Војната на патиштата

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Колку сте вие искомплексирани бајо мој , дури и сообраќајни несреќи ги поврзувате со Грујко и фамилијата. :pos: Се исти пак исти ликови на секоја тема лечат фрустрации.
Зарем не треба да се потсетува и да им биде трн во око на тие што ги бранат гнидите кои имаат толкава почит кон човековиот живот, што решија законите да важат селективно, т.е. да не важат за сите пропагирајќи ги партискиот протекционизам? На такви личности треба вистината секој ден да им се плеска во лице, затоа што луѓето тука брзо забораваат.

Знам, газот си го гледаш нема што ти сега да му ја мислиш за овие работи. Али не дај боже, тебе да ти згази син на политичар твое дете (и после да се извлече ко ништо да не било), се прашувам дали вака би се понашал на социјални мрежи?

Дај цитирај го постот каде имам пишано дека бранам некој? Ти си тој шо почна муабетот да го вртиш на политика. Секој треба да си ја добие казната , макар бил и син на Грујо или Заев или незнам на кој друг. Имам доста пишувано конкретно на оваа тема , никојпат немам бранено некој што направил прекршок во сообраќај и одзел човечки живот.

Има право Дел Бој, не само што ги осудува туку мислам дека и влегол неколку пати во конфликт со форумџии што се цепале дека возеле брзо :) само несаглам може да брани такви.

Во рок од 48 часа , 3ца моторџии загинаа. :(

25 годишен од Прилеп , 26 годишен од струмичко ( кој патем ми е далечен роднина ) , и потврдија за 22 годишното момче шо удри со Урко. Сношти околу 3 саат после полноќ имаше трки со големи мотори на фреквентна улица во Струмица , ни мало п од полиција немаше камоли па да се превземаат ригорозни мерки и да летат казни. Али први се да ти стават блокатор на тркало бидејки си бил 15 сантима навлезен во паркинг местото за хендикепирани. (y)

Да ми го дадат мвр-то на 6 месеци само тој дел за сообраќајни прекршоци , толку многу ќе им го наполнам буџетот шо воопшто ќе нема потреба ни од кредити ни еврообврзници. Удрете бе по таа стока , удрете ги по џеб бидејки од ништо друго нема фајде.

Последно уредено:
Се додека патиштава се сфаќаат како место за мерење полови органи на ликови што прават overcompensating за нешто во животов, ништо не правиме.

Сите овие што креваат 200, скијаат од една у друга лента без жмигавци, претркуваат пред пешачки, поминуваат на црвено свесно, па дури и оние што ставаат чуда на тоа ауспусите да пука колата, треба да се селектираат, носење во некој хангар, давање ножеви на сите и нека се испоколат меѓусебно. Барем корисно ќе ја исфрлат агресијата.
П. С. Овие со ауспусите што ги спомнав ми се нарочито омилени, не се разбирам во коли да знам што прават ама толку е селски плачов за внимание што и локалната расипикуќа од Долно Соње не би покажала интерес.

Се повеќе ќе се гине по улиците и патишата во земјава. За мала и непрометна земја ко нашата, бројот на сообраќајки и жртви е нелогично голем, освен ако не се рачуна на домашното невоспитање кое се пресликува во сите сфери од живеењето па и на шоферската (не)култура. Прво и основно тој што треба да биде за пример како треба во сообраќај (џандар), е во пракса она како воопшто не треба. Јас незнам кога последен пат имам видено џандар во Јети или Крајслер, да вози со упалени фарови, да има врзано каиш, да не збори на телефон, и по потреба да не копа у нос до синус. Вртат на пуни ленти, полукружно кај што не смеат, без да употребат ротационо, а употребуваат ротационо без потреба да пројдат на црвено и после го гасат пошто не им се чека.

И од нив после натака почнува целиот курч момент. Неможе само они да бидат каубојци, мора и ние барабар со нив. Е ама тоа скоро секогаш завршува трагично. Денес е некој што не го ни знаеш, па баш те заболе. Утре веќе го забораваш дечкото што починал денес или кој уште ги памти на Партизанска сите што изгинаа лани преклани? Или дечкине што изгинаа од момачко исто кај Стара Рампа? Луѓе гинат секоја година по патиштава, ништо не се решава. Казните се највисоки, како никогаш до сега ама немаат ефект кога селективно се применуваат. По дома ги воспитуваат дека машкост се рачуна во коњажа, женските дека камен пијани или нашмркани е кул да возат. Општо вредностите кои се наметнати се уби боже. А немајќи во што да се мериш со другите освен во скапи коли и кој колку му држи јетрата, не сфаќаат луѓево дека со кола и мотор си со една нога во гроб со друга во затвор.

Во рок од 48 часа , 3ца моторџии загинаа. :(

25 годишен од Прилеп , 26 годишен од струмичко ( кој патем ми е далечен роднина ) , и потврдија за 22 годишното момче шо удри со Урко. Сношти околу 3 саат после полноќ имаше трки со големи мотори на фреквентна улица во Струмица , ни мало п од полиција немаше камоли па да се превземаат ригорозни мерки и да летат казни. Али први се да ти стават блокатор на тркало бидејки си бил 15 сантима навлезен во паркинг местото за хендикепирани. (y)

Да ми го дадат мвр-то на 6 месеци само тој дел за сообраќајни прекршоци , толку многу ќе им го наполнам буџетот шо воопшто ќе нема потреба ни од кредити ни еврообврзници. Удрете бе по таа стока , удрете ги по џеб бидејки од ништо друго нема фајде.
има ли сознание за брзините на возилата во сообракајката кај стара рампа, начув дека моторџијата зел над 140 км/ч?
мислам дека 80% од загинувањата на моторџиите се од пребрзо возење, независно од вината... од друга страна дискутабилен е и законот, има случаи, на пример сообраќајка на вкрстување без светлосна сигнализација каде би требало дури и да не се казнува споредното возило ако возилото кое е во предимство вози со драстично поголема брзина од дозволената од аспект дека физички не е можно да биде забележано благовремено

Пак со бројки од ракав? Може и жмигавецот не му работел. Гарант ќе го видел од километар. Ебате, тоа!
Вртел на недозволено место и виновен е! Овој со моторот и 240 да возел, да преживееше ќе одговараше за возење со голема брзина. Јас се спукав со еден таксист. Јас на пешачки, тој да се шмугне пред мене. Удрив по колата, застана и таков силен: Гледаш ли кај одиш? Следен пат со шлепер ќе поминувам, па слободно пробај да се протнеш! Добро, добро дечко.

има ли сознание за брзините на возилата во сообракајката кај стара рампа, начув дека моторџијата зел над 140 км/ч?
мислам дека 80% од загинувањата на моторџиите се од пребрзо возење, независно од вината... од друга страна дискутабилен е и законот, има случаи, на пример сообраќајка на вкрстување без светлосна сигнализација каде би требало дури и да не се казнува споредното возило ако возилото кое е во предимство вози со драстично поголема брзина од дозволената од аспект дека физички не е можно да биде забележано благовремено
Прав си. Урко не е крив. Он не ни можел да го примети злиот моторџија што возел 140.

Пак со бројки од ракав? Може и жмигавецот не му работел. Гарант ќе го видел од километар. Ебате, тоа!
Вртел на недозволено место и виновен е! Овој со моторот и 240 да возел, да преживееше ќе одговараше за возење со голема брзина. Јас се спукав со еден таксист. Јас на пешачки, тој да се шмугне пред мене. Удрив по колата, застана и таков силен: Гледаш ли кај одиш? Следен пат со шлепер ќе поминувам, па слободно пробај да се протнеш! Добро, добро дечко.
не скокајте во хор, не е битно дали е урко или било кој ... таму а и на стотини други места дневно најмалку по двесетина возила неправилно ги сечат полните линии или поминуваат на црвно светло... а што праиме ако детенце претрчувало преку полните линии ?
А да не кажувам шлепер кога маневрира затвара цела улица... се знае која брзина е за возење во централни градски сообраќајници.
Во нашата населба, Ново Лисиче, кај централата на Т-хоме, има на тревниот дел мегу двете ленти спомен одбележја, венци, на 2 млади моторџии кој пред 20-на години со голема брзина удриле во една мислам лада, која се вклучувало во сообраќај. ...тие навистина имале предимство, но се зборуваше дека моторот возел со многу голема брзина, практично не постоела можност да го види возачот на ладата, исто како и лугето од струшкото село во фолксваген кој загинаа кога се вклучуваа на магистралниот пат а ги утепа англичанецот со порше што возеше некоја илегална меѓународна трка по улични патишта. Посебно мислам за случајот кај Рампа, ако моторот бил потполно нов и со непреправан ауспух, тој и не е толку бучен како овие што ги возат, иако и грмењето не секогаш помага да го воочат другите учесници во сообраќајот...
Во секој случај мислам дека постои правно толкување поделба на вината ако двајцата учесници во несреќа прават прекршок кој е битен за случување на несреќата...

Секогаш ја вртите на политика, овој бил, оној бил, така ќе биде, онака ќе биде... аман!
Јебала вас политика!
Урко е крив и точка. Не верувам дека некој ќе се глупира да го вади... толку од мене по почитичкиот дел.
Сега за сообраќајниот дел:
Урко не смеел да врти полукружно кај што вртел, и со тоа што вртел ја предизвикал несреќата и со тоа е кристално чиста кривично правната ситуација.
Не е воопшто важно колку возел починатиот. а сигурно не возел 50 кмч колку што е дозволено во град. Сигурно немало да лети во излог...оти во сообраќајот треба да внимаваш за себе и за другите, посебно да ги следиш другите оти може да налеташ на будала, како оваа бадала што си врти како сака на дупла полна линија на пр.
Некој погоре спомна дека полиција нема, или ако веќе ја има, пишува казни за појас, телефон, светло кое не работи и сл. спомна и дека треба ригорозно да се казнува и почесто.
Се согласувам.
Дури и самото присуство, т.е. да се гледаат по улиците и патиштата ќе помогне.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom