Врколаци

Сеа ќе ми е страв да си одам дома навечер. :(

Ja mislam deka sve toa poteknuva od pra-stari veruvanja deka i zivotnite imaat dusa ili spirit. Samanite nosele kozi od zivotni za da se zdobijat so nivnite karakteristiki. Poglednete gi samo Totemite na Indijancite. Kaj Slovenskite veruvanja, se veruvalo u Lesij, pretstaven kako visok covek, so brada, bleda koza, bledo zeleni oci, rogovi i opaska. Toj bil Gospodar na Sumata, nosel so nego stap kako simbol na negovata mok. Imal posebno bliska vrska so volcite, a nekogas i so meckite i se veruvalo deka moze da menja forma i lik.

jas mislam deka poimot e edna dobra izmislica da se plasat malite decinja koj ne sakaat da zaspijat ped 00 : 00 pa doma gi lazat nadvor ima polna mesecinja ke dojde vrkolakot ke ve izede zivi gluposti :)
a toa sto pravat filmovi koj od koj pomoken vrkolak pa se tepaat edni so drugi i toa e nekakva politika za pravenje pari toa imam da kazam :)

ја како што имам негде прочитано, и врколаците и вампирите се луѓе со мутиран ген во крвта кој подоцна се пренесува на други луѓе како вирус и така мутираат заразените. а според легенди и митологии Дракула склучил договор со луцифер за вечен живот и станал вампир... кој мора да се храни од крвта на живите бидејќи неговото срце не преработува крв.. а првиот врколак е син на Дракула еден станал вампир друг врколак или нешто така беше :)

Врколаци...

Хипертрихоза е медицински термин, познат кај народот како „Вркодлак синдром“ кој се однесува на состојба на прекумерно растење коса по целото тело. Тоа може да биде благо или претерано растење, но сепак терминот посочува на прекумерно количество влакна на несакани места. Во продолжение следат неколку примери за ова необично генетско пореметување.
11hp7.jpg

22wj9.jpg

33zi1.jpg

real_life_mutants_005.jpg
real_life_mutants_006.jpg
real_life_mutants_007.jpg
real_life_mutants_008.jpg
real_life_mutants_009.jpg
real_life_mutants_010.jpg
real_life_mutants_011.jpg

Чубака лук... Лошо!

Не бе каков лек шо зборувате нема за грота...и со тоа девојчето гледав документарна емисија! Леле солзи ми дојдоа кутрото тоа!:cry:
Лошо многу лошо!

епа сега, така е то нема што да се прави, таквите луѓе ќе гледаат да се средат малце. Пример депилација..постојат бричеви итн..

Јес да изгледа лошо, и не можам ни да замислам колку им е тешко на луѓето со вакво пореметување, али за среќа барем третманот е пред се козметички, така да со трајно(ласерско) или привремено одстранување на влакната можат да го држат проблемов под контрола.

Сепак луѓето со ваков проблем се изолирани од општеството поради својата болест,но со трајна депилација можи да се реши тој проблем.

Јас имам слушнато дека ни со трајна депилација неможел да се реши проблемот, поради големата покриеност на телото со влакна, после трајната депилација се појавувале многу рани :(

Со ласер дефинитивно не може, барем не денеска. Многу лузни ќе се појават и пак ќе биде за џабе тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom