде да спуштам Cygwin и како да го инсталирам на Windows 7.фала
cygwin.com и таму кликни install or update. Се симнува setup.exe и после тоа ќе го пуштиш, ќе изнасимни едно 300 работи и инсталиран е.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Има ли некој искуство со следнава програма

rt 7lite win7 Vista x86 или х64

пс....знам зошто служи......ме интересира пред да почнам да губам време со неа ..... ако некој работел со неа...дали функционира добро...

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Има ли некој искуство со следнава програма

rt 7lite win7 Vista x86 или х64

пс....знам зошто служи......ме интересира пред да почнам да губам време со неа ..... ако некој работел со неа...дали функционира добро...
vone исто ти е како nlite за Windows XP ,Vlite за Windows Vista и 7lite за Windows 7

ja лично го немам работено ова за 7 за виста и xp ги имам работено тие а ова не не сум имал до сеа потреба да изменувам нешто во 7 за тоа и не сум го користел иначе вункционира добро тоа, на крај краева направи една копија и пробај го на vmware

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
HELP: барам Weather Desktop Gadget што ќе има сличен скин на овие:

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Не знам дали прашањето е за тука. Денес купив HDMI кабел за да го поврзам лаптопот со телевизорот, меѓутоа кога го поврзав телевизорот, сликата од мониторот се појавува само на средината а не на цел телевизор, дали некој може да ми помогне и да ми објасни како да ја наместам резолуцијата или што и да треба.

Kajgana Shop

На врв Bottom