Возраст за прв сексуален однос

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување

љубов,секс,петинг.

• Вкупно гласачи
    109
jas mislam deka nema konkretna vozrast koja vazi za site generalno. toa e za sekogo razlicno. koga ke se pocuvstvuvas podgotveno- togas, a ne vaka pisuvalo vo tin sema, vo tea moderna i sl. e sega pak da ne bide toa na 14 god i pomala vozrast:)

Зошто мислам дека овде нема одговор ? не се генерализира. Кај секој е различно . Нема правило. Ако јас не сум се осеќала спремна на 17, може има некој што се осеќа спремен и на 16. Во секој случај се што е пред 14тата за мене е прерано, не знам за вас. А се натаму зависи од личноста, годините и не се битни, може некој на 16 да е поинформиран и посигурен од некој на 22.Стварно нема правило!!!!!!

Јас сум се осекал спремен уште во 5то одделение кога гледав Сител Бамбини :drk::drk::pos2::pos2::pos2:

Кај секого е различно, во право сте, ама мислам прво личноста треба да колку-толку да созрее за да знае што прави. А пред 15-16 години мислам дека е многу рано

da se ima odnosi na 14 godini e prerana vozrast kako za zenskite, taka i za maskite... kako sto velat prvo treba da si vluben vo 4ovekot so koj sto sakas da go napravis toa, a vtoro i da imas doverba vo nego, a isto taka toj da te po4ituva... a na 14 godini to a ne e mozno.. devoj4injata kako prvo mozebi se razvieni na 14 godini, no psihi4ki ne se spremni za toj 4ekor.. sepak mislam deka nema granica za toa.. tuku prasanje e koj kolku i koga ke bide spremen za toa

А што мислите, можни се одредени последици како резултат на прерано стапување во сексуални односи?

Дали тоа е фактор кој ја детерминира и прераната и несака бремност?
Според мене. Дефинитивно ДА!

А што мислите, можни се одредени последици како резултат на прерано стапување во сексуални односи?

Дали тоа е фактор кој ја детерминира и прераната и несака бремност?
Според мене. Дефинитивно ДА!
Многу јасно дека да.
Да не брзаа толку девојкиве да се ослободат од хименот им, немаше да има толку абортуси на 16 годишни девојчиња, ниту пак 30 годишни мајки на 15 годишни деца. :toe:

...vozrast za prv sksualen odnos----sekako prvata brachna nok...:pipi:

denes retko koj ceka do prvata bracna nokj :helou: .najdobro e mislam od 17-18god.pod 17 e premnogu rano

Tocna brojka ne moze da se kaze zs ne sekoj sozreva na ista vozrast. I koga ke slusnete deka nekoi nedozreani deca od 14, 15 ili 16 se zemale zs ovoj i ripnal od gore (mozebi i bil dole) nemojte da se cudite. Vo posledno vreme zenskite se oblekuvaat tolku provociracki sto bilo koe masko bi poludelo i bi izgubilo oset za godini. Mi se sluci pred dva meseci: Iskacam so devojkata i ona vleguva u prodavnica da zeme nesto a u isto vreme pokraj mene pominuvaat dve super hot zenski i pocnuvaat da flertuvaat so mene. Ja im vrakam so ita mera i oni se priblizija. Prasav za ime i neznam kako mi tekna i za vozrast. Koga mi kaza 12,5 i 13 ednostavno nemozev da se nacudam (iskreno pomisliv deka imaat min 17). Se cudev koi se tie roditeli koi gi pustile da izlezat taka obleceni. Ednostavno ne nosea nisto na niv samo edna krpa pa i taa prodzirna. Sto kazuvate na ova?

Епа коа 12 годишно девојче се шета гола низ град и им се пушта на непознати, ондак грешката не е нејзина. Родителите не ја научиле на основни морални вредности, воопшто не се вртеле по дома за да ја воспитуваат или пак ич не им било гајле. Новиве генерации на деца се катастрофа,и машки и женски, ама за тоа јас ги обвинувам нивните родители идиоти кои во последно време ги има се повеке и повеке.

Iskacam so devojkata i ona vleguva u prodavnica da zeme nesto a u isto vreme pokraj mene pominuvaat dve super hot zenski i pocnuvaat da flertuvaat so mene. Ja im vrakam so ita mera i oni se priblizija. Prasav za ime i neznam kako mi tekna i za vozrast.

Oфтопик е малце ама........чоече како моеш тоа да го направиш на 5 метра од девојкати?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom