Wimbledon 2009

• Креатор на темата Креатор на темата Божино
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Вимблдон 2009 според вас?

• Вкупно гласачи
    133
Статус
Затворена за нови мислења.
Е многу ќе ми се направи мерак ак Родик го освои Вимблдон. КОлку пати му фалело малце за да го победи федерер, дури фрустрира. Дури сакаше да основа здружение на тенисери кои не можат да го победат Федерер.
А од друга страна Федерер ми е плачко, голем тенисер , голем спортист ама мене мн ме накурчи кога плачеше у финале.
Јас навивам за Родик!!! Ама реално типот си го има комплексот кај федерер , така да и покрај сите мои пусти желби Федерер без мака ќе го добие финалево. Оја прогноза чисти 3-0.

1-0 Моментално за Родик во сетови ;)

Ќе има јака борба тука

1-1 во сетови.Каков камбек на Федерер во тај-брејкот.:vozbud:

MAJSTOR poveke ne praaam maabet za tenis od 6-2 cccccccccccccccccccccccccc

Доколку федерер победи денес, шо е многу веројатно, слушнав дека ќе се врати на 1 место на АТП, така?

Доколку федерер победи денес, шо е многу веројатно, слушнав дека ќе се врати на 1 место на АТП, така?
Да ќе се врати,имаш на претходната страна мислам.

Da da se vraka na prvoto mesto patem ajmooo Roger 2-1 vo setovi idemooo kon 15 Grend Slem ajdeeeeee zavrsi ja rabotata pobrzgu, pri kraj sum so zivcite :smir::smir::smir::smir:

Браво мајстореееее:vozbud::vozbud::vozbud:

Добро е :) и Јас сум повеке за Родик (повеке ке ми е мило он ако тепа). А доколку победи Федерер го минува Надал, па ке биде многу интересен натпревар. Ајде нека победи подобриот:)
Ај за оние кој сакаат Родик да победи едно клипче (може сте го виделе) кое ке не загрее малце.На почеток забележете нешто како судијата да го налути.:vozbud::vozbud::vozbud:

Леле, одличен сервисов е ГГ, ама сепак Федерер е боље.

Браво Енди мајсторе. Втор брејк за него во овој меч, води со 3-1, и сега треба само да ги земи гејмовите на негов сервис и одиме во 5ти сет :).

Добро е :) и Јас сум повеке за Родик (повеке ке ми е мило он ако тепа). А доколку победи Федерер го минува Надал, па ке биде многу интересен натпревар. Ајде нека победи подобриот:)
Ај за оние кој сакаат Родик да победи едно клипче (може сте го виделе) кое ке не загрее малце.На почеток забележете нешто како судијата да го налути.:vozbud::vozbud::vozbud:

има јак сервис ама РОЖЕ е подобар :zver:

2-2 у сетови ќе биде сеа и 5тиот сет ќе биде најзабавен...СЕ гледа дека родик е на крај со силите(според мене).Ќе видиме на крај.позз

0-30/дали ке врати Роже со брејк:vozbud:
2-2 се враќа Родик...имаше можност да стигне до позиција за брејк,но направи грешка,па ке гледаме и 5ти сет.

Сепак не се врати, имаше шанса но се изглупира кога ја мавна в мрежа. И одма после тоа казната си стаса. Ајде родииииик!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom