Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам зошто ама и оној 10586 мислам дека беше билдот и овој сега, мноогу поспоро ми се стартуваат. Еднаш-двапати ќе сврти оние круговите, и одма дојде на welcome на 10240, овдека врти 3-4 круга, па се појави црна позадина па пак сврти уште 1-2, па дојде на логин(на автоматски ми е ставено) и му треба вкупно едно 7-8 круга да дојде до десктоп. А плус тоа што појавува 2 исти sign in, еден со слика кој го користев на 10240, и еден сега без слика, а кога ги барам кај акаунти, само едниот стои со сликата. Имаат некои пропусти, ваљда ќе се оправи.
Ист проблем имав после абгрејдот, но со clean install средив.

Кај мене уште го нема тој апдејт! Знае некој зошто?

Кај мене уште го нема тој апдејт! Знае некој зошто?
ако мислисш на anniversary edition, тогаш тоа е оти немаш 20гб слободни. толку слободно место бара, не дека му се потребни ама толку бара. преку алатката од сајто на microsoft пробав бараше слободни 20гб, откако ослободив после тоа се инсталира.

https://support.microsoft.com/en-us/help/12387/windows-10-update-history

ако мислисш на anniversary edition, тогаш тоа е оти немаш 20гб слободни. толку слободно место бара, не дека му се потребни ама толку бара. преку алатката од сајто на microsoft пробав бараше слободни 20гб, откако ослободив после тоа се инсталира.

https://support.microsoft.com/en-us/help/12387/windows-10-update-history
Каде што ми е инсталиран windowsot имам 104 гига празен простор.Еве баш сега пробував нешто во сетингс и оваа check for apdates и нема ништо за апдејтирање.

Каде што ми е инсталиран windowsot имам 104 гига празен простор.Еве баш сега пробував нешто во сетингс и оваа check for apdates и нема ништо за апдејтирање.
пробај со алтката од линкот што го ставив

Го симнав тоа get the anniversary update now.. Сега тоа да го инсталирам?
Друже не комплицирај.
Ете ти погоре МСНД верзии, симни си во зависност каква платворма користиш и ќе си го апгрејдоваш ко човек. И онака алатката исто го симнува Виндоусот, вака барем си имаш инсталационо ДВД.

@faraon
Не ти дава затоа што ти е постар компјутерот, веројатно.
Ја не би ставил апдејт се додека не се појави на самиот windows update.
Microsoft ваљда знае на кој треба да пушти апдејт, на кој не... можни се проблеми со апдејтов (релативо мали се шансите но сепак), така што не би го ставил освен ако не се појави самиот во windows update.

Не брзајте со апдејти. Одамна е познато дека Микрософт прво ќе заебе работа, па ќе ја оправа долго, долго...!

Не брзајте со апдејти. Одамна е познато дека Микрософт прво ќе заебе работа, па ќе ја оправа долго, долго...!

И јас ова го потврдувам. Од ова брзање кога правев апдејт од 8.1 на 10 мене све ми се сјеба и едноставно се падна. Толку време работам на системи и одржувам али очигледно едно е сигурно. Апдејти и апгрејти од Мајкрософт не инсталирајте уште првиот ден. Ова поготово важи за големи надградби. Прво серверите им се напнати, второ има грешки, трето поради регионот во кој е Македонија достапноста за нас касни. Во некој поглед и ни одговара.... Бар додека дојде ќе ги нема техничките проблеми. Стрпете се ќе дојде. Јас имам 4 компјутери и на ни еден од нив немам добиено нотификација.

Јас апдејтирав, веќе втор ден нема никаков проблем.

@faraon
Не ти дава затоа што ти е постар компјутерот, веројатно.
Ја не би ставил апдејт се додека не се појави на самиот windows update.
Microsoft ваљда знае на кој треба да пушти апдејт, на кој не... можни се проблеми со апдејтов (релативо мали се шансите но сепак), така што не би го ставил освен ако не се појави самиот во windows update.
Компјутерот ми е стар една година,и кога беше надградбата од 8 - та на 10 - та пак немав нотификација морав од страната на мајкрсофт да ја превземам 10 - та..Но не се брзам ќе си почекам да ми излезе на онаа check for updates..

Нема врска тоа дали е постар или не. Кај мене нов е лаптопот, па не се појави апдејтот. Стартувај го windows 10 update assistant и тоа е тоа. Нема никакви проблеми.

Јас искрено не би препорачал апдејт деновиве, ради времево и големата веројатност да снема струја.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom