Во кој правец се движи Македонија ?

• Креатор на темата Креатор на темата realen_07
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Македонија се движи во вистинската насока ?

• Да

Гласови: 64 37,0%
  • Не

Гласови: 70 40,5%
  • Не сум сигурен

Гласови: 28 16,2%
  • Не знам

Гласови: 11 6,4%

• Вкупно гласачи
    173
Мене ми е повеќе од јасна моменталната летаргична ситуација во Македонија.
Кога веќе ги плукаш ВМРО дај понуди алтернатива, ако не понудиш алтернатива тогаш испаѓа дека си најобичен сеирџија.
ne e toa seirgjija . nasiot narod fino lepo si kazal , KUCE STO LAE NEKASA .ILI KUCINJATA SI LAJAT KARVANOT SI VRVI.SDSM na vlast moze da dojde samo togas koga ke ima vistinski experti, vistinska programa , vistinski resenia,ke se smeta za seriozna partija.Mislam deka za zal ,prv i osnoven prioritet na SDSM e kleptomanijata.:toe:

Ke prifatam relevanto od strana na opozicijata samo koga ke ponudi konkretno resenia , ane samo eftini obvinuvanja i manipulacija na narodot vo makedonija.100 obvinuvanja ama nema 100 resenia NA SEDESETO.EPA KAKO MISLAT DA DOJDAT NA VLAST BEZ KONKRETNA PROGRAMA I RESENIA ZA SPAS NA MAKEDONIJA.NARODOT TREBA DA ZNAE KOJ SE PODOBRITE RESENIA ZA NEGO.:smir::helou:Sega za sega od SDSM , negledam da ponudi nesto sto ke ja spasi nacijata od temninata na VMRO.

Која тоа опозиција ?
Она опозиција која беше надвор од парламентот кога се носеа стоте штетни закони ?
Или мислиш на она опозиција која својата жестина ја покажува само кога директно ќе се најде засегната со некоја кривична пријава против некој од врвот на партијата.
Македонија има беда од опозиција и итра власт која ја користи ова позиција (без опозиција), за да прави буквално се' што ќе и се посака.

Мене ми е повеќе од јасна моменталната летаргична ситуација во Македонија.
Кога веќе ги плукаш ВМРО дај понуди алтернатива, ако не понудиш алтернатива тогаш испаѓа дека си најобичен сеирџија.

Прашање за милион долари.
Која е алтернативата за Македонија ?
Аха.
Некаде на крајот од постот стои и дел од решението на проблемот.

Na prasanjeto vo koj pravec se dvizi Makedonija. Bi odgovoril kratko: Makedonija ne se dvizi. Vo momentov bi bil zadovolen i so negativna nasoka na dvizenje, samo neka pocne da se dvizi. Mene Makedonija mi izgleda kako nekoja stara kuca izedena od zabot na vremeto, na koja vo zavisnost od toa koj e stopanot ili ortacite (SDSM, VMRO, DUI, DPA...) ja farbaat fasadata po sopstvena zelba. Dodeka temelite i vnatrsnosta se nikakvi i treba kompletna rekonstrukcija. Nema da gi komentiram slucuvanjata vo parlamentot i vladata zatoa sto tamu ima samo moleri i roletari. Nam ni treba arhitekt. Se dodeka ne se pojavi nekoj sto najprvin ke ne obedini, tuka ne mislam samo na nas Makedoncite. Politicka partija koja ke bide sostavena od mesan etnicki sostav koja ke se grizi podednakvo za site etnicki zaednici vo Makedonija. Potoa koga barem so edna sosedna drzava ke gi zatvori site prasanja, a vo isto vreme ke raboti na obnova na infrastrukturata vo drzavata. Togas moze da kazam deka se dvizime. Sega se ova sto gledame na TV i citame vo vesnici (vlez vo EU, Nato, borba so korupcija, donesuvanje zakoni vakvi onakvi) se crtani filmovi.

Nam ni treba arhitekt.

Мислиш на темплар?

За да направиш држава треба да се жртвува крв.
Народот си доби држава на тацна од другарот Тито.
За да направиш држава треба да барем од илјада души да има минимум 20 спремни да гинат но не само да гинат туку и да убиваат зошто на никого не му требаат глинени гулаби.
А за да убиваш треба до даска да си убеден дека со твојата смрт не завршуваат работите.
А со атеистички народ како македонскиот тешко дека ќе се придвижат работите.
Сите си го гледаат првин својот интерсес а на крај ако имале вишак негативна енергија да се излуфтираат на форумов патем изигравајќи велики ратоборци демек патриоти до коска.
Лажни се.
Перманентен бан за таквите.

Прв училишен ден во едно американско училиште.
Учителката го претставува новиот ученик Текаро Сузуки од Јапонија.

Почнува часот и учителката испрашува: Сега ќе видиме колку ја познавате американската историја.

Кој рекол ‘Слобода или смрт’?”

Одеднаш настапува тишина и само Сузуки ја дига раката: “Патрик Хенри во 1775 година во Филаделфија.”

“Многу добро Сузуки. А кој рекол ‘Државата е народот и како таква не смее никогаш да умре’.”

Сузуки станува: “Абрахам Линколн, 1863 година, во Вашингтон”.

Наставничката строго ги погледнува учениците и им вели: “Засрамете се. Сузуки е Јапонец, а ја познава американската историја подобро од вас.”

Тивок глас од крајот на училницата: “Ебате се, посрани Јапонци.”
“Кој го рече тоа?” – вика учителката.

Сузуки дига рака и вели: “Генерал МекАртур, 1942 година во Гвадалканал, и Ли Ајакока во 1982 на собранието на акционери на Крајслер, Детроит.”

Одделението е во тишина, само во позадина се слуша “Пуши К..!”
Сузуки: “Бил Клинтон, на Моника Левински, Овален кабинет, 1997 година во Вашингтон.”

Друг ученик се дере: “Сузуки е срање!”

Сузуки: “Валентино Роси во Рио де Жанеиро на бразилското мото Гранд-при, 2002 година.”

Одделението паѓа во хистерија, учителката паѓа во несвест, а влегува во училницата директорот на училиштето: “У пизду матер, досега не сум видел ваков хаос.”

Сузуки: “Премиерот на Македонија, на Министерот за финансии, при претставувањето на државниот буџет, Скопје, 2008 година.”

:pos2::pos2::pos2::pos2:

кризата секаде направи проблем ..
шо праиме со Франција ... колку милиони испаднаа народ да протестираат ... Саркози им рече жалам неможам да ви помогнам ...

мораме да бидеме оптимисти ...
како рече Иванов ... мисли добро - оптимистички ... добро ќе те снајде :wink:

кризата секаде направи проблем ..
шо праиме со Франција ... колку милиони испаднаа народ да протестираат ... Саркози им рече жалам неможам да ви помогнам ...

мораме да бидеме оптимисти ...
како рече Иванов ... мисли добро - оптимистички ... добро ќе те снајде :wink:

Всушност тоа е и девизата на сите затвореници,да мислат оптимистички дека еден ден ќе излезат од затвор.Можеби токму затоа зачестија самоубиствата во нашите затвори,во кофа со вода,и покрај советите на Џорџе.:smir:

Кризата остави без работа 20.000 луѓе

Македонците најсиромашни, но меѓу најоптимистите во Европа

Два денешни контрадикторни наслови од електронските медиуми!!

Го молам ценетиот форумски колега @protivpropaganda да ја разреши мистеријата :)

prvata vest e od SDSM, ne e od nekoja ekonomska institucija

Јас сум љубител на добра дискусија, а понекогаш за добра дискусија се потребни и долги објаснувања.
Ете сега ти на пример си напишал 10 точки, но тие 10 точки сами по себе не значат ништо, доколку не се поткрепени со некое твое милсење, аргумент или факт.
Ако Јас ти реплицирам на сите 10 точки, со образложение како твоето, тогаш дискусијата би требало да се сведе на добропознатите
фрази кои се цитирани на форумов најмалку 1000 пати.

Па затоа би почнал со првата точка.
Добропознатата фраза, Бранко го продаде името, не држи вода.
Би требало да знаеш дека името сеуште не е продадено...а дали некој во иднина ќе го продава, не можам да тврдам.
Би требало да знаеш дека FYROM е привремена референца.
Би требало да прочиташ малку и да напишеш, под кои услови е донесена таа референца.
Прочитај малку околу грчкото ембарго кое траеше скоро две години.
Прочитај за ембаргото спрема Србија.
Информирај се која е штетата што Македонија ја претрпе во тие две години.
Знаеш ли колку беше буџетот во 1993 година...сигурно не две ипол милијарди евра како денес.
Знаеш ли всушност, која беше целта на потезите на грција?
Nema da komentiram celi natpisi ama ponekogas stvarno mi odis preku kur, vikas " FYROM bilo privremena referenca" kolku e toa privremena be?
2-3 meseci, veke 15 godini i ako ne se prekinat pregovorite ke trae 200-300 godini, abe majmunive ne stavija vo pat pozicija ti imas nesto vo taa glata ili nemas ?Posle ke kazuvas drzavata bila vo izolazija.

Мислиш на темплар?

За да направиш држава треба да се жртвува крв.
Народот си доби држава на тацна од другарот Тито.
За да направиш држава треба да барем од илјада души да има минимум 20 спремни да гинат но не само да гинат туку и да убиваат зошто на никого не му требаат глинени гулаби.
А за да убиваш треба до даска да си убеден дека со твојата смрт не завршуваат работите.
А со атеистички народ како македонскиот тешко дека ќе се придвижат работите.
Сите си го гледаат првин својот интерсес а на крај ако имале вишак негативна енергија да се излуфтираат на форумов патем изигравајќи велики ратоборци демек патриоти до коска.
Лажни се.
Перманентен бан за таквите.
Ajde drug pat procitaj pred da postiras, ako nie nemame dadeno krv ne znam koj, za potsetuvanje ako ne zanes site nasi "borbeni" sosedi vklucuvajki go i sega Kosovo napravija drzavi so pomos na golemite sili.Ni edna drzava ne se oslobodi sama od turcite kolku i da sega ni prodavaat nekoja borbenost herojstvo.

Nema da komentiram celi natpisi ama ponekogas stvarno mi odis preku kur, vikas " FYROM bilo privremena referenca" kolku e toa privremena be?
2-3 meseci, veke 15 godini i ako ne se prekinat pregovorite ke trae 200-300 godini, abe majmunive ne stavija vo pat pozicija ti imas nesto vo taa glata ili nemas ?Posle ke kazuvas drzavata bila vo izolazija.
Ми реплицираш на пост од пред 9 месеци на кој доколку ти реплицирам, само би го повторувал она што веќе многупати го имам напишано.

Доколку инсистираш, ќе пробам да ти ја најдам темата на која е дискутирано по ова полемика.

Ми реплицираш на пост од пред 9 месеци на кој доколку ти реплицирам, само би го повторувал она што веќе многупати го имам напишано.

Доколку инсистираш, ќе пробам да ти ја најдам темата на која е дискутирано по ова полемика.

дали ако после години години .. дојде сдсм на власт сеуште ќе бидеш Опозиционер :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom