Wimbledon 2012 (25 јуни - 8 јули)

• Креатор на темата Креатор на темата Makedonec_7
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион/ка на Wimbledon ?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Му се извлече од 1-4 и еве го 2-0 во сетови и супер игра на крајот на вториот сет (само тоа го фатив). Тоа е тоа што се цени кај топ Роџер, Рафа, Ноле never giving up. Посебно Новак што го покажа тоа неколку пати последниве година дена :cuc:

Рафа губеше 0-4 со 2 брејка и сервираше Белучи, 30-15 имаше во гемот за 5-0.

Кога беше 4-0за Белучи Надал имаше 6 неизнудени грешки а на крајот на првиот сет 7... Малце како во грч влезе Рафа во овој меч, што е и до негде очекувано бидејќи од земја се префрли на трева, тука не го сметам Хале каде повеќето тенисери ревијално играат таму и во Квинс, колку да ја осетат подлогата (од подобриве тенисери мислам).
Од втор сет навака Рафа почна да ја игра својата игра и мене лично како негов навивач ми изгледа доста добро, одлично игра слајс, сервира добро и се надевам дека ќе освои титула. :)

Не се секирајте, во секој случај Wimbledon при крајот на турниот, 1/4 финале, 1/2 финале - финале, од трева се претвара во земја, така да Надал најверојатно ќе стигне најмалце до финале, а може и да го осовои :)

Yep, чиста вистина. Толку многу се оштетува теренот, така што од тревата останува само т, цела основна линија и метар пред/позади неа е земја, a oнаа трева што е понапред е во очајна состојба, така да теренот т.е. брзината на него се сведува скоро на ниво на земја.

Топката пак се движи брзо ама Надал битно многу полесно се движи и му дава предност голема

Надал во второто коло на Вимблдон откако го совлада Бразилецот Белучи со 3-0 во сетови
Напред Рафа :)

Мелцер делува ко повеќе да ја сака победата од Вавринка и најверојатно ќе победи. Не знам ни јас зошто избрзав вчера да го ставам Вавринка кога денес за истиот коефициент можеше Махут да се изигра...

Мелцер делува ко повеќе да ја сака победата од Вавринка и најверојатно ќе победи. Не знам ни јас зошто избрзав вчера да го ставам Вавринка кога денес за истиот коефициент можеше Махут да се изигра...
Ех да му се намочам неможе Мелцер да го тепа, ах како се нервирам само тој ќе ме заебе ццц.

Сега гледав дел од натпреваров помеѓу Томиќ и мојов нов миленик Гофан. Томиќ полека но сигурно се искачува на листата тенисери кои не можам да ги смислам. Една препотентна фаца, да ти е мерак да му мавнеш една заушка. Секоја чест за детево, камо среќа да дотурка далеку овде. Стегам палци.

Иначе Рафа рутинирано. Разбира се. :)

Се надевам на Мареј пошто ке биде доста емотивен момент кога ке го освои на негова територија :)

Ајде добро, ќе се оштети тревата. Што правиме за Олимписките Игри? Нека напишат таму Surface = Clay :D А за финалето на Олимписките Игри да не правам муабет..... (Surface = Red Clay). Се мисли на Red Clay најцрвената, воедно и најспората земја :D

Ајде добро, ќе се оштети тревата. Што правиме за Олимписките Игри? Нека напишат таму Surface = Clay :D А за финалето на Олимписките Игри да не правам муабет..... (Surface = Red Clay). Се мисли на Red Clay најцрвената, воедно и најспората земја :D
Eхеее ќе порасни дотогаш :D

Кога Британците се во прашање, не се сомневам дека се ќе биде идеално :)

Кога Британците се во прашање, не се сомневам дека се ќе биде идеално :)

Јас се сомневам, на едно прашање во врска со тоа како ја одгледуваат тревата, и зошто не е брза како порано, еден од одговрнитe за нејзиното одржување (главниот уствари) одговори дека они го бираат најлесниот начин, и пред се најпрактичниот наместо да ја направат побрза но да биде покомплицирана за одржување, ова јас искрено не го очекував :(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom