Wimbledon 2015

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Освојувач на Вимблдон 2015 мажи ?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 20 27,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 10 13,5%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 27,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 12 16,2%
  • Стан Вавринка

Гласови: 6 8,1%
  • Григор Димитров

Гласови: 0 0,0%
  • Кеи Нишикори

Гласови: 1 1,4%
  • Милош Раониќ

• Томаш Бердих

• Марин Чилич

• Жо Вилфред Тсонга

• Ник Киргиос

Гласови: 2 2,7%
  • некој друг

• Вкупно гласачи
    74
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Прво коло Колшрајбер, второ коло ваљда Ниеминен, трето Томич, четврто Андерсон/Кокинакис.
Ќе нема ниеден лесен меч, не дека 90% не е веќе во финале.

Прво коло Колшрајбер, второ коло ваљда Ниеминен, трето Томич, четврто Андерсон/Кокинакис.
Ќе нема ниеден лесен меч, не дека 90% не е веќе во финале.
Абе остај, ако не и титулата нека му ја дадат. Трева е ова, подлога која нуди највеќе изненадувања така да полека со прогнозите.

Најлесен ждреб има Стан. Ова му е и тоа каква шанса + во одлична форма е. А Новак според мене и тоа како тежок ждреб. Колшрајбер, Андерсон, Нишикори и на крај одморен Стан.

Најлесен ждреб има Стан. Ова му е и тоа каква шанса + во одлична форма е. А Новак според мене и тоа како тежок ждреб. Колшрајбер, Андерсон, Нишикори и на крај одморен Стан.

Андерсон...

:pos::pos::pos:

Абе ништо изглеа и оваа година од 1/4 финале... сеа видов Надал за можен противник у второ коло го има Браун.

Бидејќи има најдобар форхенд, најдобар бекенд, најдобар сервис, најдобар ритрн, најдобро игра на мрежа. Плус најдобро оди до клупата, најдобро се бришe со крпата, и најдобро пие сок.
pozdrav do stavro so pesnata od Dino Dvornik-Ti si mi u mislima. Od gorespomnatite kategorii si preteral so mrezata,krpata I sokot,a za odot nakaj klupata,I jas se soglasuvam,najdobar e,ne pravi rituali kako Rafa so skokanjeto na liniite ili da si gi mava shishkite so tresenjeto na glavata kako Fed :)

Андерсон...

:pos::pos::pos:
Повредениот Нишикори, Колшрајбер кој не знае каде му е главата сезонава, итн итн. :D
Колшрајбер секако е тежок противник за прво коло, али шансите да изгуби Ноле се 0%.

П.с. Вавринка на трева :LOL:

Повредениот Нишикори, Колшрајбер кој не знае каде му е главата сезонава, итн итн. :D
Колшрајбер секако е тежок противник за прво коло, али шансите да изгуби Ноле се 0%.

П.с. Вавринка на трева :LOL:
Абе еднаш викаш ај дирек у финале ако не, сеа па викаш оти противниците му се гола вода. Одлучи се да го ебам. :P

Абе еднаш викаш ај дирек у финале ако не, сеа па викаш оти противниците му се гола вода. Одлучи се да го ебам. :P
Па добро ама не можеш туку така да прогласиш некого за финалист, никогаш не се знае. Иначе од првите 4 он има најлесен ждреб, да бидеме реални. Е сеа дали ќе го спроведе тоа во пракса останува да видиме.

Според ждребот не очекува интересен гренд слем.
Првите две кола можат да бидат полни со изненадувања, инфаркти,шокови итн затоа што во првите две кола тревата уште е пресна и неразгазена и малце е незгодна како што има кажано и Фед дека во првите две кола и по нив топчињата сосема различно отскокнуваат а и тие два дена се потребани за тревата да се разгази да се раскопа покрај основаната линија и потоа е идеална за играње.

Не би рекол дека некој има лесен жреб. Некако ми се ептен чудни мечевиве и склони на изненадување, скоро секој. Уште во прво коло има многу незгодни дуели :

Nadal - Bellucci
Djokovic - Kohlshreiber
Berdych - Chardy
Simon - Almagro (тука очекувам 3-0 за Симон, но некако зезнати ми се двајцата)
Nishikori - Bollelli
Gulbis - Rosol (дефинитивно ќе е јако хах)
Tsonga - Muller

Штета што Цонга и Милер играат во прво коло, двајца играчи кои се во состојба да одиграат спектакуларен тенис на трева, нарочито Цонга.

Kohlshreiber знае да биде многу незгоден...сигурно ќе му земе еден сет али ништо повеќе...
Nadal ништо чудно пак у прво или второ коло да испадне, (само јас ли мислам дека од кога почна да игра покер приватно му опадна интересот за тенис или? Ова пороциве опасна работа се xD)

Штета што Цонга и Милер играат во прво коло, двајца играчи кои се во состојба да одиграат спектакуларен тенис на трева, нарочито Цонга.

Милер игра фантастичен тенис на трева сезонава. Малку фалеше да го добие Енди во Квинс. Има страшна самодоверба, и мислам дека има сила и можност да го добие Цонга во прво коло.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom