- Член од
- 11 јули 2014
- Мислења
- 3.088
- Поени од реакции
- 4.461
Или нема или не го користи често па не му е приметлив. Кажи ми освен Карлович ете шо го спомна еден послаб играч од base line у први 50Како бе Мулер нема слајс?Не е класична летва ко што го правиш, од типот на Карловиќ, знае и размени да игра, знае и на мрежа, доста заебан играч е на тврдите подлоги. Е сеа Рафа денес беше криминал во петтиот сет, не сум видел послабо ритерн издание од ова денес, не знам кој му беше курот најискрено. Не беше до толку лош целокупно гледано, првиот сет мислам го изгуби со само една неизнудена грешка... Многу лесно ги даде првите два сета, без ниту малце борба, на многу безвезен начин. После копање за следните два и кога се очекуваше во петтиот Мулер да падне скроз тој сервираше како пореметен. Јебига, не е дека немаше шанси Рафа, неколку брејк шанси, на две од тие брејк шанси имаше и отворен поен, на првиот не знам за кој кур леташе напред на мрежа, на вториот форхендот
Го оштетија малце и судиите, на третата брејк шанса во тој гем имаше Мулер втор сервис, линискиот викна аут, главниот исправи и секако точна беше корекцијата и Мулер доби прв сервис... Али далеку од тоа дека судиите беа пресуден фактор, едноставно Мулер заслужено си победи и беше за нијанса подобар играч денес.
Честитки на 19-та ГС титула на Федерер и неговите навивачи.

Али да не одолговлекуваме, едноставно човекот од технички аспект гледано ми боде у очи во секој можен сегмент (освен сервисот и волејот), што си тепа си тепа, апсолутно заслужено.
Кажи за утре нешто.
Последно уредено: