Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Ај една молба. Видете дали ви отвора нешто на steam откако ќе кликнете "retrieve a lost account". 99% наместен ви е стимот автоматски да се логира ама ве молам направете sign out, кликнете на retrieve a lost account и кажете што се дешава. Кај мене се багува тотално, прозорче со зелени граници, ништо не се гледа...

P.S. по кратко гуглање, проблемов изгледа не е до win10, се дешава и на седмица а нема фикс но има воркараунд, десен клик копи урл и отворање у броусер

Последно уредено:
Дали може некако да се подеси да не се внесува пасворд од Microsoft account при уклучување на оперативниот?

P.S без префрлување на локален акаунт.
Ако веќе имаш мајкрософт акаунт и пасворд за истиот, направи вака:
стисни windows i R, впиши netplwiz
ако ти е селектирано ова: Users must enter a user name and password to use this computer
од-селектирај го, ќе те праша повторно за пасворд, внеси го прво мејлот/мајкрософт акаунтот: ......@outlook.com
подолу 2 пати истата шифра, и apply па ОК. Секогаш вака ќе си најавен на мајкрософт и нема да ти досаѓа кога ќе има некои надградби/обнови да мораш да се одјавуваш од локален и најавуваш на мајкрософт.

Дечки, инсталирав 10ка, е сеа, отидов во disk cleanup, и windows.old ми е 30гигабајти. Можно е да е толку голем?
П.С Му манав да го исчисти, во моментов бриши, ама муабето ми е, дали има шанса да ми се заеби нешто од ко че го избришам?

Дечки, инсталирав 10ка, е сеа, отидов во disk cleanup, и windows.old ми е 30гигабајти. Можно е да е толку голем?
П.С Му манав да го исчисти, во моментов бриши, ама муабето ми е, дали има шанса да ми се заеби нешто од ко че го избришам?
Нема ништо да се заебе тоа е стариот windows 7/8.1 кој си го користел пред тоа

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Немај гајле, слободни бриши. После инсталирај си CCleaner, штиклирај све, и бриши све. И на крај optimize your drives, и терај си на 10ка, не ти треба чиста инсталација, бар додека не го средат со апдејти уште малце.

Секогаш треба чиста инсталација :)

CCleaner имам. Ова optimize your drives, како се прај?
П.С Фала за брзио одговор, ми олесна :)

CCleaner имам. Ова optimize your drives, како се прај?
П.С Фала за брзио одговор, ми олесна :)
Тоа ти е дефрегментација ако користиш SSD нема потреба да се прави

Пиши у Search: Optimize drives и готово.

Sent from my D2005 using Tapatalk

Секогаш треба чиста инсталација :)

Не можам сега чиста инсталација. На Златни песоци сум, пуштам музика, немам време да се заебавам со инсталирање еден куп програми. Че ми треба 2 дена. То тек после септември. :)

Инсталирав 10ка пред 4 дена а сеуште не ми се појавил ниту еден апдејт....го активирав преку еден туторијал преку command prompt што се активира и во system ми стои дека иам Windows 10ka Pro и дека ми е активиран.

Дали само мене не ми дава апдејти или сеуште не ни излегле апдејти.

Ако веќе имаш мајкрософт акаунт и пасворд за истиот, направи вака:
стисни windows i R, впиши netplwiz
ако ти е селектирано ова: Users must enter a user name and password to use this computer
од-селектирај го, ќе те праша повторно за пасворд, внеси го прво мејлот/мајкрософт акаунтот: ......@outlook.com
подолу 2 пати истата шифра, и apply па ОК. Секогаш вака ќе си најавен на мајкрософт и нема да ти досаѓа кога ќе има некои надградби/обнови да мораш да се одјавуваш од локален и најавуваш на мајкрософт.

Како што сватив, во првото поле треба Microsoft account така? Зошто моментално ми е името на компјутерот пр. User.
Еве на што мислам: http://prntscr.com/80rr2h

Vidi vo update history.. 3-4 updati treba da imas. Jas imam 3-4.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom