WiFi антени и совети за подобар сигнал!

• Креатор на темата Креатор на темата oxygenne
  • Време на започнување Време на започнување
Купив ваква антена ја навртувам на WiFi усб адаптер и сигнал срање ... со антена од 4 dBi (omni) подобар сигнал има! :( во што е проблемот ?

imam edno prasanje se nadevam deka ke mozete da mi pomognete,znaci imam WI-FI pci karticka za desktop kompjuter,pozadi ima konektor za antena (so navoj od nadvoresna strana od vnatre ima edno kako kurence),dali voopsto mi treba nesto kako antena ili moze da raboti i bez "antena". p.s. so vakov tip na wifi nemam nikakvo iskustvo.blagodaram odnapred :)

Купив ваква антена ја навртувам на WiFi усб адаптер и сигнал срање ... со антена од 4 dBi (omni) подобар сигнал има! :( во што е проблемот ?

Кинеско срање? :)
--- надополнето: 27 мај 2013 во 11:15 ---
imam edno prasanje se nadevam deka ke mozete da mi pomognete,znaci imam WI-FI pci karticka za desktop kompjuter,pozadi ima konektor za antena (so navoj od nadvoresna strana od vnatre ima edno kako kurence),dali voopsto mi treba nesto kako antena ili moze da raboti i bez "antena". p.s. so vakov tip na wifi nemam nikakvo iskustvo.blagodaram odnapred :)

Може да работи и без антена ама ќе има преслаб сигнал. Најди од некој стар модем антена или купи си посебно, само наврти ја таму и толку е.

Па по се изгледа ке да е кинеско срање!

да не си заинтересиран да ја продадеш таква фалична?

Decki nekoj da ne znae kade moze da se nabavat delovite za sostavuvanje naj cantenna?
Za vo Skopje prasuvam

да не си заинтересиран да ја продадеш таква фалична?

Ај ПП
--- надополнето: 1 јуни 2013 во 00:57 ---
Decki nekoj da ne znae kade moze da se nabavat delovite za sostavuvanje naj cantenna?
Za vo Skopje prasuvam

Ја веќе година дена како барам и си барам и си барам и си барамм ... :D

Како може да подобрам WiFi сигнал од рутер, ако имам рутер на кој што нема надворешна антена, како оние што ги дава T-Home?

Вака изгледаат

85639375_1_644x461_modem-adsl-s-wi-fi-zte-zxv10-h108l-novyy-zaporozhe.jpg

RP-SMA Male 2.4GHz 16-Unit 25dBi Directional High Gain Antenna for Wi-Fi Router

здебеленото е проблемот

Дечки ај совет околу мојов проблем.
Седам во студентски и во него има од sunwireless интернет кој е срање невидено, малку рутери, многу корисници и после 13часот паѓа како луд и неможам да се конектирам воопшто. Инаку го фаќам со 3-4 црти. Е сега во зграда оддалечена на 50тина метри воздушно (макс) имам другар кој има неограничен и обичен рутер но не фаќам сигнал од него, значи нема никакви пречки само некое дрвце (врвови) и е 4 ката повисокот од мене. Дали има шанса некаква за некој уред да купам и да го појачам сигналот кај него за да земам нет од кај него или пак на лаптопов мој да ставам некоја антена и да фатам подобар сигнал (ама да не е мн пари) или ќе си трпам вака. Ви благодарам :)

Брзината на интернетот е 15мб кога го користам директно преку модем. Кога и рутерот го поврзам во системот брзината паѓа на 4-5 мб зборувам за пц кое ми е поврзано со кабел. Овој проблем ми се појави последните 2 недели

Брзината на интернетот е 15мб кога го користам директно преку модем. Кога и рутерот го поврзам во системот брзината паѓа на 4-5 мб зборувам за пц кое ми е поврзано со кабел. Овој проблем ми се појави последните 2 недели

Пробај напрај му апдејт на фирмверот на рутерот. Или провери да не си сменил некои опции пред 2 недели.

Пробај напрај му апдејт на фирмверот на рутерот. Или провери да не си сменил некои опции пред 2 недели.
Го ресетирав и одново направив мрежа, работеше еден ден добро и пак се врати на помала брзина. Не знам како без ништо да се промени вака со заебаа работите.

Инаку користам д линк и не знам како да му напавам update

Како да добијам wifi signal од едниот во другиот стан кој што е подоле 1 спрат ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom