Вонземјани, НЛО...

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување

Верувате ли дека постојат вонземјани?

• Да

Гласови: 1.736 79,0%
  • Не

Гласови: 461 21,0%

• Вкупно гласачи
    2.197
Исто како ти што си зел да истражиш дека се полни!
Ајде малце да те продрмаме:

- Имаш ли некаква научно прифатлива теорија на располагање која ги објаснува 100% од до сега регистрираните НЛОа низ човековата историја до денес совршено како се друго освен транспортна технологија од вонземско потекло? (најскептичните теории денес успеале само 80% од случаите со голема сигурност да ги објаснат како нешто друго кое може да носи преодна смисла, а доволно е само 1% да се реалност и планетава да испадне посетувана од стозици различни видови, да знаеш);

- Како ги објаснуваш примените сигнали низ годините кои се забележани но непотврдени поради разно разни притисоци кои се покажани ијавно, дека постојат и дека се појавуваат секогаш кога некој излегува со тврдење дека добиле извор на сигнал? (Wow! сигналот, сигнал фатен во насока на ѕвездата Алтаир,сигнал од M44, сигнал од 47 Tucanae, и ред други аномалични регистрирани појави во обзервацијата до сега на космосот, кои не мора да се нарочито сигнали);

- Објасни како американски бизнисмен, и некој член на Африканско Зулу племе опишуваат едно исто суштество и слична приказна, а не се знаат меги себе нити двајцата имаат подеднакво адекватни извори да можат да видат или чујат за истата работа за да ја измислат приказната? Ај африканецот да ги занимава посетителите со фантастични приказни, ама па бизнисменов ризикува све на конец со такви изјави (не мора да се јавни за да се ризични)?

- Зошто во нашата митологија до,инираат и човеколики богови и такви кои не се воопшто нешто асоцијативно со овдешни животни? едните народи имале повеке и,агинација од другите? Или едните биле посамобендисани па ги направиле боговите како нив? А сите народи притоа да имаат доволно јака имагимација приказните кои ги прават боговите тоа што се?

- Како го објаснуваш целиот феномен со присилно грабнување од страна на вонземска интелигенција, кој располага и со материјални докази? Психолошкиот аспект на истиот?

-Објасни му на форумов за што чека сега екстрадиција во САД британецот Gary McKinnon, и деталите од неговите излагања за кои е товарен;

- Сите до сега НАСА гафови објасни ги, како и снимките кои се во етер кои содржат аномалични НЛО појави, и зошто веке не издаца live снимки од наредни мисии?

Ајде, доста ти е за сега :)
--- надополнето: 1 мај 2013 во 18:48 ---
Каде се бре тоа вонземјаните? Аго ги има и се толку напредни да можат од друга галаксија да дојдат до овде зошто бре се кријат и бегаат со тоа тањирите? Ако јас сум вонземјанин со толку напредна технологија има да го паркирам бродот у сред Њујорк, Париз.... у дворот на Пентагон! И ке излезам јавно и ке им кажам на затуцаниве земјани- Слушајте глувци, од денес јас сум газда на вашава планетичка и од утре сите вие копачите во раце и има да копате руда за мене! Кој неќе да копа ке му го изгорам газот со овој супер ласеров! А они демек само се врткаат овде, ги видел некој па после не ги видел никој......... што му е? му фуфка од нас? Ај мали деца да веруваат во вакви глупости ок, деца се нека фантазираат ама кога ке слушнам некои возрасни да веруваат во вонземјани....незнам дали да му се смеам или да ги жалам

Тоа е и доброто, што вонземјаните не размислуваат ко тебе, инаку бро ке им дојдеше крајот ако го посвоеле твојов modus operandi.

И реално гледано, не мора да размислуваат ко нас, затоа и имаат епитет вонземјани, и затоа и постои нешто наречено егзопсихологија, ама пред да се информирате доволно одма пукате мислења на темава, тоа е.

заговарачите на оваа теорија дека постојат ванземаљци,ама зошто ние не ги гледаме а веруваме во тоа ја образложуваат со прашањето дали си верник?да.....дали си го видел бог за да веруваш?

да,ама еве да претпоставиме дека тие постојат.што мислите дали тие би сакале јавно да ни се покажат.јас мислам не.немаат потреба од таква работа.

прво што ќе настани е општ хаос во цел свет ако се разбери дека тие навистина постојат

кога има непосредни докази не ти треба верба.
За мене документарец за вонземјани и еазни видеа по јутјуб не се докази дека постојат вонземјани, а НЛО и да постојат тоа незначи дека зе вонземски летала. Ако имаш доказ(и) дека постојат вонземјани дај презентирај да видиме.
За вонземјанецот за кој вие и такви како вас какаа по форум дека е вонземјанец испадна дека не е вонзмејанец. Прво линкот за кој верувачите во вонземјани и теории на заговор во документарецот Сириус, тврдеа дека се работи за вонземјанец http://think.mk/2013/04/16/pronajdeno-telo-na-minijaturen-vonzemjanets/, а сега линкот каде може да го прочитате дека е докажано дека се работи за човек, а на вонземјанец. http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=35B1359E65A2444E83C1C478C719820A
--- надополнето: 5 мај 2013 во 13:47 ---
заговарачите на оваа теорија дека постојат ванземаљци,ама зошто ние не ги гледаме а веруваме во тоа ја образложуваат со прашањето дали си верник?да.....дали си го видел бог за да веруваш?
Некој кој верува во Бог не верува во вонзмејани, затоа што според библијата, треба да веруваме во единствениот Бог, а не да правиме идолопоклонство од вонземјани и слично. Сме слушале и за Буда, Алах, Вознемјани, разни богови...на моерто, бог на војната, бог на тоа, бог на оноа.... тоа што не сме ги виделе нив незначи дека треба да веруваме во нив. Јас верувам само во Бог, а не во вонзмејани и остали глупости!

artweb - Ми бараш докази за вонземјани, ми изиграваш скептик, а веруваш во Бог? Со кој интегритет го бараш тоа од било кој со таква изјава?

Друго, тука барем јас не се секавам да ти го спомнав хуманоидот од Атакама. Трето, нема дефинитивни докази дека се работи за човек, тука дека најверојатно е тоа, бидејки потекнува од човечка мајка, и мутациите преку шпекулација се поврзуваат со човечки мутации, иако нема такви случаи до сега со такви мутации низ човековаза историја кои предизвикуваат толку мал раст и 10 ребра. Значи неразјаснети недефинитивни информации не се доказ ни за потврда, нити за негација. Ти не си скептик, туку негатор. Не држиш спротивен став за темава бидејки има докази за тоа, туку бидејки си очаен, тераш инает, и се служиш со извртени приказни да ги потковаш твоите ставови.

Исто така, ти дадов логични прашања и барања, бидејки се постави со такви ставови овде, зошто тие не ги одговори, а? Зошто се фати за хуманоидот, кој не го ни спомнав овде? И ако не веруваш во вонземјани, дај објасни ни ја бођјата мудрост и логика вомправење други светови и на 12 милијарди светлосни години од нас? (ова како бонус о

Подобро би било вашите мислења во врска со хуманоидот да ги поставите во соодветната тема со цел да се развие и таа. Еве ја темата:
http://forum.kajgana.com/threads/Хуманоидот-од-Атакама.68127/#post-5851060

940897_10152448660510942_821463553_n.png

Над Косовска Митровица.
nlo-539x320.jpg

artweb - Ми бараш докази за вонземјани, ми изиграваш скептик, а веруваш во Бог? Со кој интегритет го бараш тоа од било кој со таква изјава?

Друго, тука барем јас не се секавам да ти го спомнав хуманоидот од Атакама. Трето, нема дефинитивни докази дека се работи за човек, тука дека најверојатно е тоа, бидејки потекнува од човечка мајка, и мутациите преку шпекулација се поврзуваат со човечки мутации, иако нема такви случаи до сега со такви мутации низ човековаза историја кои предизвикуваат толку мал раст и 10 ребра. Значи неразјаснети недефинитивни информации не се доказ ни за потврда, нити за негација. Ти не си скептик, туку негатор. Не држиш спротивен став за темава бидејки има докази за тоа, туку бидејки си очаен, тераш инает, и се служиш со извртени приказни да ги потковаш твоите ставови.

Исто така, ти дадов логични прашања и барања, бидејки се постави со такви ставови овде, зошто тие не ги одговори, а? Зошто се фати за хуманоидот, кој не го ни спомнав овде? И ако не веруваш во вонземјани, дај објасни ни ја бођјата мудрост и логика вомправење други светови и на 12 милијарди светлосни години од нас? (ова како бонус о
Хуманоидтот од Атакама не го спомна ти туку некој(и) кои веруваат во истото што веруваш и ти(вонзмејани), затоа си земав за право тоа да го напишам.
Со кој интегритет го барам тоа од било кој со таква изјава? ти изигрувам скептик, а верувам во Бог??? Многу едноставно, некој ако е скептик за тоа дека постојат вонземјани не значи по дифолт дека е скептик за се!
--- надополнето: 7 мај 2013 во 14:12 ---
Подобро би било вашите мислења во врска со хуманоидот да ги поставите во соодветната тема со цел да се развие и таа. Еве ја темата:
http://forum.kajgana.com/threads/Хуманоидот-од-Атакама.68127/#post-5851060

940897_10152448660510942_821463553_n.png

Над Косовска Митровица.
nlo-539x320.jpg
ееее сликава од Косовска Митровица е цврст доказ дека постојат вонземјани, ме убедивте :D
Сега ке измонтирам у Фотошоп едно НЛО над Водно.. :D

Хуманоидтот од Атакама не го спомна ти туку некој(и) кои веруваат во истото што веруваш и ти(вонзмејани), затоа си земав за право тоа да го напишам.
Со кој интегритет го барам тоа од било кој со таква изјава? ти изигрувам скептик, а верувам во Бог??? Многу едноставно, некој ако е скептик за тоа дека постојат вонземјани не значи по дифолт дека е скептик за се!

ееее сликава од Косовска Митровица е цврст доказ дека постојат вонземјани, ме убедивте :D
Не одговори на ниедно од прашањата што ти ги постави Шкорпион неколку поста претходно. Реков јас и порано, со човек кој нема ни најмали познавања од темата и кој сака само да се инаети, дискусија нема.

Тогаш батка да си ја провериш дефиницијата за скептицизам, бидејќи очигледно не ја разбираш. А, ако такви основни поими не разбираш, не знам што бараш во сериозна дискусија воопшто, оди дебатирај во религија, барем таму колку толку ќе имаш изговор од аргументи.

По трет пат те прашувам, што стана со постот во кој ти поставив прашања и барања да ги објасниш некои појави и материјали? Ова со избегнувањето ми мириса на човек кој е очаен. Ако пак не одговориш, идеш на игнор и веќе нема да се замарам со тебе бидејќи не знаеш да дебатираш, и немам намера да терам дискусија со некој кој очигледно поим нема за темата која е во прашање.

Kolku sto znam mnogu pojse fotki ima od NLOa nego od boga na internet...pa vidi ti sega :P
Sala na strana.........zar mislis deka vo ovaa beskonecna vselena samo nie postoime ?
Vselenta e stara 14.5 milijardi godini......a zemjata e stara 4.5 milijardi i nie sme edna od najzafrlenite i najmladi galaksii vo ovoj univerzum.
Koj znae kavi se ne ti cuda ima a nie ko volovi uste veruvame deka sme sami......egoisticni budali.
Edno e tocno....poverojatno e vo bliska idnina da vidime vonzemjani nego gospod.

Тогаш батка да си ја провериш дефиницијата за скептицизам, бидејќи очигледно не ја разбираш. А, ако такви основни поими не разбираш, не знам што бараш во сериозна дискусија воопшто, оди дебатирај во религија, барем таму колку толку ќе имаш изговор од аргументи.

По трет пат те прашувам, што стана со постот во кој ти поставив прашања и барања да ги објасниш некои појави и материјали? Ова со избегнувањето ми мириса на човек кој е очаен. Ако пак не одговориш, идеш на игнор и веќе нема да се замарам со тебе бидејќи не знаеш да дебатираш, и немам намера да терам дискусија со некој кој очигледно поим нема за темата која е во прашање.
Да објаснам празни муабети??? Дај ти се молам не зезај, Ти кажав и уште еднаш ке ти кажам освен во Бог во ништо друго не верувам!

Да објаснам празни муабети??? Дај ти се молам не зезај, Ти кажав и уште еднаш ке ти кажам освен во Бог во ништо друго не верувам!
Кога ќе го тргнеш превезот од очите, може да дискутираме на темава, до тогаш, поздрав

Кога ќе го тргнеш превезот од очите, може да дискутираме на темава, до тогаш, поздрав
Парадоксален си, ти си тој со превезот не јас. Поздрав
Извинете што ви упаднав во научнофантастичниот филм, продолжете си да се филмате, поздрав Криптонци! :D

Таман кога ќе наоштрам канџи и ќе се возбудам дека некој скептик дошол на темава, кој барем има поим за истата и може да дискутира, испаѓа дека е црквен стројник дојден овде а го шири слобото Божјо ...

Бог да чува и да брани ...
^ ^ ^ pun intended.

Можеби lazar31 ќе сака да го замени? Или и ти си Bible Thumper?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom