Ti samo gazis bez cuvstva. Me ubi , iako jas najmalku go zasluzuvav toa. Dovolno ke bese samo ednas da me poglednese vo oci i da recese ne e toa toa , bez zbor ke zaminev. No sekogas ostavase prostor i na kraj me otfrli kako posledno djubre bez zbor. Me prati i na psihijatar i uste se smeeshe na mojata bolka posle se . A jas ednostavno samo sakav da ti dadam ljubov,podrshka se ona sto me lazeshe deka ti e potrebno prviot pat koga se vidovme ... Preokrutna i ladna .
Jas znaev koja si i kakov zivot si vodela, znaev i za karticite koi si gi imala na negova smetka so koi toj se faleshe kako te kupuval vo racete na druga. Seto toa go znaev , a taa drugarka mi ostanuvase so nego samo da doznae sto poveke za tebe. Go slushav toa i ne veruvav, za mene ti bese edna cista ljubov. Da, tocno e jas ne sum toj kalibar sto moze da ti go ponudi zivotot koj si go vodela , no vo mene imase tolku ljubov , cuvstvo sto kon nikoja do sega ne sum go imal. No ne bese dovolno. Nikogas nisto moe ne bese dovolno . Mozebi jas nemam toa sto ti go baras no edno znam nikogash ne bi te ostavil da abortirash , da bidesh sama i da osetish bolka. Nikogash ne bi pokazal tvojata poraka na nekoja druga so ironicna nasmevka vo koja stoelo sakam da ti rodam deca a da ja zaprasam sto sakas ti od nego sega dali alimentacija ili da go sogolish.
E vidish Maki jas sum covek , i jas znam sto e ljubov i znaev da te sakam a ti vistinskata sila i vrednost ne znaeshe da ja procenish.
Ke ima mnogu poadekvatni po mene , ti mozesh mnogu ...ke gi ima stotici koi ke ti nudat se samo za moment so tebe a ti toa vesto ke go iskoristis i na kraj ke sakas da ostanes samo svoja.
Normalno ke recesh sveedno e sto i da kazam . Sekogash ti beshe seedno, kako da jas nemam cuvstva kako da sum pes . Eden den ke razberes sto sum sakal da ti kazam site ovie meseci obiduvajki se da dopram do tebe , so mojata korektnost iskrenost i ljubov.
Kad budes pala na zemlju shvatices tek onda sta sam uzalud pricao , kad te sledeci bude sutnuo i zgazio preko tebe onda ces zanti sta znaci svaka moja rec upucena tebi , kad te bude neko tretirao kao kurvu bez postovanja procitaces sve ovo i zaplakaces . I sama znas da sam u pravu i oduvek sam bio , inace ne bi mi ostavljala tolko vremena prostora za sansu da ne mislese deka vredam , Zao mi je ... no sega e bas seedno , ne mozev a da ne ti go kazam i ova zatoa i sakav da se vidam so tebe da ti go kazam ova vo ochi a ne da molam za tvoja ljubov i vnimanie. Neveruvam deka nesto uopste dopira do tebe , ne veruvam veke ni deka prviot moment bese iskren no vo edno veruvam deka jas sum pogolem covek od tebe i od site koi do sega si gi zapoznala i so ova stavam tocka na ovaa farsa i zborovite upateni do zena lisena od cuvstva gi frlam na hartija i tuka zavrshuva se.
I ne e ova samo poetsko izrazuvanje ebeniot Viking napokon gi otvori ochite.