Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Ко че ти речам дека планирам да подослабам(мислам на стомакот, оти слаП си сум јас, ама ми смета во запетлување на кошулите, на тие подолните петлици), да не ми викаш да јадиме палачинки или пица или нешто слично. Знајш дека не можам да одбијам, а ако одбијам то че важи само 5 минути.

И уште нешто. Дури седиме в кола некогаш, ако слушаме македонско радио со негојте класики и некој милозвучен глас на постар водител, да не менуваш станица на македонски народни, ако ми е уба програмата на радио. Че слушаме и такви некогаш, ко шо слушаме некогаш.

И уште нешто, последно. Пошто моментално си во кизнај кој сон, а сонот е нешто како лавиринт без почеток и крај, чекај ме на една од улиците, че пробам да дојдам, ако не се загинам по пат.........

п.с мирисот на топла, поспана глава со виткана коса на неа е најдоброто нешто кое сетилава за мирис го осетиле.

Нема да ме најдеш, знам....како не те боли не разбирам....во друг свет, мило, друга димензија или планета......поинаку е. Трошка сила не остана во мене. А ти не гледаш....камо да може истиов овој момент да заминам таму кај што сме НИЕ. И се да заборавам. И да не боли веќе, да не ме стега, да не ми ги притиска срцево и да не ми го отежнува дишењето. Ех.....

Во врс...со љ..... сак. д..т. кажам
дека се почесто и со солзи го прелистувам албумот со моите и твоите слики,
убави моменти заедно долго време поминавме, некогаш кога се љубевме,
но сега сме и далеку и далечни и ти и јас,но сепак те барам и те викам,
МОЖЕБИ НЕ Е КАСНО ДА ТИ КАЖАМ - ТЕ САКАМ
лудо те сакам, како порано,па и каде и да си,се уште те осеќам покрај мене.
Врати се, само ти си таа која ја сакам за цел живот да е до мене,

Го памтиш текстот?

581738_308964162578719_1737615826_n.jpg

И од секогаш знаев дека се палиш на Мила Јовович :D

Zosto se povreduvame eden so drug edinstveno koga sme razdaleceni i koga si falime megusebno? Zosto koga si razmenuvame pregratki i baknezi vo nokta, uzivajki vo ljubovniot zanes i toplejki se eden so drug, togas duri i seto vreme na svetot ni e premalku za da bi mozele da se iznauzivame vo nasata ljubov? Dali sme samo premnogu budalesti, detinesti i naivni i ne znaeme nisto za ljubovta, tuku doprva ja ucime? Mozebi samo premnogu ludo se sakame i ocajno sme si potrebni eden na drug celo vreme? Dali ne znaeme deka vakva e ljubovta i nepotrebno se optovaruvame so nebitni stvari?

И јас ко Крејзи со шпиуните... ама боли ме такво. Чувства се... посилно е јбг.

Денес по некоја случајност ми се провреа низ ушите неколку песни од Vaya con dios - групата за која ми кажуваше на времето дека беше многу заразена. Не знам денес како си....јас нив ги знаев многу поодамна како некои анонимуси... добро можда 2-3 песни им ги слушав во почетоците на ептен раната адолесценција... поентата е дека ништо од тоа не ме потсетува толку далеку колку пред неколку години... кога ти ми кажа дека си заразена со нив. Тропам баналности околу една група а не е баш така. Музиката е чкрапалото што ме наврати малку да помислам денес на тебе. Не во смисла на меланхолични навраќања, туку чисто онака со насмевка. Што би било ако сега во овој момент бевме во истата просторија и свиреше истата музика. Не би те прашал дали сеуште ги слушаш. Туку едноставно би те соблекол со поглед. Онака прашално - „се сеќаваш ли?“. И било која твоја мимика би ми била доволна да потврдиш колку си убава.

Ми велиш: Ти благодарам што те имам...
Не, не...јас ти благодарам што те имам... ти благодарам што ме трпиш кога сум лигава и кога се лутам без причина и правам глупи сцени.
Ти благодарам што ме сакаш, ти благодарам што си сиот мој свет.
Те сакам лудо,чисто и искрено.
Oнака диво и страствено.Безусловно.

Кога ќе ти кажам да ме оставиш на мира, те молам остани близу, затоа што тогаш твоето присуство најмногу ми е потребно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom