Враќање на бившиот партнер

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Jas uste sum zaljubena vo bivsiot partner,
i mnogu mi e krivo sto ne sme veke zaedno.
Od kako raskinavme, pred mesec dena go nemav videno se do zurkata na Tiesto, i koga go vidov mi padna tesko.Ali koga podocna go vidov so druga...mi idese da go :pishtoldz !
Ali koa razmisliv...ne e veke so mene, neam so da se mesam niti pak da se ljutam.Bi sakala da se smirime, ali ne znam dali bi uspealo...kako i da e znam deka uste go sakam :icon_roll
Ima edna misla:
"Da i se vratis na starata ljubov, e isto kako da citas nekoj roman, vtor pat.Mozebi pocetokot kje ti bide interesen,no krajot go znaes odnapred"

И јас исто. Уште сум заљубена во бифшиот партнер, тој не е со друга ама не сме заедно. Можда некогаш пак ќе сме, али ко шо вели ThA-BiTcH, крајот го знам однапред.

И јас исто. Уште сум заљубена во бифшиот партнер, тој не е со друга ама не сме заедно. Можда некогаш пак ќе сме, али ко шо вели ThA-BiTcH, крајот го знам однапред.
стварно не можам да разберам како можи да помислувате да се враќате на бившите. сигурно постои ГООЛЕЕМАА причина зошто се бивши .... и со потенцијално смирвање фактички прајте иста грешка ... според мене глупости :raz:

Иам кума (средношколка) шо се скара со дечко и после 2 години идење... па година или година ипол идеа со други и ете сеа па се заедно и поубаво им е него порано и мене ми е мило ради нив :) Битно може :) Раскинувањето може да е и ради глупости или моментална нервоза :)

Само спомени и дешавки (поише добри него лоши сума сумарум, али уреду е!)ме врзуваат(додуша ова е претежок збор). Апсолутно не чувствувам љубов према ниедна бивша. Секако дека неможам да ја предвидам иднината, ама љубовната иднина е нешто што последно ме интересира во моментов.

Си имам одамна расчистено со чувствата кон бившите. Тешки се само првите 2 -3 недели, после си се враќам во нормала. Ми остануваат спомените, ама после месец дена и тие почнуваат да бледнеат. Во суштина прилично бргу сум преболувала, и не сум го имала тој проблем во заљубеност во бивш дечко.

Истото ми се случуваше и на мене...меѓутоа јас продолжував иако го знаев крајот...

Враќање на стара љубов?

Дали откако ќе ја прекинете вашата врска и после тоа еден од партнерите сфати што изгубил би и се вратиле на старата љубов?
Или пак ќе и верувате на поговорката: ДА СЕ ВРАТИШ НА СТАРАТА ЉУБОВ....Е ИСТО КАКО ДА ЧИТАШ ЕДЕН ИСТ РОМАН 100 ПАТИ.МОЖЕБИ ПАК ЌЕ ТИ БИДЕ ИНТЕРЕСЕН,НО СЕКОГАШ ОДНАПРЕД ГО ЗНАЕШ КРАЈОТ???

п.с.Ако има иста тема извинете:pipi:

Ми се дешава :) често така. Во основа старите партнери ни се поблиски и полесно се врзуваме. Но многу често и ми се враќале пак лошите филмови со нив. Луѓето тешко се менуваат карактерно така што на крајот никогаш не успева тоа.

Ми се дешава :) често така. Во основа старите партнери ни се поблиски и полесно се врзуваме. Но многу често и ми се враќале пак лошите филмови со нив. Луѓето тешко се менуваат карактерно така што на крајот никогаш не успева тоа.

кога еднаш ќе се "скрши" колку и да го лепиш нема да биде исто :smir:

Во основа сум прекинувал долги врски оти ми се смачувало. Пример два пати сум имал 3 годишни врски, така што малце сум истрауматизиран на тоа поле :))

не знам едноставно тоа ми е енигмата во животот. Едноставно сум - не знам што сакам. :tapp:

па што знам, можеби важи она-додека не изгубиш некој не сфаќаш колку ти значел , ако ти недостига ќе му се вратиш, ако не пак, разделбата бил добар избор
сепак тоа зависи колку ти значи бившиот/бившата, зошто сте се разделиле, дали е тој спремен да ти се врати и ред други причини

Дали откако ќе ја прекинете вашата врска и после тоа еден од партнерите сфати што изгубил би и се вратиле на старата љубов?
Или пак ќе и верувате на поговорката: ДА СЕ ВРАТИШ НА СТАРАТА ЉУБОВ....Е ИСТО КАКО ДА ЧИТАШ ЕДЕН ИСТ РОМАН 100 ПАТИ.МОЖЕБИ ПАК ЌЕ ТИ БИДЕ ИНТЕРЕСЕН,НО СЕКОГАШ ОДНАПРЕД ГО ЗНАЕШ КРАЈОТ???

п.с.Ако има иста тема извинете:pipi:

не според мене враќање на стара љубов во никој случај. прво сигурно не сте прекинале за џабе, имало некоја причина. на крај краева и да поминиш преку таја причина, следва она шо го напиша т.е. поговорката. јас лично никогаш не сум се вратил на стара врска или љубов, а ми се случило да бидам одбиен заради то шо таја сакала да се врати на старата „љубов„ :uvo:

Има една дефиниција поразлична вели „кај што си плукнал не лижи“, значи нема назад па колку сака каење да има, јас не се каам или сакам и сум во врската или не и продолжувам понатака, никој не е незаменлив, арно ама да се вратиш на нешто што претходно си ставил крај некако не ми е својствено и глупаво ми е друга страна, сепак има луѓе кои едноставно лесно се разочаруваат и бараат да се вратат на веќе она што го имале.

Враќањето на старата љубов може да резултира со две работи. Или врската ќе се зацврсти и љубовта ќе стане поголема или ќе дојде до пофторно раскинување кое може да прерасне во омраза. Се зависи од причината зашто е врската прекината. Но да не забораваме една работа, колку и да биде успешно оживувањето на старата врска сепак секогаш ќе не прогонува сомнежот дали трета личност има вмешано прсти ( или нешто друго):toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom