Вувузела труби - да се забранат или не?

• Креатор на темата Креатор на темата Apokalipto
  • Време на започнување Време на започнување

Забрана, да или не?

• Вкупно гласачи
    117
Ајдее култура сега им било, па имаат право. На некои народи култура им е со димни сигнали да се служат, па дај да им се дозволи така да ја искажуваат поддршката кон нивната репрезентација.

Таков пример ти беа навивачите на Јуве, во знак на револт го палеа стадионот, ама потоа им се забрани тоа. :pos:

Незнам како навиваш за Интер, очигледно не те излечиле со лековите. :tapp:

Ми ја сфати поентата?
Дечко за Интер немаш право да збориш,газиме 5 години!!!А за ова трубиве нема што да те сфаќам коа само на луд човек може да му се свиѓа звукот од вувузела

Нека зујат бе.. :):icon_bigg

Нигериве сега одржуваат СП и никогаш повеќе. Ке издржиме 10-15 дена додека не испаднат африканските земји.Сигурно на натпревари Англија-Германија или Бразил-Холандија нема да се слушаат овие одвратни звуци :tapp:

--- надополнето ---

Милојко и јас се чудам, очито не се дозреани за ваков моментум... то ти је исто ко да му дадеш организација на Олимпијада на некој од Блиски Исток...
вувузеливе се главни виновници за неефикасниот почеток на СП!

Неможат да се сконцентрираат у пм бе :toe:

Немам ништо против Вувузела трубите,баш ми се фенси :)
Придонесуваат за повесела атмосфера како на стадионот,така и на трибините :icon_lol:

За главоболку , да предизвикуваат!
Но сепак тиа е одлична одлика на една цела нација и нека продолжат со ... таканаречено Свирење на овие инструменти :)

А демек од памтивек им се овие на Африканциве традиција, или од коа им кажаа дека ќе организираат Светско Првенство, па ајде по нешто да останеме запамтени?

Иако главата ми пукна од овие вувузела трубиве, сепак гласав за задржување затоа што мора да остани по нешто запаметено и ова СП.:nesum:

Абе се рекло, да се направат важни тие :) И на нив им смета, ама ајде дее. Што убаво видоа во еден ист звук 90 мин, каква атмосфера е тоа? Што убавина...
Па и жена и фудбал, комбинација смрт :)
Ајдеее, што има веза тоа, побогу, има и машки на темава што искоментираа дека не им смета и дека им е интересно, а имаше и женски на темава што искоментираа дека не им се допаѓаат.
Више преку таквото со тоа дека фудбалот е машки спорт и само нивите височества мажите смеат да знаат и да гледаат.

Иако главата ми пукна од овие вувузела трубиве, сепак гласав за задржување затоа што мора да остани по нешто запаметено и ова СП.:nesum:
и без тоа ако продолжат како што знаат ќе остане запаметено по дезорганизацијата и малерозноста.

и без тоа ако продолжат како што знаат ќе остане запаметено по дезорганизацијата и малерозноста.

Зошто дезорганизирани, не се толку лоши ко за прво СП во Африка, сега што се малери се, јбг.

Топ се бе:) И вујко ми вчера од кај волку комарци се на собраа:pos2: Мене па ич не ми сметаат:pipi:

П.С. да викаа нигерите цело време, чунга лунга чунга лунга ооооооо и пак чунга лунга чунга лунга:pos2:

Сигурно нема по трубите да се запамети :pos: :pos:
п.с нема потреба да се вреѓате се работи за вкус на некој му се свиѓа на некој не и точка. :)

Така е тоа. Нас во Европа ни сметаат трубите. На тие во Африка им смета „нормалното“ навивање.:)

Дечко за Интер немаш право да збориш,газиме 5 години!!!А за ова трубиве нема што да те сфаќам коа само на луд човек може да му се свиѓа звукот од вувузела

Ууу, од кога играш за Интер па викаш "газиме"?

И со вувузелите свират сигурно повеќе од тие 5 години. И шо праиме сега?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom