Во кој правец се движи Македонија ?

• Креатор на темата Креатор на темата realen_07
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Македонија се движи во вистинската насока ?

• Да

Гласови: 64 37,0%
  • Не

Гласови: 70 40,5%
  • Не сум сигурен

Гласови: 28 16,2%
  • Не знам

Гласови: 11 6,4%

• Вкупно гласачи
    173
ОПСТАНОК:
-Странец,3000 евра плата,1000 троши за стан,1000 за храна и енергија а другите 1000 под разно,не ни знае каде “му одат“ па ги потрошил.
-Македонец,250 евра плата,150 троши за стан,150 троши за храна и енергија,оние 50 не ни знае од каде “му идат“ за да ги потроши.Тоа е Македонскиот феномен.:smir:
Стварно е феномен оваа наша математика
150+150+50=250???????????

Rezime : NE NE BIVA ZA KURAC ! Niti vojni imavme , niti sankcii , 3 pati pomala sme teritorija i pak ne uspeavme nisto , mentalitetot lopovski , malodusnosta i sitnite celi, sindromot na ovci ne dovede do tuka i uopste ne me chudi ova so Hazarite da e 100 % tocno. Da se cenat Makedoncite da imaat stav i da ziveat SEGA a ne vo nekoi minata mozebi i ke bese nesto vaka... ideme u KURAC poleka no sigurno .... niedna zemja u svet ne bila 20 godini u TRANZICIJA , so sme nie retardirani ????

Ne mozam da pisam vise maka mi e idam da pijam kafe :kesa:

Немојте така бе луѓе.
Ова Влада е најдобра од сите претходни.
Море не.
Ова Влада е една од најдобрите.
Чекај малку???!!!
Ова влада вели дека е една од најдобрите....секој ден на ТВ.
Па зашто не би им верувал.
Барем работи нешто, не е као претходните.
Е сеа што работи.
Од кај да знам ја.
Висока политика е тоа.
Проста раја, никогаш нема да разбере.

Ете на пример Министерот за надворешни, наместо да се шета по Европа и да троши пари, он иде по селава Македонски за да ја долови политиката висока на земјоделците.
Па зошто и они да не бидат информирани што всушност работи владата, и која е нејзината висока политика во поглед на лобирањето во врска со името.
Е сеа...коа ќе ги прошета сите села низ Македонија, и коа ќе му објасни на народот како што е редот, можеби и ќе скокне до Берлин, Лондон, Париз или Брисел.
Здравје боже. Нема Македонија многу села.

Еве и вицепремиерот за евроинтеграции се фатил за работа.
Нема заебанција кај боце.
Ќе прави зграда за МАНУ во Охрида града.
Како не му е работата да прави згради ?
Е арно де...шо има врска.
Најбитно е дека човекот нешто работи.
На кој од претходните евроинтегративци му текна да напрај зграда?
На никој.
А тоа европјанчиштата ако не сакаат во унијата нивна, има да дојдат и да молат бе....курви едни вавилонски.

А на Миле му здодеа тука, па отиде Шевенинген за да го посети Јохана.
И шо ако е Министер за транспорт и врски.
Па му здосади на човекот тука.
Преку глава му се веќе тоа врските, а башка ќе истренира и малку дипломатија.
Ама прост народ...неможе да разбере дека целта на Никола е од секој Министер да направи универзален Министер.
Си има сон он.
Остајте го да работи.

И немој појќе муабети владата не работела, дрн дрн.
Убаво си работат они.
А што работат, и незнам точно.
Но најбитно и најважно е......дека нешто работат.

ОПСТАНОК:
-Странец,3000 евра плата,1000 троши за стан,1000 за храна и енергија а другите 1000 под разно,не ни знае каде “му одат“ па ги потрошил.
-Македонец,250 евра плата,150 троши за стан,150 троши за храна и енергија,оние 50 не ни знае од каде “му идат“ за да ги потроши.Тоа е Македонскиот феномен.:smir:

А "поволни" кредити со 10% камата.
А кредитни картички....за кои треба да си економист со докторат, па да израчунаш колку ти е каматата.

Samo da dodadam site Vladi , site Parlamentarci od eden do posleden ne samo od ovaa garnitura nego SITE !

Problem e sto Makedonija vekje 18 god nikako ne se dvizi.Potocno od rikverc pa sega vo ler megjutoa nikako napred, za zal.Toa sto branko i kompanija go ima unisteno za ovie 18 god nemoze ni sv petar da ja opravi.Celta ja gledam samo kako zatvoranje i eliminiranje od politicka scena na Branko Crvenkovski. .

Ќе одговорам директно на темава:по мое мислење Македонија моментално е во апстиненција,во стагнација и сето тоа заради Грците.Со душа чекам да се изнајде решение во спорот за името ама под услов тоа решение да е НЕменување на името.Е сега знам дека тоа е како к.рот во п..ката и душата во рајот,ама споров со името го доживувам како еден вид фудбалски меч и нормално дека навивам за своите.Е тек откако ќе се реши тој конфликт Македонија ќе може да воздивне и да продолжиме понатаму.А,во сета оваа каша со името која Грција ја лее врз нас најмногу боли тоа што заради Грција ние како огорчени ги расипавме односите со другите соседи.

Mojata sakana Makedonija nikako nemoze da go pronajde svojot vistinski pat.Dali se na vlast SDSM ili pak VMRO DPMNE,nikoj ne naoga resenie za slepiot pat kon koj odime.Site imame vpecatok deka se nesto se dvizi,no vo pogresna nasoka.

А ваму се “трештат“ писма на сите страни,Гвујо не можел да втаса,па затоа Трајко “спикерот“ му помага во пишувањето,чунки да сме виделе дека и тој бил писмен.:pos2:

Грујо пошто не добил одговор на сите писма кои ги испрати....се посомневал дека некоја од поштите му врши саботажа.
Па затоа наголемо се спрема нов ресор во владата.
Министерство за гулаби писмоносци.
Деновиве службите на владата се во потрага низ цела Македонија, за пронаоѓање на соодветен галабар, кој ќе го води министертвото.

за да видите во кој правец се движи Македонија следете ги трагите на млекото и ке ви покажат,па трагите на зеленчукот..... има многу која и да ја одберете ке ви покаже ,само еден правец=ГРУЈО и неговите пороткалови лаги

So minuvanjena 100 te dena od formiranjeto na novata Vlada,se nekako mi se cini deka nisto ne se menuva.

So minuvanjena 100 te dena od formiranjeto na novata Vlada,se nekako mi se cini deka nisto ne se menuva.

Па се менува бе како не,прво имаше 100 чекори напред кој беа сопрени на 2-3 чекори за сега да се вратат и тие назад,значи имаме 3 чекори напред а 4 назад,што и не е некој напредок ама е доказ дека сепак нешто се менува,макар и на полошо.:toe:

Пак не можам а да не констатирам дека сами си ги правите темиве, само си пишувате еден на друг (вирутелно) се реплицирате и контрирате.

Офф топик: Барам од менаџментот на форумов да ја спреми фактурата за Платен Политички Маркетинг до СДСМ

п.с. Не ги заборавајте маркетинг агентиве видете колку макотрпно работата овде :) Греота се и нели?

Пак не можам а да не констатирам дека сами си ги правите темиве, само си пишувате еден на друг (вирутелно) се реплицирате и контрирате.

Офф топик: Барам од менаџментот на форумов да ја спреми фактурата за Платен Политички Маркетинг до СДСМ

п.с. Не ги заборавајте маркетинг агентиве видете колку макотрпно работата овде :) Греота се и нели?

Aj be pa ti ne mrci samo.
Ako imas da kazes nesto po temata kazi a ako ne, "nemoj disat uprazno".
Mr mr marketing...drn drn jarinja.
Se isto pa isto.
Jas te razbiram deka te nerviraat rezultatite od anketata.
Ali bidi maz...izdrzi.
Ne tuku stenkaj samo.

Edit:
Site repliki ti se von temata.
Imas problem nekoj.
Kazi go.
Imas argumenti.
Napisi gi.
Kako ja zamisluvas ti diskusijata ne eden politicki forum ?
Objasni.

Ili odis po patot na tvoite puleni, i mislis deka samo ti si vo pravo, i nikoj drug ne smee da napise nesto koe e sprotivno na tvojata portokalova opredelba.

секој правец што е обратен од правецот на комуњарите води во подобра насока

Aj be pa ti ne mrci samo.
Ako imas da kazes nesto po temata kazi a ako ne, "nemoj disat uprazno".
Mr mr marketing...drn drn jarinja.
Se isto pa isto.
Jas te razbiram deka te nerviraat rezultatite od anketata.
Ali bidi maz...izdrzi.
Ne tuku stenkaj samo.

Edit:
Site repliki ti se von temata.
Imas problem nekoj.
Kazi go.
Imas argumenti.
Napisi gi.
Kako ja zamisluvas ti diskusijata ne eden politicki forum ?
Objasni.

Ili odis po patot na tvoite puleni, i mislis deka samo ti si vo pravo, i nikoj drug ne smee da napise nesto koe e sprotivno na tvojata portokalova opredelba.

И минатиот пат бев јасен така и сега.

Уште еднаш ќе кажам дека те жалам.

Не ви е лесно!

Анкетата е ОК, мене ми се допаѓа.

За прв пат сам ќе се цитирам, а ќе оставам на другите да одлучат кои за што , со каква цела и како работи, ти додека се мачиш да напишеш тука еден пост за да земеш двевница од СДСМ другите ти се пукаат од смеење и те сожалуваат.

Еве го цитатот (напишан на 10.08.2008 на истава тема) тој кажува се:

Епа така ќе биде се додека се отвараат немански-нарачани теми како оваа, теми во кои самиот автор на темата ја отвара темата за да каже тоа што има тој да си каже (т.е. тоа што му е наредено да каже) и не сака да слушне што мислат другите.

Види хронолошки кои ги отвара темиве за актуелниве проблеми и кои коментира на истите теми. Види како оди текот на дискусијата и се ќе ти стане јасно.

Мислам дека нема потреба повеќе да се замараме за вакви тенденциозни теми, тоа не не води кон ништо, само за џабе изгубено време.

Се гледа дека некој од опозицијата многу сериозно ја сфатил големината на форумов-што искрено е за пофалба (и судејки нивниот низок степен на интелигенција малку ми е чудно, ама се тешам дека некој од надвор им кажал). Ама и ако толку сакаат реклама овде земи плати еден голен банер овде, барем и форумов да види ќар од рекламата.
Но се лажат што мислат дека на ваков начин и со пропаганда овде ќе успеат да се консолидираат и да си го вратат рејтингот на партијата, по самото тоа ќе увидиш колку се зрели и колку имаат мозок за да размислуваат.

Јас искрено не можам да сфатам како мислат со оваа глупа агресивна кампања овде, со нарачани коментари по весницине, со нарачани теми по форумови да се надевааат дека ќе направат нешто. Место да се фатат сериозно да поработат, да размислат дека им се заканува уште еден пораз на следниве избори што би значело нивно дефинитивно бришење од политичката сцена, они си се замараат со ваков низок политички маркетинг.

И да се рекламираш на интернет и можеби не е толку лошо, ама прави го тоа преку некој што има углед, а не преку 2-3 максимално истрошени (и омразени) фаци на форумов кои самите на себе не си веруваат, а да зборуваме колку е голема веројатноста некој друг да им поверува.

Ама пак ќе речам тоа е знак на еден глуп и непромислен начин на водење на политичка партија. Тоа е се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom