Wimbledon 2015

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Освојувач на Вимблдон 2015 мажи ?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 20 27,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 10 13,5%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 27,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 12 16,2%
  • Стан Вавринка

Гласови: 6 8,1%
  • Григор Димитров

Гласови: 0 0,0%
  • Кеи Нишикори

Гласови: 1 1,4%
  • Милош Раониќ

• Томаш Бердих

• Марин Чилич

• Жо Вилфред Тсонга

• Ник Киргиос

Гласови: 2 2,7%
  • некој друг

• Вкупно гласачи
    74
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Мајсторов од коментар на СК1 што коментира Ноле-Чилич. Напна едно 17 пати како тоа Ѓоковиќ не му одговарал на Чилич. Ам добро бе брат, кој е тенисерот кој му одговара на Чилич? Денис Кудла? Беранкис? Па овие дали мене ќе ми земат сет, а Чилич до последна секунда не знаеше дали ќе ги победи.... страшна работа.

ГАЗИИИИИИ ГО МАТЕР МУ.

Не навивам ниту за србинот ниту за хрватот , али сакам Ноле да тепа 3-0 да го дотолчи само заради провидниот самопрогласен коментатор. Ми прекурчи од идиотот цел вимлбдон ми ги отече јајцата со Чилич , па дури и на небитните поени свршува како тинејџерка.

Си пукна од мака коментаторот.

ГАЗИИИИИИ ГО МАТЕР МУ.

Не навивам ниту за србинот ниту за хрватот , али сакам Ноле да тепа 3-0 да го дотолчи само заради провидниот самопрогласен коментатор. Ми прекурчи од идиотот цел вимлбдон ми ги отече јајцата со Чилич , па дури и на небитните поени свршува како тинејџерка.
druze i on i negoviot kolega znaea sto ke sledi uste so anderson, se osekase po nacinot na koj komentiraat deka uste eden u niza mec ke e sto ke go komentira nekoj od niv, a kade nole ke go pobedi cilic, oni odnapred go otpisaa cilic pod difolt, zatoa i za anderson bea sto e i razbirlivo, cilic taka ke imase sansi i za finale ako mu se poklopea kockite.

Inaku za Cilic problemot e tokmu anderson megju 100te drugi sto gi ima protiv Nole dopolnitelno mu ja otezni i onaka minimalnata sansa protiv novak, nole posle takov serviser sve drugo ke mu e mackina kaslica osven federer vo pogled na vrakanjeto servis ( baska sto od negativa od 2 seta se vrati ), denes mnogu lesno se spravuva so servisot na cilic i za razlika od vcera poln e so samodoverba koga protivnikot servira, ne se cuvstvuva nemokno i toa mu pomaga da se deshava ova, rutinski sega za sega, a taka i ke ostane najverojatno ( valjda nema da urocam ).

Иванишевиќ тренер му е на овој коњов?

Иванишевиќ тренер му е на овој коњов?
Dap, go sredi ama se povredi Cilic u dosta nezgoden moment i sea padnat e bajagi, losh e mnogu rekov i vcera.
Inace ete go onoj kade kade polesen triumf od lani so cilic za koj zborev, duri i ja sum iznenaden sto ne izgubi ni set novak zasto veruev deka eden set sigurno ke gi izlupa servisite cilic i ke prai brejk ili tajbrejk ke lapa, ali nisto, denes bese rutina i nisto poveke.

Se prefrlame na ednoracnite bekhendi, ako eventualno izgubi sten mozeme da smetame deka Novak e veke edniot finalist ali vaka smetam deka ima najgolemi shansi od negovata strana na zdrebot.

Ииииии трета година по ред во финалето Џокович.Се самоуби на крај Вавринка.

Финале за новак, да не си го барам постот од првите страни, ждреб ко ноле да си го составувал, идеален, Гаске секако го добива, што не е случај со Стен, башка што и уморен ке е каде каде повеќе Гаске али џабе цепидлачам вака, бламажа ке е ако не се пласира и оваа година у финале Новак.

А за Мареј и Федерер се надевам на нешто слично од денес, максимално цедење и меч кој ќе е мелем за очи, повеќе шанса му давам на Федекс.

На страна тоа што Ноле имаше каде каде полесен ждреб, него и од тој полесен тешките играчи му испаѓаат.1/4 финале можен меч со Иснер, кој реално може да го намачи барем на Вимблдон, испаѓа Иснер, противник на Ноле, Чилич кој тешко дека некогаш до крај на кариера ќе го победи, освен на тврда.И тоа Чилич во најлошата форма последниве 3,4 години.
1/2 финале Стен, не треба да правам муабет каков меч ќе беше, испаѓа од Гаске против кој Новак има 10-0 во последниве 10 меча(22-2 во сетови).
Се на се земено, и од лесната ждрепка, уште полесна му испадна.Не дека Мареј и Роџер имаа некои противници до полуфинале, ама барем полуфиналето ќе се изедат.Уште неможам да прежалам што не ќе ги гледам Новак-Стен полуфинале, мелем за очи.

Каков меч одигра Гаске секоја чест. Не верував дека може да се бори до крај на 5 сета. Браво.
Новак игра доста слабо на турниров. Играта му е млитава до бесвест и воопшто не презема ризик. Имаше среќа што ќе игра со изморен Гаске. Да му се паднеше Стан и тоа како ќе изгубеше. Прашање е и дали Гаске ќе го победи.
Федерер мислам дека ќе го победи Мари. Единствена шанса на Мари е да го развлечка мечот во 5 сета.
А во потенцијално финале меѓу Ноле и Федерер мислам дека ќе победи Ноле.

Сосем заслужено победи Гаске скоро цел меч беше подобар од противникот,и според мене многу му ја олесни работата на Ноле,нешто слично како кога играше Ју ес опен полуфинале 2013 против Надал кое го доби рутински Надал и потоа одморен во финалето го освои турнирот.

fala kurcu mu tekna da zaigra Djovak poagresivno. Kako be moze takva razlichna igra vo dva dena , ne mi e jasno. Zoshto zavcera i vcera ne igrashe taka samo toj i Beker znaat. I Stan da mu beshe protivnik vo finaleto , so deneshniot pristap kon igrata Novak sekako pobeduvashe. Stan so negovite silni udari i all in agresivna igra vo kombinacija so trevata i baajagi daleku doteraa na Wimby. Redno beshe da mu se sluchi vakov ,, sam se ubijal den,,. Gaske nema teoretski shansi protiv Novak , mislam deka teshko da mu zeme i set na Djovak. Od igrach so prosechen servis kako Gaske Novak ima izgubeno posleden pat , hmm , pa ne mozam da se setam ama mislam deka e Nadal.
Drugoto polufinale , Federer dobiva so 3-1 , Marej kolku shto ja podobri igrata na zemja godinava , tolku ja unazadi na treva , nishto posebno ne izigra do sega , a i servisot mu e tapa , cesto se doveduva vo brejk zort. Dobriot servis na treva e 50 posto zavrshena rabota, element koj shto mu fali na Marej a izobiluva kaj Federer. Skoro sum ubeden deka ke go gledame lanskoto finale.

Каков меч одигра Гаске секоја чест. Не верував дека може да се бори до крај на 5 сета. Браво.
Новак игра доста слабо на турниров. Играта му е млитава до бесвест и воопшто не презема ризик. Имаше среќа што ќе игра со изморен Гаске. Да му се паднеше Стан и тоа како ќе изгубеше. Прашање е и дали Гаске ќе го победи.
Федерер мислам дека ќе го победи Мари. Единствена шанса на Мари е да го развлечка мечот во 5 сета.
А во потенцијално финале меѓу Ноле и Федерер мислам дека ќе победи Ноле.
И Вавринка не е толку добар на трева како на другите подлоги,многу грешеше денес бекхендот не му беше сигурен и слабо правеше притисок со ретрнот против сервисите на Гаске затоа мислам дека и да победеше денес тешко ќе му земеше три сета на Ноле во петок.[DOUBLEPOST=1436384751][/DOUBLEPOST]Би било добро некој од српскиве коментатори во Лондон Вишкович или Пралица да го прашаат Новак за кого ќе навива во полуфиналниот меч меѓу Енди и Роџер односно кого го посакува за свој противник во евентуалното финале ако го победи Гаске.

Последно уредено:
И Вавринка не е толку добар на трева како на другите подлоги,многу грешеше денес бекхендот не му беше сигурен и слабо правеше притисок со ретрнот против сервисите на Гаске затоа мислам дека и да победеше денес тешко ќе му земеше три сета на Ноле во петок.
pishav i posle finaleto na RG , Stan e igrach koj koga igra protiv Nadal , Fed , Marej , Novak , sekogash odi so gas do daska , mava so seta sila i na se ili nishto ,bez mnogu mislenje. Iskreno , i ne mu e losh pristapot , oti ako vleze da se nadmudruva so niv na tehnika i mozok , sekogash gubel ( ta i H2H mu e katastrofa so gorenavedenite) . So toj pristap , ako mu e denot , posebno na posporite podlogi , mame ebe , eve na Djovak na RG go posramoti. E ama ne e sekoj den veligden , pa Stan ima smeshni oscilacii i porazi vo pocetnite fazi na turnirite. Istoto se sluchi i denes. Na treva Stan ne e kadaren da se nadmudruva a negovata agresivna igra ne e tolku efektna i uspeshna..[DOUBLEPOST=1436385875][/DOUBLEPOST]In recording his 50th victory at Wimbledon, the World No. 1 reached his 27th Grand Slam semi-final and took sole ownership of fourth place in the list of most major semi-final appearances in the Open Era, behind Roger Federer (38), Jimmy Connors (31) and Ivan Lendl (28)

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom