Вода после јадење?

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување
абе за доста освежувачки сете знаеме дека е и затоа и ја пиеме после јадење а колку е тоа здраво.....неодамна во една емисија слушав и баш кажаа да не се пие вода после јадење од една страна бидејки не е здраво а од др страна бидејки допринесува за зголемена телесна тежина

Обавезно после јадење пијам една чаша вода :)

Вода пијам единствено купечка со вкус на брусница
Во Скопје мн ја пиев Јана со брусница и боровница и буквално цел џепарац го трошев на тоа плус моите што ми купуваа а тука во Канада си најдов Нестле со брусница,мн е блага али се пие
После јадење ако нема сок(реткост) пијам вода со брусница а коа има сок прво сок па после вода(со брусница :) )

ако има ладна вода во фридижер пијам ако нема не пијам

Знам дека не треба и претходно во некој мој пост ги наведов причините зошто, но сепак пијам...
Водата е извор на убавина...

Pijam voda posle jadenje, no mislam deka po4esto mi se slucuva za vreme na jadenje, a posle jadenje zapostavuvam.

имам слушнато дека додека јадеме не треба да пиеме сокови мислам во таа смисла..дека после секој оброк напиј се чаша сок..а за вода не сум слушнал..и да ви кажам јас си пијам и пред и после јадењето :)
--- надополнето: Jul 19, 2011 3:39 PM ---
мислам на газиран сок,на газирани пијалоци..

Од овие нутриционисти што ги има по телевизија имам слушнато дека вода не треба да се пие додека се јаде, дури 2 часа од кога ќе се заврши со јадење. Не знам точно што наведе ко причина, ама нешто дека храната не се разградува како што треба.

Обавезно пијам после јадење.

Водата не треба да се пие веднаш после јадење особено кога станува збор за оброк кој изобилува со масти и протеини бидејки за да се свари оваа храна е потребна ph од 1,5 ( водата ке го промени пх накај базно ) за да може пепсисногенот да премине во пепсин како би се сварила храната, во споротивно добар дел од неа би се исфрлил како фекалија.

пола сат пред и пола сат после јадење.сакале нејќеле така треба да биде

Не треба да се пие зашто ги разложува киселините и после потешко се вари храната.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom