Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
gjd5r5x.jpg

Кога покренам MediaCreationTool секогаш ова ми се покажува. Сабајлето кога станав за прв пат го пуштив да се инсталира и беше до 3% ама ми се исклучи компјутерот наеднаш и потоа наваму еве што ми се покажува нон-стоп.. решение?

gjd5r5x.jpg

Кога покренам MediaCreationTool секогаш ова ми се покажува. Сабајлето кога станав за прв пат го пуштив да се инсталира и беше до 3% ама ми се исклучи компјутерот наеднаш и потоа наваму еве што ми се покажува нон-стоп.. решение?
Му имаш направено апдејт на цел windows ? Ако не сака батали го и пушти го од терент 10240 е верзијата и направи преку исо апгрејд

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Имам направено апдејт на целиот windows. Инаку каков е тој Исо апгрејд? Ќе го симнам сега од торент 10240 и го инсталирам потоа ќе ја имам ли иконата Get Windows 10 или ќе морам да симнам апликацијата MediaCreationTool и преку неа да направам апгрејд?

Имам направено апдејт на целиот windows. Инаку каков е тој Исо апгрејд? Ќе го симнам сега од торент 10240 и го инсталирам потоа ќе ја имам ли иконата Get Windows 10 или ќе морам да симнам апликацијата MediaCreationTool и преку неа да направам апгрејд?
Не тоа ти е цел windows во iso фајл е само го монтираш преку виртуал драјв и правиш апгрејд

Го инсталирав и изгледа интересно, но активацијата е изгледа за они кои имале оригинал и само тие ќе можат да направат така. Доколку може да активираат и пиратите, ја ваљда не знам да го напраам тоа.

А може ли 8.1 да се апдејтира на 10? Пиратски мислам, со КМС активиран.
Или да чекам уште за торент да го форматирам и иснталирам 10ка на „чисто“ ?

А може ли 8.1 да се апдејтира на 10? Пиратски мислам, со КМС активиран.
Или да чекам уште за торент да го форматирам и иснталирам 10ка на „чисто“ ?
Може

Не тоа ти е цел windows во iso фајл е само го монтираш преку виртуал драјв и правиш апгрејд

Тоа последниот build е цел windows во iso фајл. Ќе го симнам и инсталирам, но потоа е проблемот како да наградам во официјалната верзија, да е со активација, ќе морам да инсталирам MediaCreationTool и преку него да добијам лиценца или има друг начин?

Тоа последниот build е цел windows во iso фајл. Ме интересира потоа како да наградам во официјалната верзија, да е со активација, ќе морам да инсталирам MediaCreationTool и преку него да добијам лиценца или има друг начин?
Го монтираш исо во виртуал драјв кско цд да ставаш и ке ти испадне прозорец со upgrade now и тоа е тоа најсигурно да се добие сигурна активација е да се инсталира windows 7 и да се активира со даз па после да направиш апгрејд

Може

А активиран ли ќе ми биде?
Иначе со тоа линкчето што го остави да му направам апгрејд? Пошто ми се нема појавено таа нотификација доле затоа што ги немам инсталирано сите апдејти.

А активиран ли ќе ми биде?
Иначе со тоа линкчето што го остави да му направам апгрејд? Пошто ми се нема појавено таа нотификација доле затоа што ги немам инсталирано сите апдејти.
Би требало да се активира пробано е и на windos 7 и на 8.1 успешно активирани

Го монтираш исо во виртуал драјв кско цд да ставаш и ке ти испадне прозорец со upgrade now и тоа е тоа најсигурно да се добие сигурна активација е да се инсталира windows 7 и да се активира со даз па после да направиш апгрејд

дали може да се проба ова,на скроз апгрејдуван 7ца кракувана со даз и дали се губи активацијата? Чист одговор фала :)

Прањања и одговори

Прашање бр.1
-Од каде да го спуштам Windows 10

Одговор
Windows 10 32 bit
https://openload.io/f/90S__3taA-Y/

Windows 10 64 bit
https://openload.io/f/PqiZFqkVH-U/

Прашање Бр.2
-Дали овие верзии се финали (РТМ)

Одговор
-Да овие верзии се дирекно симнати од MSDN (Microsoft) така да и ја ги користам нив

Прашање Бр.3
-Која верзија ке ја добијам ја ако направам Upgrade ?

Одговор
-Windows 7 Ultimate/Profesenal ке ја добијат бесплатната надоградба на Windows 10 Pro
-Windows 7 Home/Home Basic/Starter/ ке ја добијат бесплатната надоградба на Windows 10 Home
-Windows 8.1 Pro/ ке добие Windows 10 Pro
-Windows 8.1 Core/Ke Добие Windows 10 Home

Прашање Бр.4
-Имам лиценциран Windows 7/8.1 дали може да направам апгрејд на Windows 10

Одговор
-Нормално, со линковите погоре или со алатката од мајкрософт или преку Upgrade

Прашање Бр.5
-Имама пиратски Windows 7/8.1 дали може да направам апгрејд и да ми остане лиценциран

Одговор
-Да за сега ова функцинира Windows 7 активиран со Daz успешно се прави апгдејт на Windows 10 и успешно се активира

Прашање бр 6
-Дали одкога ке направам Апгрејд ке можам да направам чиста инсталација на Windows 10

Одговор
-Да Мајркосфт воведе старо нов систе сите легални копии кој направиле апгрејд од Windows 7/8.1 на Windows 10 ,после ке имаат активирана Windows 10 потребна е само интернет конекција,ID од матичната е зачуван на MS серверот

Ако има други прашања слободно прашајте

Последно уредено:
Ми дава error something happened... пробав и преку cmd со wuauclt.exe /updatenow ми дава update failed to install... што е проблемот не сфаќам...

не ми се чекаше да ми дојде ред за да можам да го инсталирам в10 ( на нет прочитав дека предност имале тие што биле insideri) па решив од мајкрософт страната да го симнам и инталирам како insider windows 10 , а исто така демек со надеж да ми дадат лиценциран 10 :D

сега за сега ова ми го пишува , али да не пуштат после апдејт за лиценцата или засекогаш ќе биде активиран?
11798371_10205832632047716_2009507935_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom