Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Еве го и кај мене :) @JB00F имаш ли линк да нафрлиш, накратко што ќе добиеме со апдејтов?

Еве ви директни линкови од Мајкрософт од англиските МСДН верзии, фулл, унтачед.

х32
х64

Супер е верзијата v1607, иако малку замара и уште неможам да го променам дифолт браузерот во хром

• Activation has been tweaked. A “digital entitlement” your hardware received if you took advantage of the free Windows 10 upgrade offer is now known as a “digital license”. If you sign in with your Microsoft account, the entitlement will be associated with your Microsoft account offline. If you need to re-activate Windows 10 after a hardware change in the future, the activation wizard will be able to use your Microsoft account to help re-associate the digital license with your hardware.
На што се мисли со промена на хардвер, дали ако купиш нов компјутер со стариот акаунт да си го реактивираш виндовс 10, и нормално стариот пц веќе да не е активен, или само промена на некој дел хард диск, процесор без да менуваш матична?

• Activation has been tweaked. A “digital entitlement” your hardware received if you took advantage of the free Windows 10 upgrade offer is now known as a “digital license”. If you sign in with your Microsoft account, the entitlement will be associated with your Microsoft account offline. If you need to re-activate Windows 10 after a hardware change in the future, the activation wizard will be able to use your Microsoft account to help re-associate the digital license with your hardware.
На што се мисли со промена на хардвер, дали ако купиш нов компјутер со стариот акаунт да си го реактивираш виндовс 10, и нормално стариот пц веќе да не е активен, или само промена на некој дел хард диск, процесор без да менуваш матична?
Второто мислам, промена на некој дел. Имаше и подетално за ова некаде, ако најдам ќе споделам овде...

Второто мислам, промена на некој дел. Имаше и подетално за ова некаде, ако најдам ќе споделам овде...

http://searchenterprisedesktop.tech.../Reactivating-Win10-Activation-Troubleshooter

Кај мене воопшто не се појави овој апдејт иако е исклучено defer upgrades, и стално кликам на check for updates, па така синоќа пробав преку Windows 10 Upgrade Assistant, траеше предолго, стигна до 99% и така остана до сабајле кога после долго гуглање(на многумина им застанал на 99%) одлучив да го исклучам и рестартирам, работи без никаков проблем, и сеуште сум на 10240. Дали треба прво да одам на инсајдер билд, па тогаш на овој најнов апдејт, не знам. Го симнав од официјалниот сајт најновиот апдејт и го ставив на стикче преку Rufus.
Пробувам да бутирам и одам на апгрејд, стигнува до една информација дека веќе сум започнал процес на апгрејд, извади го стикчето, рестартирај да влезеш нормално на десктоп, пак стави го стикчето и рестартирај и почни го процесот на апгрејд, со напомена да не одам на фреш инстал/custom, него исклучиво на апгрејд.
Ќе пробам уште еднаш на апгрејд, ако не бива, ќе правам нова инсталација директно со овој 1607, се надевам дека самиот ќе се активира со свежа инсталација и најава преку аутлук акаунт со кој сум активиран легално.

Измена: направив свежа инсталација, се најавив со својот аутлук акаунт, се си е во ред, 1607 е верзијата.

Последно уредено:
Мене не ми го дава на check for updates. Можеби подоцна или утре.
Голем е?
Еве кај мене на лаптоп го најде за некој минутки одма плус уште нешто што најверојатно одамна му немам апгрејт правено.

Се надевам ќе ми се оправи со ова оној проблем кој го имав со HDMI поврзување лаптопот на телевизор и дека ќе ми се оправи да ми се појавуваат икончињата за батерија и звук во старт тулбарот кога ќе го рестартирам или уклучам одново лаптопот.

Не знам зошто ама и оној 10586 мислам дека беше билдот и овој сега, мноогу поспоро ми се стартуваат. Еднаш-двапати ќе сврти оние круговите, и одма дојде на welcome на 10240, овдека врти 3-4 круга, па се појави црна позадина па пак сврти уште 1-2, па дојде на логин(на автоматски ми е ставено) и му треба вкупно едно 7-8 круга да дојде до десктоп. А плус тоа што појавува 2 исти sign in, еден со слика кој го користев на 10240, и еден сега без слика, а кога ги барам кај акаунти, само едниот стои со сликата. Имаат некои пропусти, ваљда ќе се оправи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom