Wimbledon 2015

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Освојувач на Вимблдон 2015 мажи ?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 20 27,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 10 13,5%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 27,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 12 16,2%
  • Стан Вавринка

Гласови: 6 8,1%
  • Григор Димитров

Гласови: 0 0,0%
  • Кеи Нишикори

Гласови: 1 1,4%
  • Милош Раониќ

• Томаш Бердих

• Марин Чилич

• Жо Вилфред Тсонга

• Ник Киргиос

Гласови: 2 2,7%
  • некој друг

• Вкупно гласачи
    74
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Викаш смее судијата да му се развика на Џоковиќ, кога овој ја скока топката 30 пати пред да сервира? Целата публика има трпение на неговите ритуали пред сервирање, а овој немал за девојката што задоцнила 3 секунди со пешкирот.
ti decko od 2009 ne gleas tenis izglea.

Многу често "5 сец каснење" во одредени моменти знае беља да направи; би знаел да си работел некоја поозбилна работа.

И на пешачки 5 сец ако преминиш порано можи да загиниш. И сега?

Викаш смее судијата да му се развика на Џоковиќ, кога овој ја скока топката 30 пати пред да сервира? Целата публика има трпение на неговите ритуали пред сервирање, а овој немал за девојката што задоцнила 3 секунди со пешкирот.
Е па, види, јас не смеам да му приговорам на Оберарцтот ако тој закасни на визита 10 (или повеќе) минути, ама тој мене смее да ми приговори ако мантилот не ми е закопчан, ваљда сфаќаш што сакам да кажам.[DOUBLEPOST=1436483587][/DOUBLEPOST]
сите му се криви на сељакот ако не му оди нешто.
Мислам дека тоа веќе не е случај како што беше порано, затоа повеќе и го ценам Џоковиќ денес.

Последно уредено:
Druze, dzokovic koga ne se nervira i ne e agresiven za mene ko negov fan e problem, koga ne krsi reket e problem, ko sega so anderson, obicno koga ke istrese nervoza gazi, a koga e cool si postavuvas niza prasalnici ...

ja ne se zamaram so takvi raboti i ne cepidlacam, tenisot go gledam od druga perspektiva, ne glumam nekoe ludilo so cepidlacenja za nekakvo si dzentlmenstvo iako od sportski aspekt, Novak e najgolem dzentlmen pomegu teniserite, i najfer vo odnos na site ostanati, toa sto ne gi zadovoluva vasite vkusovi za karakter e sasvim drug muabet, a od druga strana primer se lozite na bedurii od karakteri na sportisti ili treneri samo zasto se del od vasite omileni timovi. :)

Ama da ova tenis e, bel sport, toa tuka ne vazi :))), ovde kako se odnesuva federer taka mora i site ostanati, ko demek nekoe nepisano pravilo bilo toa. :D
Aj, neka e.

Нешто многу битно заборавате за тој натпревар...тогаш Федерер пред месец дена во 2012 година го исплеска Мареј во поважниот турнир на трева а тоа е Вимблдон,додека на Олимпијадата Федерер пред да игра со Мареј во финалето играше полуфинале против Налбадијан мислам каде имаше маратонски меч во два дена и бидејќи идеше крај на олимпијадата финалето мораше веднаш да се игра следниот ден ,а Мареј во меѓувреме одмараше два дена а Федерер беше преисцрпен...тој резултат не е вистински показател на силите во тоа време...ако беше толку Мареј подобар ќе го победеше на Вимблдон но таму јаде ќотек како магаре

Не би се сложил дека Вимблдон 2012 беше поважен од златото во Лондон 2012 олимписки игри, посебно за Федерер. Роџер важи за играч на кој единствено нешто што му фали во неговата витрина е токму тоа злато од олимписки игри, се друго има, а кога веќе стигна само на еден меч до тоа злато... чисто се сомневам дали му беше поважна 7мата Вимблдон титула, нели претходно ги имаше 6 или тоа што едвај чекаше да го освои по прв пат, а сепак е специфично бидејќи го има еднаш на 4 години.

Во врска со муабетов ептен шо е напнато, Ноле и девојчето што збира топчиња. Многу јасно дека се преовеличи, не е воопшто опасно колку што тие направија. Едноставно овие од британските медиуми немаат нешто поконкретно да кажат или некој си материјал да ги оцрнат ривалите на Енди... друго логично образложение не би дал бидејќи не ми паѓа на здрав памет...

1. Ме заболе што правел Мекинро. Други времиња, еден што се памти да е до толку ексцентричен и луд. Ако се споредува Џокович со него и испадне подобар, не е воопшто успех.
2. Тоа дека е четник е тешка глупост.
3. Дечкото е класична србенда и не знае да се контролира, како и повеќето балканци. Таков е менталитетот, не е до него. Не сфаќам што толку го браните во стил на "може секому да му се случи". Може да, ама јас на фудбал во маало не сум најголем амбасадор на државата и да земам по 100 милиони годишно. Затоа треба да биде друго однесувањето и state of mind.
4. Од почетокот на кариерата има проблем со публика и не е прв пат да се развика на дете. Не е страшно ова со пешкиров, можда ете не слушнало детето, експонирано е медиумски и тоа е тоа. Прв во свет си, треба да се носиш и со тоа, притисоци и слични работи се секојдневие, посебно кога имаш историја на краток фитиљ и проблеми со публика. Ќе наоѓаат медиумите и вакви влакна во јајце.
@undercover Не е битно каков си приватно, битно е што ќе покажеш во јавност. Посебно кога си јавна личност, милиони те гледаат и знаат како другар ти Џовак. Не дека сите треба да се ладни како шприцер и без емоции како РФ, никој не го кажува тоа, само вакви екцеси одговараат за индијанци како Киргијос и Фоњини, не на рекетот бр1.Федерер бил можда гомно од човек, никој од нас не знае тоа, само човекот има изградено имиџ на џентлмен и затоа е почитуван од секој. Тоа е и поентата. 21 век е, ПР има, тие ги планираат потезите. Не е како порано, каков си таков си па вози Мишко. Знаеш зашто Џокович влета помеѓу ballboys на РГ? Претходно викаше на едно дете, одма негативни реакции, ПР смирува работа со тоа што го праќа да биде фин, се слика се смее со децата. И сето тоа е океј. Никој нема да каже ништо лошо. Лошо е размислувањето дека "он е таков, не прави лице" со тоа никаде нема да стигне освен до лош публицитет како што го прати и сега.
e ovde ja greshish rabotata , boldiranoto. Po tvoe podobro e chovek da glumi , da pokazuva lazna slika pred javnosta , a privatno ako saka neka e pedofil. Ne si vo pravo. Vprochem , muabetot e koj kakov chovek e , dali e gnasa , glumec ili e chovek od krv i meso i ne e folirant. Jas se gordeam so balkanskoto vo mene , inaetot , emociite , humorot , toplinata i se drugo shto ne krasi. Podolg period , od pochetokot na sranjata so SFRJ ,nekoi centri na mokj za da gi pokrijat nivnite pizdarii moshne uspeshno uspeaja vo svetot balkancite da gi pokazat kako varvari,ubijci, necivilizirani i kako samite si se vinovni za Bureto Barut , takov narod se , jebi ga.Pomladata populacija koja shto nemala prilika da zivee vo normalni uslovi so Bosanci , Srbi , Crnogorci i ostala kompanija go prifakja toa zdravo za gotovoi toa vekje im e vsadeno , deka Srbite ne ne sakaat , Hrvatite ne mnozat so nula , Bosancite se muslimani opasni itn itn. A vistinata e totalno na drugata strana . Pa tvrdam najodgovorno , zapadnjacite civilizirani da gi ostavish da ziveat vo vakvi mizerni uslovi kako shto ziveeme nie sega bivshite jugo republiki , za godina dena ke se izedat megju sebe , ke ima monstruozni zlostorstva megju niv za na sebe da si obezbedat hrana i drug luksuz. A nie ne da funkcionirame , pa duri i naogjame sili da si terame humor , druzba i da funkcionirame kolku tolku . Taka da za normativi za kulturi i civilizacii po nivni standardi zaebi , ne otvaraj tema, za niv sme ja izmislile civilizacijata. Tuku ne sme bile kolonizatori , koj kako stignal si pravel voeni manevri na Balkanot , cel Balkan ko Krivolak go koristele , taman malku pochnaa ovie grevovi od Balkanski narod da ja opravaat pak ne poebaa i ne vratija 100 godini nazad. Zabegav od temata , ama mi tezi na dushata , mameto da im go ebam kolonizatorsko i krvopijsko. Se vrakjam na tenisot . Zavchera proteche eden klip, povekjeto go gledale sigurno , koga pred masa narod na Wimby Troicki mu se dere na Novak ,, Nole poljubi me dole,, . Ovoj mu se smee i go vika da se druzat dolu, gleda deka go snimat , prodolzuva kul kako nishto da ne bilo . Zamisli Vavrinka da mu go napravi toa na Fed. Prvo , nevozmozno e , Fed posle u zivot nema da mu progovori , vtoro , i da se sluchi , snimkata nema da proteche vo javnosta , ekipata okolu Fed odma ke ja odzeme kamerata (ili mobilen) od likot shto snima. Eve , mene lichno povekje mi se svigja balkanskoto, iskrenoto drugarstvo , neglumenjeto zvezda. Pa budalata ti teknue li shto napravi posle osvojuvanjeto na Dejvis Kupot , koga se shishaa pred kameri kako vo ludnica , i kur go boli , jao majko shto si me tako ruznog rodila, cel svet go gleda . Ili za orgiite so Mark Stiliano( ovoj plejbojot shto mu e drugarot) i drugite drugari , pred da se veri shto gi imat praveno po hotelite za vreme na turnirite niz svetot. Pa ako eden Richard Branson (guglaj ako ne znaesh koj e ) koj shto po godinite tatko moze da mu bide trcha po nego da mu bide drugar i Djovak mu e najcest gostin na ostrovot ( pak , periodot do pred veridbata) , zarem toa ne zbori za kakov chovek e Djovak. Tipot e legenda , vo cel ATP tur ima samo dva trojca shto moze da se kaze deka se pokul likovi od nego. Edna slucka zaboraviv da kazam preeska, za toa koj kakov karakter e pa duri i intelekt. Na posledniot RG edno dete proshlo pkraj obezbeduvanjeto i napravi selfi so Fed . Fed dina galama posle sluchkata ( ne navleguvam vo toj del dali e vo pravo ili ne) i go kritikuvashe obezbeduvanjeto . Od naredniot den organizatorite mu pushtija 5-6 gorila non -stop okolu nego , so crni kostimi i naochari . Bilo koj drug da beshe nemashe da go prifati vakvoto obezbeduvanje, bashka shto licheshe i kako trolanje od strana na organizatorot. Fed go nemashe toj problem , so rashireni race go prifati dopolnitelnoto obezbeduvanje[DOUBLEPOST=1436489172][/DOUBLEPOST]
да не го изгубеше поенот сељаков ваш така ќе реагираше? сите му се криви на сељакот ако не му оди нешто.
druze be , kazi mi samo od pozicija na shto postignato vo zivotot sedish pred kompjuter i na najdobriot teniser vo svetot tri godini i na dva pati najdobar sportist vo svetot go prepoznavash kako seljak

Федерер е еден од најподлите ликови вон теренот, а на теренот едноставно не покажува емоции - впрочем, типичен Швајцарец.

А ти со него кафе пиеш па знаеш каков е вон теренот :tapp:

@undercover
по онакви испади како онај некни заклучив дека е сељак.Губи поен и друг му е крив на семоќниот ноле.Сељак

@undercover
по онакви испади како онај некни заклучив дека е сељак.Губи поен и друг му е крив на семоќниот ноле.Сељак
zena mu na Fed Mirka na sred mech lani na mastersot vo London od tribinite go prvocirashe na Stan so pogrdni zborovi kako Plachko i sl. Stan reagirashe deka duri toa ne i bilo prv pat . Dali mislish deka Fed nema nikakva vrska so tie prvokacii na Mirka , dali mislish deka toj so zena mu posle mechot ne razgovaraat i toj kako kulturen civiliziran neseljak primer ne i rekol ,, nemoj be Mirko cel svet gleda , sramota e ,, ili bilo ,, Rodjer, vidi go ovoj muflonot Stan kako se vadi od kolosek, go dupam ko malo dete , giv mi fajf,,
Ili taa na Marej zenata Kim , koga ja fati kamerata kako nacionalisticki go pcue Berdych ,, ti gnasen Cehu,, ili takak nekako beshe. Dali mislish deka taa izvorno toa od sebe si go izvadi ili prethodno ne si imaat razgovarano so Marej , pa glumecot spomnal povekje pati deka Berdych e smrdliv ceh , pa i taa pochnala taka da go dozivuva. I najinteresnoto, mediumite voopshto ne pravea drama okolu toa , a kaj prviot sluchaj duri tovarot go prefrlija kaj Stan deka mozebi izmisluva , pa deka mu se prislushnalo , a nikade nemashe komentar deka ako vekje tie prvokacii od Mirka gi imalo i porano deka najverojatno imala odobruvanje od Fed za tie prvokacii. I finalno , zamisli da ovie dve gorenavedeni slucki kade e demonstrirano vrv na nekultura i prostakluk gi napraveshe Jelena Djokovich shto ke beshe toa po svetskite mediumi

Дечки, малце замина дискусијава надвор од темава Вимблдон 2015. Мислам дека е доволно, денес се играат полуфиналните дуели во машки сингл и женски дубл, така да може за промена да подискутирате околу мечевите и вашите очекувања се додека не бидат почнати, после ќе има плачење сигурно. :D

Дечки, малце замина дискусијава надвор од темава Вимблдон 2015. Мислам дека е доволно, денес се играат полуфиналните дуели во машки сингл и женски дубл, така да може за промена да подискутирате околу мечевите и вашите очекувања се додека не бидат почнати, после ќе има плачење сигурно. :D

Би им го начукал на Бабош и на Младенович. Тоа е мое очекување.

Ѓоковиќ Гаске 3:1
Федерер Мари 2:3 (после 2:0)

Знаете инфо, каква ќе биде временската прогноза денес во Лондон? Дали ќе има дожд?

Знаете инфо, каква ќе биде временската прогноза денес во Лондон? Дали ќе има дожд?
И да има бе, на централниот терен се игра. :D Нема дожд иначе, супер време, 24-5 степени. :)

Може поарно ќе беше (за мене) Мареј-Федерер да играа први, оти обично околу 7 одиме на фудбал, па баш најинтересното ќе треба да го испуштам, ама ајде може и да нема деца денеска. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom