Wikileaks и Julian Assange (генерална дискусија)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Jas ne znam sto ceka poveke. Neka gi izvadi site dokumenti sose iminja i preziminja, deka ako saka "ferski" ovaa borba da ja pobedi, se laze.

Se plasam da ne zavrse sevo ova kako los film, da go ubijat, nisto da ne izleze na videlina, i nie kozite da prodolzime da ziveeme kao nisto da ne se sluci.

So ova se potvrdi deka Amerika gi kontrolira CNN i BBC i site drugi pogolemi mediumi koi znacat nesto vo svetot. Realno ako gledame uste prviot den koga se objavija ovie dokumenti trebase da e sostojbata ista kako i 9/11, koga nisto ne se emituvase vo CNN i BBC osven toa - napadot na "teroristite". Ova duri e vest od pogolema vaznost, ova moze mnogu lesno da ne donese vo treta svetska vojna, ama vistinska vojna, ne od tipot na Severna i Juzna Korea, nego atomski da igraat :)

Se nadevam deka doticniov znae sto pravi i deka cim ja pocna ova rabota neka ja zavrsi kako sto treba a ne kako pederska zakana da objavi edni dokumenti kolku samo da pocnaat da mu se plasat.

BOJ@N

Штрумф Текнувало
Член од
30 ноември 2008
Мислења
884
Поени од реакции
489
Асанж најверојатно утре ќе оди на сослушување.

Julian Assange to be questioned by British police

Julian Assange, the founder of WikiLeaks, is expected to appear in a UK court tomorrow after his lawyers said he would meet police to discuss a European extradition warrant from Sweden relating to alleged sexual assaults.

Assange's may surrender to British police

LONDON -- Julian Assange's lawyer was arranging on Monday to deliver the WikiLeaks founder to British police for questioning in a sex-crimes investigation of the man who has angered Washington by spilling thousands of government secrets on the Internet.

Американските политичари продолжуваат со нивните генијални изјави:
Senator Mitch McConnell: Julian Assange is ‘high-tech terrorist’

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.503
Поени од реакции
8.072
WikiLeaks now hosted at 507 locations, planet wide
вчера т.е сабајле накај 4 или 5 саатѕ имаше 208 за 12 саата од прилика бројката се дуплира
Facebook официјалната група која го подржува викликс
На 886.581 луѓе им се допаѓа ова
баш ке видам колку ке бидат во 00 и утре преку ден.. вртоглаво расте бројот на подржувачи !!!!!!!
http://wikileaks.razor1911.com/ а тука http://wikileaks.razor1911.com/mirrors.html ги имате сите мирор сајтови.
И линк од википедија за кои се Razor1911.
За постарите гејмери доволно е само спомнување на името :)

Сега кога го разгледав сајтот и нема баш документи тука, меѓутоа како борци за слободен проток на информациите даваат поддршка.
п.с. На работа симнав два документа за скинетологија, само што немав време да ги читам :(

М

Мартин`

Гостин
Se plasam da ne zavrse sevo ova kako los film, da go ubijat, nisto da ne izleze na videlina, i nie kozite da prodolzime da ziveeme kao nisto da ne se sluci.
Незнам колку ќе им помогне и тоа да не се објават документите, повеќе би рекол дека може да најдат некаков договор со него (што не верувам) само ако е жив. Зошто и самиот изјави дека документите ги имаат многу негови соработници и дури и ако него го убијат објавувањето нема да престане... ако најдам баш каде го прочитав ова ќе поствам линк нешто покасно.

И да моментално што е гласањето за личност на годината на Тајмс ..

1. Асанж 221.143 гласови
2. Ердоган 213. 309 гласови
3. Лејди Гага 132.394 гласови
...

Гласајте на линков http://www.time.com/time/specials/packages/completelist/0,29569,2028734,00.html

кликнете на името и потоа повлечете го она "most influence" да помогнеме колку-толку.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Незнам колку ќе им помогне и тоа да не се објават документите, повеќе би рекол дека може да најдат некаков договор со него (што не верувам) само ако е жив. Зошто и самиот изјави дека документите ги имаат многу негови соработници и дури и ако него го убијат објавувањето нема да престане... ако најдам баш каде го прочитав ова ќе поствам линк нешто покасно.
Da da, znam za sto zboruvas bas prege go slusav toa na vesti, duri mislam deka bese ako go ubijat se ke izleze na videlina. Ama neka ne se nadeva na taa karta mnogu toj, deneska na nikoj ne mozes da mu veruvas, a pogotovo koga se raboti za zivot ili smrt. Sto znam...

Ne znam dali e svesen deka toj ke bide "iniciator" na treta svetska vojna :) ako vistina ima takvi dokumenti kako sto zbori celo vreme.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
WikiLeaks now hosted at 507 locations, planet wide
вчера т.е сабајле накај 4 или 5 саатѕ имаше 208 за 12 саата од прилика бројката се дуплира
Facebook официјалната група која го подржува викликс
На 886.581 луѓе им се допаѓа ова
баш ке видам колку ке бидат во 00 и утре преку ден.. вртоглаво расте бројот на подржувачи !!!!!!!

На 914.955 луѓе им се допаѓа ова

за околу 5 часа се приклучени 28.384 членови. и тоа пазете многумина од светската популација незнаат сеуште за викиликс или можеби не се заинтересирале што е тоа.. каде се оние кои немаат пристап до интернет ( да не речам затуцанине од африка пример ) или пак постарите кои не го разбираат интернетот а сепак слушаат за викиликс

очекувам утре и мирор сајтовите да се во пораст.. за разлика од сегашните 507 до кај 700 сигурно ке отидат !!!

--- надополнето ---

Не може Асанж или кој било друг да објави толку многу тајни документи без знаење на тајните служби... сигурно тие имаат замешано прсти...
Мора да постои некоја повисока цел...
тука веќе кој нема замешано прсти, не само раздознавачки служби тука се вмешани и високи партиски функционери, одредени поединци од фисоки државни функции, министери, политичари, банкари и што ти не.. на кратко кажано СЕ НА КУП е ставено !!!

Најинтересно ќе биде во блиска иднина, пошто некако гледам голема реакција на владите, некако ќе пробаат да го свртат вниманието.... дали со флотата што моментно оди накај Јапонија или Иран.... којзнае. :)
хах па ако се надеваат на тоа верувај ни најмалку нема да им успее.. ако ги споредуваш Викиликс vs Флотата шо оди накај иран и јапонија некако би му дошло 10:1

Најнова информација после прекинувањето на соработката на Амазон и Пејпал и Швајцарската банка “ПостФајненс“ ја прекина соработката со Викиликс и ја блокирала сметката на Асанж со 31.000+ евра, наводно поради тоа што дал лажни информации за местото каде што престојувал. Се надевам дека типов искрено ќе издржи покрај овој притисок од „демократите“.
прво ако америка толку многу го бара многу јасно е дека нема да даде точни информации на постојано живеалиште..
второ Што се за него 31 000 евра? на сајтот можеби дневно му се донираат по толку пари ( замисли луѓе од цел свет донираат.. по 1 евро нека донираат ке искочат многу пари. направи математика колку се одприлика )

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Во просек со кој правев муабет за Викиликс 4 од 5 души незнаат што е Викиликс. Секоја подршка за типот.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.658
Поени од реакции
59.675
Jas ne znam sto ceka poveke. Neka gi izvadi site dokumenti sose iminja i preziminja, deka ako saka "ferski" ovaa borba da ja pobedi, se laze.
Мене покрај другото многу ме интересираат и необјавени документи од Калчополи, живо сум заинтересиран. И ако може да знаеме што значеа оние бројкине. :) Ај нема pos со две точки зошто темава е сериозна. И бан ќе кркаме не сме дома.

Туку он-топик, ова медиумиве стварно мислат дека со овци си имаат работа а не со луѓе. Прееска прочитав дека Австралиската влада ќе затворала некакви поштенски сандачиња на некој од нивните универзитети. Тоа што едно од тие сандачиња е на ВикиЛикс било чиста случајност, да се разбереме :). Можеби не преведив точно што ќе затвораат зошто на брзинка го читнав и го изгубив линкот, ама така нешто беше.

Понатаму, сеуште ја фураат приказната дека Асанж се крие (уште што не кажале дека е во бегство), па утре „ќе се предадел“ на полицијата. А од друга страна објавуваат сека денес во Британија стигнал налогот за апсење. Полицијата знае каде е, само никој не го апси.

Да не зборувам за една од најхумористичните вести: Интерпол го бара Асанж за некаков сексуален престап, и тој стигнал на листата на најбарани? Ау јбт... од кога тоа за пукање кондом се стигнува на листа на најбарани на Интерпол?

Или мислат дека сме овци, или навистина сме овци...

P

Princ

Гостин
Hackers Take Down Swiss Bank's Web Site
Operation Payback, a group of Internet activists and hackers, took credit on Monday for crashing the Web Site of a Swiss Bank hours after it froze an account set up by the founder of WikiLeaks, Julian Assange.

Writing on Twitter the group called on fellow hackers to attack the PostFinance.ch site and within minutes it was knocked offline.

Earlier on Monday, the same group of activists said they attacked PayPal, which froze a WikiLeaks account three days ago.
http://thelede.blogs.nytimes.com/2010/12/06/latest-updates-on-leak-of-u-s-cables-day-9/?src=twt&twt=nytimes
http://twitter.com/Anon_Operation

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.658
Поени од реакции
59.675
Вистинска сајбер-војна од светски пропорции. Не знам дали има хакер кој седи на страна :) Едните ги убиваат ВикиЛикс сајтовите кои се појавуваат во Матриксот, другите вршат одмазднички акции :)

Енивеј, на сред сето тоа, еден многу едноставен и многу јак фан-вебсајт кој го забележав во текстовите што ги линкуваше погоре: http://sowhyiswikileaksagoodthingagain.com/

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Вистинска сајбер-војна од светски пропорции. Не знам дали има хакер кој седи на страна :) Едните ги убиваат ВикиЛикс сајтовите кои се појавуваат во Матриксот, другите вршат одмазднички акции :)
логично е. поделени се како левица и десница :) има и многу кои се „воздржани“ па не се ни замараат како и да е.. викиликс има се поголема полза од хакерите.. замисли ти група ахкери да бутнат страна на една банка која важи за банка од високо ниво и верувам дека има високо квалитетна заштита.... само можам да кажам БРАВО за викиликс хакер-подржувачите

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
@IoSono, ovci sme, barem toa sme go dokazale dosega minimum 10 pati :)

Nema covek vo svetot koj misli deka teroristite, losite momci gi srusija kulite bliznacki i udrija so avion vo Pentagon (nema kaj da bega sea pos-ot so dve tocki) :pos:, mozebi sum malce off topic ama kolku da dolovam poenta kolku sme ovci, i sto pravime za toa? Sto mozeme da pravime za toa?

Zatoa ovoj ako misli deka so ovoj ritam ke pobedi, neka razmisli malce poveke. Toj sigurno dokumentite im gi imam dadeno na CNN, BBC, DW ama sto ako koga isto kako da mu gi dade na Hilari Klinton. Ili covekot sfatil deka nema sansi vistinata da izleze vo videlina i zatoa samo vaka provocira cekajki na nekoja drzava da mu pomogne deka sam ovaa vojna nikogas nema da ja pobedi. Ama ajde, koja drzava da mu pomogne, Rusija ako javno mu pomogne na ovoj znaci samo edno, WW3, isto i za Kina, Evropa ne moze, deka evropa go igra oroto na Amerika, a Amerikancite ne siluvaat pred oci i nie si velime fala. Prvo domejnot mu go zatvorija, sea i smetkata, posle demek siluval :) abe, da ti e maka sto vaka te tretiraat. Ovoj ke sfati kolku e surov svetot (ne deka ne znae ama Bajram si pravi uste) ama togas ke bide mnogu kasno.

Posle ovoj ke ima nekoj mesec samo "lele sto mu napravija" i posle toa ke zaboravime i kako se vikal, a vo idnina taka ke gi isprevrtaat rabotite sto decata nasi ke ucat za ovoj kako najgolem terorist koj nekogas postoel, i deka siluval deca itn itn...

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
pojol toa e ednakvo na samoubistvo ako asanaz gi nemase ovie dukumenti ili blefirase deka ima do sega ke se imase sluceno soobrakjajka ,avionska nesreka vozovi ke se sudrea so ne samo asanaz mrtov ke bese , ali toj ja ima ja poseduva vistinata i oni sami znaat deka `ako vo slucaj nego go nema nekoj ke treba samo enter da pricne i se ke e na tacna

Kajgana Shop

На врв Bottom