Вонземјани, НЛО...

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување

Верувате ли дека постојат вонземјани?

• Да

Гласови: 1.736 79,0%
  • Не

Гласови: 461 21,0%

• Вкупно гласачи
    2.197
НЛО-а над различни локации над Турција, плус документи и докази. Вреди да се види :)
У Истанбул имаше и музеј на НЛО-то. Мислам дека овие Алкаеда одкоа дојдоа на власт бараа да се укине, било против Исламот.

Кој е најдобриот документарец за вонземјани ? Зборам за документарци со содржина и факти , а не само теории и луди маабети.
Овој да се глеа коа ќе искочи. Ако ништо другозабавно ќе биде.

Алкаеда никогаш не била на власт во Турција.

Во Египет пред 7 години кога бев имаше како демек паднат НЛО. Локацијата му беше близу до пирамидите. Е сега, го видов само од далеку, па незнам дали беше некоја туристичка атракција или стварно, ама 90% ќе да е првото. Знае некој за што зборам?

Да има вонземјани , тоа се суштества кој се поразлични од нас и живеат во некој друг универзум , имам читано дека се многу понапредни од нас , но не и дека се возат во летачки чинии -_- , и нема докази дека биле кај нас ... Има само некои предпоставки но без докази ! :)

Да има вонземјани , тоа се суштества кој се поразлични од нас и живеат во некој друг универзум , имам читано дека се многу понапредни од нас , но не и дека се возат во летачки чинии -_- , и нема докази дека биле кај нас ... Има само некои предпоставки но без докази ! :)
Еве наврати се на постовите кои многу членови овде ги имаат постирано, разгледај на Youtube..може и ќе почнеш да го менуваш мислењето, мислам ако те интересира повеќе на темава.

Имаше кај нас една многу интересна случка еден ден беа најдени необични стапки во една нива , тие неколку дена тоа беше табу тема се додека не се дозна дека тоа се всушност стапки од ноеви на еден човек додека бил на одмор со својата жена му избегале ноевите и кога се врати се се дозна ..

Сега пред малце бев надвор и се појави чудна светла точка накај југ на небото која светеше сјајно како фосфор кога гори , авион или ѕвезда со сигурност небеа .

Сега пред малце бев надвор и се појави чудна светла точка накај југ на небото која светеше сјајно како фосфор кога гори , авион или ѕвезда со сигурност небеа .
Хммм, истото и на мене ми се случи пред месец, два... Само јас видов на север и плус се движеше, повеќе беше како летало и наеднаш се изгуби позади зграда, многу, многу чудно... Види во постарите постови ќе видиш... (две, три страни поназад)

Хммм, истото и на мене ми се случи пред месец, два... Само јас видов на север и плус се движеше, повеќе беше како летало и наеднаш се изгуби позади зграда, многу, многу чудно... Види во постарите постови ќе видиш... (две, три страни поназад)
Ова стоеше во место и одеднаш го снема , сето тоа траеше 10 секунди .
Ако беше ѕвезда ке си беше таму , исто и авион ако е ќе се движеше , несакам да бидам нити скептик нити пак да претерувам со верување во тие работи но се надевам дека некогаш ќе ми дојдат на доволна близина тие мистериозни светла :)

Ова стоеше во место и одеднаш го снема , сето тоа траеше 10 секунди .
Ако беше ѕвезда ке си беше таму , исто и авион ако е ќе се движеше , несакам да бидам нити скептик нити пак да претерувам со верување во тие работи но се надевам дека некогаш ќе ми дојдат на доволна близина тие мистериозни светла :)
Хмм, баш ме потсеќа ова на случајов со тој со тие студентите во шумата... Али таму беше бел круг во прашање.

За оваа тема има доста документарци и сериозни истражувања. Јас овде имам постирано барем десетина, можеш да ги разгледаш наназад по страните.
Еве пак на кратко ќе ги повторам поинтересните (се' можеш да најдеш на youtube). На сите зборуваат луѓе кои се доволно компетентни (воени лица, пилоти, генерали, научници, контролори на летови..и тн) и кои се бават со оваа проблематика.
The disclosure project, Out of the blue, Fastwalkers, I know what i saw*, истражувањата и предавањата на Стантон Фридман, истражувањата за alien abduction на д-р Џон Мек, инцидентот во Варжиња, Phoenix Lights, Hessdalen lights и тн. Исто така имаш доста емисии на "Na rubu znanosti" кои ја обработуваат оваа тема и кои се доста интересни. Потоа имаш и доста руски документарци кои зборуваат за оваа тематика од времето на СССР. (Ме мрзи да ги барам линковите за овие, ама можеш да ги најдеш на youtube на каналот на bebamur2, сите се со српски превод) .

*во овој документарец, меѓу другото се зборува и за COMETA проектот, инициран од високи француски воени, владини и научни претставници.
Незнам како можете да верувате во такви глупости. некои велат демек имало многу докази на Јутјуб, жими газот. Јутјуб каналот е преплавен со фејк видеа од вонземјани и нло-а, монтирани во фотошоп или некоја програма за едитирање видеа. Сум прегледал еден куп видеа на Јутјуб со НЛО-а абе сите се замагледни или на тој што снима му се тресе раката па неможе ништо да се види, смешки. па денес и мобилните имаат камери со 10 пикселна резулуција што овозможува да се направи квалитетна слика. А за тој документарец што е направен демек за НЛО паднат во русија, зборивам за старите снимки кои се искористени во документарцецто што е снимен во понововреме, тие слики се монтирани од руската власт за време на студената војна со пропагандна цел, демек русите имаат вонземско летало со супер напредна технологија која би ја примениле во руските авиони, и на ова американците треба да се усерат; А како одговор на ова американците ја смислуваат далаваетрат со ЗОНА 69 (не сум сигурен како беше)Ова се живи измишљотини, нема ништо од вонземци.

Незнам како можете да верувате во такви глупости. некои велат демек имало многу докази на Јутјуб, жими газот. Јутјуб каналот е преплавен со фејк видеа од вонземјани и нло-а, монтирани во фотошоп или некоја програма за едитирање видеа. Сум прегледал еден куп видеа на Јутјуб со НЛО-а абе сите се замагледни или на тој што снима му се тресе раката па неможе ништо да се види, смешки. па денес и мобилните имаат камери со 10 пикселна резулуција што овозможува да се направи квалитетна слика. А за тој документарец што е направен демек за НЛО паднат во русија, зборивам за старите снимки кои се искористени во документарцецто што е снимен во понововреме, тие слики се монтирани од руската власт за време на студената војна со пропагандна цел, демек русите имаат вонземско летало со супер напредна технологија која би ја примениле во руските авиони, и на ова американците треба да се усерат; А како одговор на ова американците ја смислуваат далаваетрат со ЗОНА 69 (не сум сигурен како беше)Ова се живи измишљотини, нема ништо од вонземци.
Си погледнал некој од овие документарци што сум ги набројал погоре? Најверојатно не. Никаде не се работи за "матни" видеа од youtube, туку за истражувања од научници, за искази од компетентни лица, лица кои учествувале во такви проекти, или биле дел од инциденти поврзани со НЛО. Очигледно немаш никакви познавања на темата, така да секоја понатамошна дискусија е излишна.

http://www.wenoo.net/video/S_f_d
После толку време чекање конечно излезе Project Sirius предводен од Dr.Steven Greer најјакиот документарец на оваа тема направен до ден денеска, цел САД го очекуваше ова ви препорачувам да одвоите време и да го изгледате.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom