Влатко Стефановски

• Креатор на темата Креатор на темата Slash_sk
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе може да ми дадеш прецизна листа за ова дека неколку страни погуглав и не го најдов нигде.

i ja proguglav i nema sansi da najdes nekoja lista koja ne e napraena od amerikanci ili englezi........onaka kazav u top 20 deka e poso mi se svigja stilot na koj sviri ama isto i deka u posledni 5 godini ima stagnacija i deka ne e vise onoj stariot ,nekako nema idei vo sebe......

aj neka bide u top 100 svetski, poso e u top 5 balkanski ....

inace ,jas ja praam listata......:helou::helou::helou:

Vlatko Stefanovski e legenda. Na prostorite na ex Yugoslavija go znae sekoj vtor. A fakt e deka ke ima i imalo podobri od nego. Licno Vlatko Stefanovski e eden od moite idoli i mnogu go pocituvam kako muzicar, a za privatniot negov zivot ne me interesiralo, pa mozebi toa e pricinata sto malku me i cudi ovaa negova postapka. Ova inaku mozelo na sekoj da mu se sluci de... :) Aj neka pisuvaat za vas kal na mmm :baeh:

Би ми причинило задоволство кога еден ден моето синче ќе го препознае на улица, и на своите другарчиња ќе им каже: Ево го чичкото кој добро свири гитара, наместо: Еве го чичкото кој со своите високи децибели, се обиде да наруши мојот бебешки сон – вели уредникот на Македонска Музичка Мрежа.

Веројатно ова ќе бидне објавено и на блогот

Колку што ги имам гледано изданијата, сите омоти на неговите изданија му се опнати на латиница. Нека ме корегира некој ако грешам.

Океј, ај ќе речеме минато, сега станал свесен, после кампањата, ама и најновиот албум му е на латиница. Интересно нели? Чуму толку стихови и дрнкање на гитарата "кирилица, кирилица" тогаш?

Ај некој ќе каже за странски пазар ги праи...а тие што ги прави за домашен пазар?

Интересно нели? Дај друго дете (по можност вистински кирилично да биде) за кампањата.

it's all about the money... и кирилицата исто така :)

Колку што ги имам гледано изданијата, сите омоти на албумските изданија му се опнати на латиница. Нека ме поправи некој ако грешам.

Океј, ај ќе речеме минато, сега станал свесен, после кампањата, ама и најновиот албум му е на латиница. Интересно нели? Чуму толку стихови и дрнкање на гитарата "кирилица, кирилица" тогаш?

Ај некој ќе каже за странски пазар ги праи...а тие што ги прави за домашен пазар?

Интересно нели? Дај друго дете (по можност вистински кирилично да биде) за кампањата.

ќе го цитирам Влатко кога пееше за Македонија
јен два јен два
и што повеќе ни треба од него?

Се работи за парите. Му платиле - сработил. Зар мислиш дека некогаш Мадона искочи да каже дека е Like a virgin пошто и беше мерак? Не, затоа што sex sells.

Влатко е генијалец во тоа што го работи. И е горд македонец. Се понатаму...
Точкест... Влатко е растен У дебар маало... а скопскиот сленг е близок до северните дијалекти, нема збор.

Се работи за парите. Му платиле - сработил. Зар мислиш дека некогаш Мадона искочи да каже дека е Like a virgin пошто и беше мерак? Не, затоа што sex sells.

Влатко е генијалец во тоа што го работи. И е горд македонец. Се понатаму...
Точкест... Влатко е растен У дебар маало... а скопскиот сленг е близок до северните дијалекти, нема збор.
Taткото на мојата девојка е растен и живее во Дебар Маало...па не зборува така:)
Смешно е да си горд македонец а да не го говориш својот Македонски јазик гордо....

Се работи за парите. Му платиле - сработил.
Па да му платеа на некој вистински кириличар барем...

Зар мислиш дека некогаш Мадона искочи да каже дека е Like a virgin пошто и беше мерак? Не, затоа што sex sells.
Мадона си пее за себе пошто sex sells, aма не се случило да ја зимаат у кампањи за безбеден секс во кои треба да рече: "Деца, јас уште од најрана младост од секогаш сум користела кондом", затоа што сите ќе знаат дека лаже.

Точкест кога броиш такт (посебно 7-8минскиот од Јовано Јованке), броиш

еден, два, еден, два
или
(ј)ен, два, (ј)ен, два
И ти никогаш не си користел србизми?

Чоекот има милијарда преработки на македонски стари песни, ги прави во етно-џез стил, ги публицира до помладите генерации. Еве, да не беше Леб и Сол јас немаше да знам кои се Учи ме мајко, карај ме, Абер дојде донке, Бистра вода...

И многу други деца. А ти велиш дека не е Македонец.

Инаку, за обвивките на албумите, јебига, не му е право тоа, ама сепак...

Точкест кога броиш такт (посебно 7-8минскиот од Јовано Јованке), броиш

или И ти никогаш не си користел србизми?

Чоекот има милијарда преработки на македонски стари песни, ги прави во етно-џез стил, ги публицира до помладите генерации. Еве, да не беше Леб и Сол јас немаше да знам кои се Учи ме мајко, карај ме, Абер дојде донке, Бистра вода...

И многу други деца. А ти велиш дека не е Македонец.

Инаку, за обвивките на албумите, јебига, не му е право тоа, ама сепак...

Не ја коментираме музиката на темава. Нека преправа уште 101 песна ако сака. Друг е муабетот кој што го имаш на крајот од твоето мислење....

П.С. И ако слушаше Кајгана Радио пред некое време (Македонија-Холандија кога играа) ќе слушнеше како викав јас
Еден два еден два:)

Еве, да не беше Леб и Сол јас немаше да знам кои се Учи ме мајко, карај ме, Абер дојде донке, Бистра вода...
Леб и сол не е Влатко, Влатко е само екс гитаристот на Леб и Сол :)

Taка да, не му ги припишувај сите заслуги и песни на Леб и Сол на екс гитаристот.

Но, не е тоа темата. Чисто контрадикторноста: обвивките - латинични и кампањата - кирилична :)

Ми фали пост бе на темава, зар не кликнав испрати? Ок, не е важно.

Реков на кратко, Влатко Стефановски е горд македонец секаде во светот а Бог знае дека го прошета, што е многу поважно од тоа да биде горд македонец у рибарницата карши Апче кај што се играат карти навечер...

Ми фали пост бе на темава, зар не кликнав испрати? Ок, не е важно.
Му фали и на Точкест пост со кој си пимплавте за таткото на девојка му кој живее во Дебармаало. Океј, не е важно...

Реков на кратко, Влатко Стефановски е горд македонец секаде во светот а Бог знае дека го прошета, што е многу поважно од тоа да биде горд македонец у рибарницата карши Апче кај што се играат карти навечер...
Реков, сите омоти од изданијата вклучувајќи го и најновиот му се на латиница, а се појавува во кампања за кирилица. А дали го прошетал цел свет, со кого игра карти навечер, колкав Македонец е и така натаму - нит знам, нит ме интересира.

Укажувам само на интересен момент базиран на факт.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom