Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Прв пат го среќавам овој топик. Мислев ќе наидам само на женски мислења ама имало и мажи кои се „осмелуваат“ да „кажат“ нешто на љубената.
Јас и мојата имавме убави времиња, најубави спомени кои ми останале до ден-денес. Имавме и гордост која ме натера да го пишам ова тука, а не да и го пратам во порака. Имавме места кои неизбежно беше да ни доловат насмевка кога случајно ќе ги посетиме. Имавме луѓе кои со задоволство не гледаа фатени за рака. Имавме песни кои ги објавувавме на Facebook и беа наменети за нас меѓусебно. Имавме девојки и момци после „нас“, со кои можеби сме имале убави моменти. Со кои случајно ги посетувавме истите тие места. Со кои сме ги сретнале истите луѓе. Со кои си постираме песни, но добро знаеме за кој се наменети тие песни... Кажувам за мене, а и за неа. Зошто? Бидејќи ја познавам. Бидејќи имавме се. Бидејќи иста насмевка ми доловува нејзиниот пост на Facebook како тогаш. Бидејќи со мојот линк и одговарам на нејзиниот, знае дека сеуште се интересирам. Бидејќи тоа била и ќе биде нашата вечна, тајна комуникација. Бидејќи ја држам оваа за рака, а се насмевнувам кога ќе ја видам неа, иако тој ја прегрнува. Бидејќи се врти назад да се осигура дека и јас ќе се свртам кога се разминуваме. Да го прочита ова нема да знае дека сум јас, ќе се расплаче најискрено зошто истото го мислела. Да и пишам, веднаш би била моја. Да ми пише повторно би бил нејзин.
Но заборавив нешто што го споменав горе - ја имам истата гордост. Ја има и таа...

Беше далеку од совршено,беше и далеку од убаво ова што ни се случуваше на нас.Но кога веќе се заврши и кога веќе нема нас,сфатив една работа.А тоа е дека без разлика на тоа колку е лошо,убаво,прекрасно,мизерно ако некого го сакаш не ни помислуваш на овие работи,зошто само едно ти е важно,а тоа е таа.

Вечерва овде без тебе, како и многу ноќи без твојот глас. Пуштив музика но што кога ни таа не помага...не помагаат повеќе ниту песните а оние омилените веќе се досадни бидејќи времето ги погази. Ти додека спиеш таму далеку, а јас тука се прашувам што ли се измислија но едно не измислија...да можам ноќва на чудесен начин да се створам во твоето креветче, да те бакнам и топла прегратка да ти подарам. Знаеш ли кои ноќи се најдолги? овие ноќи во кои си во исчекуње нешто кое го чекаш, да го слушнеш,погледнеш, допреш, едноставно да те почуствувам. Да овие ноќи како да застаната часовникот, времето не минува...знам не била само оваа ноќ имало и предходни, но желбата како желба расте се повеќе и повеќе а ноќите стануваат се подолги. Вечерва јас тука без тебе на работа, ти во својот топол кревет нурната во соништата... да драга недостигаш.

When I look into your eyes
I can see how much I love you
And it makes me realize
I see all my dreams come true

Во врска со љубовта, сакам да ти кажам дека, дури после цел тој ентузијазам, лигавење, романтики and whatnot од Sky, ИПАК сум позаљубен од Sky.
Њхицх ис саѕинг а лот.

Евен ин кирилица, им алњаѕс сериоус њхен и њрите ин кирилица.
Њхицх ис саѕинг а лот.

Сакам да ти кажам
Мојата глава е исполнетa со работи кои треба да се кажaт
Кога си тука
Сите тие зборови, изгледа дека се никаде .....

чое'е ма и ја ти знам да ти пишуем .... ууу јее .... душа бејби :гик::свиркам:

Шпиони су меЃу нама, ама баш ми е гајле.;)

Многу размислував овој период, така некако мисливе ми се разлетаа, откако случајно се погоди да чујам една од “оние“ песни. А таман си ги прибрав мислите на купче, ете пак се разлетаа, во прилично непосакувани правци, иако во текот на овие две-три години научив одлично да ги контролирам.

Некој би заклучил дека ми недостасуваш, но во тој случај тој некој многу би погрешил. Не ми недостасуваш и покрај тоа што беше доволна една песна за да се вратам во злобниот круг на мисли со кои мозоков ме храни, особено пред секој февруари, нАли традиција е тоа, а традициите во овој случај се тука за да ме напнат.

Не ми недостасуваш, само ми се врати лутината кон сама себе. Лута сум и гневна што дозволив да бидеш дел од мојот живот. Лута сум на себе што и покрај тоа што сум интелигентна личност, дозволив моќта на расудување, која обично ми е на високо ниво, комплетно да исчезне. И секогаш ќе бидам лута на себе заради тоа. Во прашањето е моето его. За чувствата нема никакво двоумење. Тие воопшто не постојат, ако воопшто и некогаш постоеле. Што знам, можда и тоа беше некоја лага, како и се останато во нашиот однос, нешто што за жал, премногу доцна го забележав. Што се однесува на тебе, страницата на која беше испишана нашата приказна, не само што ја избришав, туку комплетно ја искинав и ја изгорев. Јас и ти никогаш не постоевме, јас и ти никогаш не се случивме. Што се однесува до мене, јас никогаш не сум те запознала.

Налетав на еден прекрасен цитат, кој кога го прочитав веднаш се сетив на тебе. Тоа е и она што го мислам јас, само многу поубаво кажано. Иде некако вака:

Today in science class I learned that every cell in our entire body is replaced every seven years. How lovely it is to know that one day I will have a body that you will have never touched.

Прекрасна мисла, уште посреќна ме прави помислата дека тоа нешто ќе се случи. Со тоа и последното нешто комплетно би се избришало, па нема дури ни мислите повеќе да те споменуваат.

Еј драга, знаеш што сакам да ти кажам? драга цело време се нервирам поради тоа што не обврнуваш внимание на себе си, на своето здравје. Знаеш јас сакам да си жива и здрава не ме интересира дали си +5 килограми или пак +10. Знаеш битно ми е да ми бидеш здрава бидејќи јас те сакам таква каква што си. Еј драга знаеш што голема лутка си :(

Да те потсетам на песнава :ROFLMAO:

Имењачка ми од стрипов еве што прави кога си има љубовче на спиење. Па еве ти објаснување за да не се чудиш ако ноќва ми се повраќа од вртење.

angular_momentum.jpg

Заборавив нешто драга... некој нареден пат ќе ти земам од чоколадото :ROFLMAO: па после ако сакаш да се тепаме кажи :pipi:

Си ги читам нашите разговори секојдневно одново и одново.
Способен си да ме насмееш со една обична реченица.
Да ми го разубавиш денот, и на лицето да ми се појави оној израз.
Ги чекав овие моменти долго, моменти кога ке се радувам и смеам, знаејки дека некаде таму на некого му се наогам во срце.
Дека ме сака безусловно без разлика колку знам да бидам некогаш лигава и идиот.
И за крај да ти кажам, уживам секогаш кога го слушам тој сонлив глас.

Газе, сакам да ти кажам дека до крајот на животот ќе го паметам и секојдневно ќе се потсетувам на тоа прекрасно утро и начинот на кој нежно ме гледаа твоите заљубени очички. Знаев дека е љубов, се чувствуваше, зашто љубовта може само да се почувствува, се друго е нејзино сквернавење. Дури и зборовите не се доволни за да се опише таа љубовна екстаза која пламна во мене и во која уживав.

Те сакам, буце, ај нека ти помине диетата, сакам заедно да си ручкаме:love:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom