Впечатоци од 1 мај

• Креатор на темата Креатор на темата Slash-
  • Време на започнување Време на започнување
последна 53ка од катланово према скопје,
автобусот кој несмеете да го пропуштите !!!!! ( а ке сакате .. ама тоа е :) )

Ауууу човече во автобусот немаше каде игла да се стави.Не ни застана тој автобус.
Али после дое 63(ќе да беше 63) и празна беше и дојде 15 минути после 53 и пак пред 53 стигна на железничка.

одлични два дена одмор и природа се чувствувам како дел од природата, обновена и свежа.

Зошто толку се преувеличуваат ваквите "празници" и им се дава толку големо значење. Поготово тоа што ниеден ден не беше неработен се на се еден обичен викенд. А и многумина од тие што "славеле" не ни знаат зошто се празнува 1. Мај.

испадна на крај велешко езеро ова она, фино убаво се истерав не е битно, на крај само едно прашање остана да ме мачи...

ШО Е СО ВЕСПИТЕ И СО ВЕЛЕШАНИВЕ!?!?

епа сакаат да бидат фраери, повеќе веспи имаше од коли,

а инаку велешко езеро е тоопп ама плаче за темелна обнова, од крај до крај, само жално нема кој да го среди...

Јас бев на Водно и убаво си поминав, а најголем впечаток ми остави кога се симнав од Крстот на средно Водно и видов како цела Шутка се собрала на Водно.

Нишо посебно и мнооогу бубачки.
Плус беше премногу жешко,а не носев костум за да се искапам и то.
На враќање се бркавме по кампон, a се надевавме и никој да не исповрати по пат.
После то убо ми дојде еден круг в чаршија и шмекање на Срби :)

:pos2:
Сврти еден круг по велешките маала и одма ќе ти се разјасни .

епа сакаат да бидат фраери, повеќе веспи имаше од коли

Во бивша Југославија Велес имал највеќе мотори по жител.И денес е исто само што томосите се заменети со скутери а не е тоа од шо сакаат да бидат фраери,едноставно најпрактични превозни средства се за по ридиштата на кој што живеат 80% од велешани.Таму не можеш пешки да се разминеш а не со кола.

Еми убо беше, сем некој глушец шо имавме на трпеза...али у секој случај и тој беше вкусен :)
3 дена одмор, малку чад у очи од скарата али тоа е мај да запафташ скара да засмрдиш, а не пувли некој се дотерале и шетаат народ да ги види. Фала богу бев подалеку од такви:cuc:

бтњ не е Велешко тоа шо беше порано, изживеана работа е, сега што подалеку од него и гужвата:toe:
дали тоа ние старееме???:nesvest:
Нема веза задоволна сум сепак си бев со моите најблиски така да кај и да бев верувам дека ке ми било убаво...
И овој мај не беше ништо покусо:toe:

испадна на крај велешко езеро ова она, фино убаво се истерав не е битно, на крај само едно прашање остана да ме мачи...

Секогаш е така на езеро наместо да седат да одмараат музиче, скара ова она они земале цело време вртат кругчиња да ги види некој па да им рече да ги повозат малку и така секоја година. :)

епа сакаат да бидат фраери, повеќе веспи имаше од коли,

а инаку велешко езеро е тоопп ама плаче за темелна обнова, од крај до крај, само жално нема кој да го среди...

И сега има повеќе скутери од Велес доволно е да испаднеш викенд да разгледаш ни улициве и ќе ти стане се јасно, најпрактично нешто за нашите терени се така да сосема оправдано. И годинава ми се чини претерано многу Скопјани имаше на езеро за разлика од другите години, секој трет Скопски зборуваше.

Бев тамо кај што извира река бабуна. И по околните планини.

Mnodu neznaat za prvi Maj - no mnogu i znaat.Vlasta bi bila zadovolna nikoj da ne znae i se trudi da gi izbrise tradiciite vrzani za ovoj praznik.
No tradicija e tradicija - se gradi so godini a ne preku nok.
So sila ubavina ne biva!
Zatoa tradicijata prodolz:toe::toe::toe:uva pa kakva i da e..

Беше супер. Останав во Скопје и празникот го искористив да се видам со многу луѓе со кои не сум се видел одамна, а и да запознаам нови, се разбира.

Не е тоа што беше 1 Мај.Порано сите одеа да слават и стари и млади ама сега некако слабо.

Бев дома и си поминав илјада пати поубаво отколку некаде во природа,згора на тоа секоја година таму кај што одиме мора да има неколку скандали за да ти го расипат расположенето.Ама и зависи со какво друштво си.

Како и секогаш си поминав најубаво :) Си седевме на нашето место на кое идеме неколку години, измеѓу средно водно (Шутка за први мај:)) и првото паркиралиште. Бевме десетина души, друштво плус жените :) Се изнасмеавме, се опуштивме, и што е најважно скарата беше маестрална. Ем се најадов, ем се изнасмеав, ем се изнаљубив, и плус тепав на партија шах, со невиден пресврт :pos: Али најонака ми беше, кога се изнајадовме сите и кога си заполегнавме. Ме чешкаа по коса и си гледав накај небото. Свршавање :drk: После до крај на вечерта не се прибрав дома, и краен резултат после овој прекрасен ден, беше запалението на мускулите :)

Еми убо беше, сем некој глушец шо имавме на трпеза...али у секој случај и тој беше вкусен :)
3 дена одмор, малку чад у очи од скарата али тоа е мај да запафташ скара да засмрдиш, а не пувли некој се дотерале и шетаат народ да ги види. Фала богу бев подалеку од такви:cuc:

бтњ не е Велешко тоа шо беше порано, изживеана работа е, сега што подалеку од него и гужвата:toe:
дали тоа ние старееме???:nesvest:
Нема веза задоволна сум сепак си бев со моите најблиски така да кај и да бев верувам дека ке ми било убаво...
И овој мај не беше ништо покусо:toe:

точно другар се сложувам со тебе закон беше.....макар шо има и последици..:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom