Wimbledon 2015

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Освојувач на Вимблдон 2015 мажи ?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 20 27,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 10 13,5%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 27,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 12 16,2%
  • Стан Вавринка

Гласови: 6 8,1%
  • Григор Димитров

Гласови: 0 0,0%
  • Кеи Нишикори

Гласови: 1 1,4%
  • Милош Раониќ

• Томаш Бердих

• Марин Чилич

• Жо Вилфред Тсонга

• Ник Киргиос

Гласови: 2 2,7%
  • некој друг

• Вкупно гласачи
    74
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Штета за Стан, какви полуфиналиња ќе беа да поминеше тој. Патем, да поминеше тој во полуфинале ќе играа топ4-те играчи на АТП ранг листа. Штета за нас перфекционистите што не е така, боде очи ова 20то место на Гаске :)

Интересно више 20 години на Вимблдон не се десило во 1/2 финале да бидат сите први 4 носители.

Ја еба работата Гаске, не гледам некои шанси за него против Ноле, а и те какви ќе имаше Стан, посебно после она што се издешава на Ролан Гарос, башка на секој грен слем меч против Ноле му зема барем 2 сета... значи во секој случај немаше да биде сеедно за Ноле.
Далеку од тоа дека Гаске игра слабо, ги збриша Димитров, доминираше во голем дел од дуелот против Киргиос, денес против Вавринка веројатно добро играше, не го гледав мечот, некој ситен хајлајтс па според поените изгледа добро. Некако не ми е стабилен против ептен јакиве играчи, мислам дека нема што да бара, но да не го отпишуваме пред време, како и да е.... не може да биде поголемо тенџере од Чилич. :)

Утре жениве се надевам дека ќе одиграат квалитетни мечеви, на Мугуруза и се смешка првото грен слем финале, мислам дека утре ќе е фаворит ако игра доволно добро во офанзива, а за другиот дуел, Серена-Шара, пишав претходно за серијата 19-0 меѓусебни на Серена.. после ова не знам како ќе и оди на Шарапова ама ајде баш да видиме, со сето срце сакам да изгуби Серена. :)

Не сакам да му ја намал вредноста на победите на Роџер, нити пак перфектната недела, недела и пол која ја игра на Вимби, но реално Роџер немаше некој сериозен противник. Ќе видиме против Енди како ќе биде, но ептен му ги намаливте шансите на Мареј против Роџер. Без разлика што Мареј игра со осцилации (посебно во неговиот сервис гејм), сепак во сите натпревари досега доминираше. Колку што е лабилен во неговиот сервис гејм, толку е опасен на противничкиот. На скоро секој противнички гејм опасно се приближува до брејк. Ќе видиме, ќе биди интересен дуел, и јас на никој не му давам предност. 50-50 е според мене.
Во другото полуфинале, му се отвори ждребот на Новак, и ќе биде голем резил ако не го добие Гаске. Не дека Гаске игра лошо, насроти одличен е, но нема шанси против Новак.

Колку го потценувате Мареј, да земе да чита некој мисли човекот едвај стигнал до полуфинале.Мареј ја игра може најдобрата сезона во кариерата, барем на гренд слемовиве гази, од Новак изгуби на двата ама заборавате дека оваа година на РГ 2 сета зема во полуфинале, а лани против Рафа 5 гема.Мастерс на земја освои...Ама ајде да не се навраќаме на земјава.Толку зборуваниот Андерсон кој го измачи Ноле, Енди на Квинс го тепаше рутински.Карлович незнам колку го гледавте мечот ама нека не ве залажува резултатот, доминираше Мареј.Таков ритерн против Карлович на трева немам гледано.
Btw, кладилнициве поголеми шанси му даваат на Мареј ние тука го брукаме како за Кукушкин да збориме.
Последниот меч кој го играа на трева(и тоа во година кога Федерер го освои Вимблдон) на Олимписките игри, Роџер беше посрамотен како никогаш што не бил и нема да биде.
6-2 6-1 6-4 :)
Според мене 70% сигурен дека Енди победува.

ај ние го подценивме мареј, ама ти па како си го преценил алал да ти е .... никој не рече овде дека 100% федерер победува.Јак кур ако имал добар ритрн против карлович.

Абе во каква сака форма нека е Мари,ама според мене ваков Федерер кој потсети со играта на старите денови нема да пропушти шанса да игра во финале,а според мене и да го освои Вимблдон.Освен ако не се смени утре нешто со Федерер,а Мари си остане истиот во тој случај би можело да издвојува победа некако.Очекувам најмалку 4 сета.

Абе во каква сака форма нека е Мари,ама според мене ваков Федерер кој потсети со играта на старите денови нема да пропушти шанса да игра во финале,а според мене и да го освои Вимблдон.Освен ако не се смени утре нешто со Федерер,а Мари си остане истиот во тој случај би можело да издвојува победа некако.Очекувам најмалку 4 сета.
Не заборавај дека Федерер кога игра под притисок (појак играч) е далеку подложен на грешки. Досега немал посериозен противник. Ако му дозволиш тој ќе те однесе ама ако го запнеш во ќош склон е на чести грешки. А Анди може да го држи на долги поени. Тука Федерер е апсолутно немоќен. Плус физички е поинфериорен. И јас си мислев првин дека Роџер е фаворит ама кога подобро ќе размислам повеќе шанси му давам на Мари.

Али Федерер до сеа перфектно играше со слабиве противници и воопшто не е потрошен, тоа го потенцираше и еден од коментаториве вчера што и те како е предност за него пошо ќе може да извади максимум во овие два меча што му преостанаа. (два ако го помине Мареј)

All-in ќе иде Роџо па нека му ја мислат Мареј и Џоко најверојатно.

Не заборавај дека Федерер кога игра под притисок (појак играч) е далеку подложен на грешки. Досега немал посериозен противник. Ако му дозволиш тој ќе те однесе ама ако го запнеш во ќош склон е на чести грешки. А Анди може да го држи на долги поени. Тука Федерер е апсолутно немоќен. Плус физички е поинфериорен. И јас си мислев првин дека Роџер е фаворит ама кога подобро ќе размислам повеќе шанси му давам на Мари.

Но ова не е земја или тврда подлога туку е трева каде Федерер беше неприкосновен со години и е доктор за оваа подлога..во тревата нема кој знае колкава размена на удари посебно кога Федерер сервира и плус на позициона игра Мареј не е ништо подобар туку нон стоп се наслонува кон неговата физичка кондиција каде очигледно е поспремен од Федерер но тоа не значи нешто со оглед дека се игра на најбрзата подлога

Но ова не е земја или тврда подлога туку е трева каде Федерер беше неприкосновен со години и е доктор за оваа подлога..во тревата нема кој знае колкава размена на удари посебно кога Федерер сервира и плус на позициона игра Мареј не е ништо подобар туку нон стоп се наслонува кон неговата физичка кондиција каде очигледно е поспремен од Федерер но тоа не значи нешто со оглед дека се игра на најбрзата подлога

Како мислиш не е добар од "позициона" игра Мареј? Мареј е мајстор на долги размени, и ако мисли Роџер да игра долги поени, ќе изгуби 3-0. Но сигурен сум дека Роџер ќе ги крати поените, ќе биде агресивен колку што ќе може (читај, колку што Мареј ќе му дозволи), бидејќи дефанзивата на Енди во последниве 3-4 недели е перфектна.

Како мислиш не е добар од "позициона" игра Мареј? Мареј е мајстор на долги размени, и ако мисли Роџер да игра долги поени, ќе изгуби 3-0. Но сигурен сум дека Роџер ќе ги крати поените, ќе биде агресивен колку што ќе може (читај, колку што Мареј ќе му дозволи), бидејќи дефанзивата на Енди во последниве 3-4 недели е перфектна.

Напишав не е ништо подобар од Роџер а не дека не е добар,јасно е дека Федерер ќе ги крати поените и јасно е дека Мареј ќе ги должи ама кој ќе биди поуспешен ќе видиме...со оглед на подлогата и на сервисот јас како и многу други му даваме повеќе шанси на Федерер...НО кладилниците кои се поголеми стручњаци од нас му даваат поголеми шанси на Мареј..па ќе видиме

Напишав не е ништо подобар од Роџер а не дека не е добар,јасно е дека Федерер ќе ги крати поените и јасно е дека Мареј ќе ги должи ама кој ќе биди поуспешен ќе видиме...со оглед на подлогата и на сервисот јас како и многу други му даваме повеќе шанси на Федерер...НО кладилниците кои се поголеми стручњаци од нас му даваат поголеми шанси на Мареј..па ќе видиме

Во долгите размени (9+ удари), Роџер нема да има повеќе од 30% освоени поени.

Не го приметив овој момент во вторникот. Значи Џовак ѓуптин си беше, ѓуптин си остана.

Како само пробуваат да го оцрнат Новак. Никаде на видеово нема доказ дека стварно му се дере на некој ballboy. Веројатно е само фрустиран од нешто што често му се случува.
А во полуфинале стварно не гледам како Новак би изгубил од Гаске. Нема сервис за да му се спротистави и ќа јаде брејкови иако во размените веројатно би биле генерално изедначени. И досега Гаске помина повеќе време на терен.
Фед-Мареј веројатно Фед полесно ќе ги освојува своите сервис гемови ама стварно не очекувам меч во 3 сета. И психата ќе игра голема улога.

Денес секако сум за Шарапова ама со оваа игра што ја прикажува досега не гледам како би ја победила Серена. Треба 200% да го подигне нивото на игра и да сервира квалитетно. Да игра агресивно и да ја микса малце играта. А од другото полуфинале подобро Мугуруза да победи за да биде компетитивно финалето.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom