Вода после јадење?

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување
Водата не треба да се пие веднаш после јадење особено кога станува збор за оброк кој изобилува со масти и протеини бидејки за да се свари оваа храна е потребна ph од 1,5 ( водата ке го промени пх накај базно ) за да може пепсисногенот да премине во пепсин како би се сварила храната, во споротивно добар дел од неа би се исфрлил како фекалија.

После колку време треба да се пие вода после јадење?

Јас за мене немам таква навика да пијам вода после јадење.Али во многу книги имам прчитано па и слушнато дека во текот на јадењето не би требало да се пие.Течноста која се зема со храната предизвикува создавање на повеќе киселини,што го отежнува нормалното варење.И доколку неможете да не пиете,тогаш треба да се зема што помалку течности,само по некоја голтка. :)

Јас избегавам да пијам одма, ќе почекам некое време. Ако се напиjам одма после јадење почнувам да икам. :D

Штетно е .. може да се умре..

Доста со вакви глупости.. дрога,алкохол,цигари тоа е штетно,како може вода после јадење да биде штетно:tapp:
--- надополнето: Nov 28, 2011 12:33 AM ---
Штетно е .. може да се умре..

Доста со вакви глупости.. дрога,алкохол,цигари тоа е штетно,како може вода после јадење да биде штетно:tapp:

Не бе отров ќе пијам.
Ако не пијам вода, ќе мора сок да се напијам, нели и сокот беше штетен ?
Па поздраво од вода нема бе...

Па после добра скара или домашно готвено јадење ако не се настегаш вода да го доловиш комплетно чувството на најадување не е то то.

Дај бе смени тоа сликата, ќе поврати некој

он: Пијам обавезно вода
неможе гледај ми во потписот ако неможеш во аватарот:D

он: Пијам вода па да си кажам

Абе нека не измислуваат некои глупости ..... од кога постои човештвото вода се пие после јадење најнормално ... сеа викаат не било добро ахаха.

Што ќе биде следно ? Да не дишеш коа ти се дише туку на секои 10 секунди ?

После обилно јадење секогаш прво палам цигара, после цигара јадам нешто благо и на крај дури пијам вода.Одма не можам да се напијам вода затоа што гадна ќе ми биде цигарата а вака поубаво е :D Само од таа причина не пијам вода веднаш после јадење.А и многу не верувам дека тешко ќе се варела храната и слично.

После јадење обавезно вода иако уз јадење пијам сок откако ке завршам со лапачка мора 2 чаши вода што ја крадам од бунарот на комшијата па он ме прска со света вода мисли дека сум ѓаол и вика по ѓаволите а јас најаден бачко за мерак палам цигарче е тоа ми е како секс после секс

Вода обавезно. Без вода нема живот..
После јадење една до две чаши вода, таман.
Водата не треба да се пие веднаш после јадење особено кога станува збор за оброк кој изобилува со масти и протеини бидејки за да се свари оваа храна е потребна ph од 1,5 ( водата ке го промени пх накај базно ) за да може пепсисногенот да премине во пепсин како би се сварила храната, во споротивно добар дел од неа би се исфрлил како фекалија.

Водата не беше неутрална???
Според таа логика кога имаме киселини треба да пиеме повеќе вода?

Ехее. Особено кога ќе се настегам бурек, без јогурт, отпосле вода ми доаѓа многу послатко.
Ми кажувале дека не чини демек, баш ме брига.

Вода е, како може да е штетно!?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom