За оваа тема има доста документарци и сериозни истражувања. Јас овде имам постирано барем десетина, можеш да ги разгледаш наназад по страните.
Еве пак на кратко ќе ги повторам поинтересните (се' можеш да најдеш на youtube). На сите зборуваат луѓе кои се доволно компетентни (воени лица, пилоти, генерали, научници, контролори на летови..и тн) и кои се бават со оваа проблематика.
The disclosure project, Out of the blue, Fastwalkers, I know what i saw*, истражувањата и предавањата на Стантон Фридман, истражувањата за alien abduction на д-р Џон Мек, инцидентот во Варжиња, Phoenix Lights, Hessdalen lights и тн. Исто така имаш доста емисии на "Na rubu znanosti" кои ја обработуваат оваа тема и кои се доста интересни. Потоа имаш и доста руски документарци кои зборуваат за оваа тематика од времето на СССР. (Ме мрзи да ги барам линковите за овие, ама можеш да ги најдеш на youtube на каналот на bebamur2, сите се со српски превод) .
*во овој документарец, меѓу другото се зборува и за COMETA проектот, инициран од високи француски воени, владини и научни претставници.