Windows 7

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
Не се става Зип фајл за Инсталација.. Според ова изгледа не знаеш многу за компјутери, и би ти препорачал некој што знае како да сними Win7 да го замолиш да ти сними...

sega vidov go pisuva kako win.rar koga probav da go extraktiram pravi extract samo na readme na drugoto nesaka ( dosega pravav formati instalirav xp bez problem )

--- надополнето ---

sanatorium напиша:
sega vidov go pisuva kako win.rar koga probav da go extraktiram pravi extract samo na readme na drugoto nesaka ( dosega pravav formati instalirav xp bez problem )
znaci sega go resiv problemot so extraktot i go extrakrirav rar fajlot

i sega samo da go stavam vo nero da go izrezam i valjda ke raboti i da kako da go postavam vo neroto dali moze kako data dvd ili kako drugo da go postavam

i da moze li nekako bez da rezam dvd da go snimam direktno od hard diskot

--- надополнето ---

edinstveno sto mi dava da go rezam exstraktiraniot folterot e kako UDF format pa sega ako nekoi znae da kaze ako go izrezam taka posle ke moze da ja stavam sedmicata na kompjuterot ( dali ke moze da bootira ako e kako udf format )

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
:nenene: треба да ти е изрежано како ISO Јас еве со оваа програма го изрежав

Едит:
од када па баш си најдел 4.5 гига, дали ќе ти ја збере сеа на ЦД
За друго не можам да ти гарантирам јас го изрежав како ISO file со горе наведената програма, со неро не се препорачува па сега ти ако сакаш да експериментираш повели...инаку можеш и со но се ти е исто треба да го имаш виндоусот во ISO file и да направиш наместо од CD да ти се подига од USB порт :)

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
За друго не можам да ти гарантирам јас го изрежав како ISO file со горе наведената програма, со неро не се препорачува па сега ти ако сакаш да експериментираш повели...инаку можеш и со но се ти е исто треба да го имаш виндоусот во ISO file и да направиш наместо од CD да ти се подига од USB порт :)

da no preku ovaa programa koga go napravam da e kako iso. togas negovata golemina od 4.3gb se smali na 350mb ( ili nesto pogresno pravam ili toa e normalno ) ajde ako sakas objasni ja postapkata kako da go napravam iso.

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
da no preku ovaa programa koga go napravam da e kako iso. togas negovata golemina od 4.3gb se smali na 350mb ( ili nesto pogresno pravam ili toa e normalno ) ajde ako sakas objasni ja postapkata kako da go napravam iso.
Еве другар јас од овде научив како се прави...сепак мислам дека треба да си остане со истата големина 4.3gb
Не треба да го направиш ISO file туку треба фајлот да ти биде ISO па после ти само да го изрежаш како ISO file ако виндоусот не ти е во ISO.img (фајл што се отвара со DAEMON tools Alchohol или некој друга слична програма за маунтување) е ако не ти е таков цело време грешка се разбираме...

Едит:
Можеш ли да го отвориш со DAEMON tools ??

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
da go otvara so deamon tools no veli deka instalacioniot disk ne e kompatibilen so segasniot windows i zatoa ne go otvora

kaj mene sega windowsot e ekstraktiran i e vo folder e sega jas sakam folderot da go rezam na cd i taka da go instaliram na pcto pa prasuvam dali moze taka

i da koga go stavam veke izrezanoto dvd na magisiso mi go pokazuva kako bootable

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Нов корисник сум на седмицава и премногу сум задоволен. Брзината на компијутеров ми се зголеми можда за 50%.. Многу е по среден и по-елегантен. Ми се допаѓа и ова што и 10 мозили да отворам долу си стои едно. Само незнам што е ова знаменцево долу кај саатот. Би требало кај сите да е, мислам дека не е од анти вирусот а ми кажува некакви слични работи како да е од анти вирусот.

T

Tetro

Гостин
Нов корисник сум на седмицава и премногу сум задоволен. Брзината на компијутеров ми се зголеми можда за 50%.. Многу е по среден и по-елегантен. Ми се допаѓа и ова што и 10 мозили да отворам долу си стои едно. Само незнам што е ова знаменцево долу кај саатот. Би требало кај сите да е, мислам дека не е од анти вирусот а ми кажува некакви слични работи како да е од анти вирусот.
не бе, тоа ти е Action Center (читај повеќе на линкот.)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
не бе, тоа ти е Action Center (читај повеќе на линкот.)
Значи колку што разбрав тоа е Центар за одржување и безбедност значи пак нешто како анти вирусот има работа. И кога мене ќе ми стаса „1 important message“ треба да стиснам на тоа и после имат нешто „Scan“ ми се чини па да стиснам и на тоа и да почекам 2-3- минути да ги пребара сите папки во компијутеров и да ми напиште проблемот е решен. Така?

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ии зошто не ми работи оваа апликацијава за температура да ми кажи колку е, ми пиши „Service not avilable in your region.“ Отпрвин ми работеше но нешто му текна и престана да работит..

M

Mr.InF3ction

Гостин
Значи колку што разбрав тоа е Центар за одржување и безбедност значи пак нешто како анти вирусот има работа. И кога мене ќе ми стаса „1 important message“ треба да стиснам на тоа и после имат нешто „Scan“ ми се чини па да стиснам и на тоа и да почекам 2-3- минути да ги пребара сите папки во компијутеров и да ми напиште проблемот е решен. Така?
кликни Open Action Center и после на сите таму ствари направи Turn of message about ..... и мирна глава:)

--- надополнето ---

Ии зошто не ми работи оваа апликацијава за температура да ми кажи колку е, ми пиши „Service not avilable in your region.“ Отпрвин ми работеше но нешто му текна и престана да работит..
заебано е пробај со ова

ако не ти работи пак гуглај малце да не постирам сега 5465877 линкови тука.
е ако ти е преку кур и никако да ти работи тоа за времето, симни Rainmeter и ова скоро исто е

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
da go otvara so deamon tools no veli deka instalacioniot disk ne e kompatibilen so segasniot windows i zatoa ne go otvora

kaj mene sega windowsot e ekstraktiran i e vo folder e sega jas sakam folderot da go rezam na cd i taka da go instaliram na pcto pa prasuvam dali moze taka

i da koga go stavam veke izrezanoto dvd na magisiso mi go pokazuva kako bootable
E па доколку преку DAEMON tools не ти ја отвара инсталацијата биди сигурен дека нема да можеш да го инсталираш виндоусто. Како што викаш ако ти кажува дека не е компитабилен значи слегни го виндоусто од ново...не пак истиот линк туку најди некој даунлоад од каде што си сигурен дека работи.

Еве ако не ми веруваш треба вака да ти го отвори инсталационото во DAEMONT tools
Win7.jpg

BTW: пробај да си го слегнаш како ISO, не да биде зипуван или во фолдер.

Член од
15 јануари 2009
Мислења
92
Поени од реакции
13
може ли некој да ми помогне со activation keys за windows 7 home premium, скоро цел ден барам по интернет и неможам ништо да најдам. Однапред Благодарам

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
WARNING:

Не го симнувајте/инсталирајте последниот апдејт за Windows 7, тој со име Update for Windows 7 (KB971033) ОСВЕН ако немате убаво лиценцирана верзија :)

Kajgana Shop

На врв Bottom