Влатко Стефановски

• Креатор на темата Креатор на темата Slash_sk
  • Време на започнување Време на започнување
Инаку, еден пријател ми има кажано за Влатко анегдота. Отишол Влатко во Њујорк да зема гитара, влегол во некоја врвна продавница, зел гитара да проба и напраил партал, собрал 200 луѓе околу него само да гледаат како свири чоекот. Потоа го прашале од каде е, овој им објаснил Македонија, т.е. ја претставил земјата.

Секаде кај што свири со Тадиќ свири - македонски изворни песни. Не српски, не вакви онакви - туку изворни македонски песни. А е свирел како што рече Виктор, низ цел свет. Верувајте ми, тој не претставил нас на многу, многу места. Тој е наш претставник низ светот исто како Борис Трајанов и Симон Трпчевски.

Обвивките на албумите на латиница не чинат, признавам. Ама кампањата за кирилица е убава работа бидејќи деца ја слушаат, пеат, се шири зборот. Ако мислите дека тоа е лицемерно од него, во ред.

Да бидеме реални, обвивки на албум на латиница не е арно, ама пак сите други позитивни работи што ги направил вредат и повеќе од албумите.

Ако ставите на кантар едно против друго - дефинитивно е направил многу.

Океј бе...никој не иде против лик и дело, ниту оспорува нечиј музички квалитет, нит па затоа е дискусијава, туку - за интересната контрадикторност.

Му фали и на Точкест пост со кој си пимплавте за таткото на девојка му кој живее во Дебармаало. Океј, не е важно...

Реков, сите омоти од изданијата вклучувајќи го и најновиот му се на латиница, а се појавува во кампања за кирилица. А дали го прошетал цел свет, со кого игра карти навечер, колкав Македонец е и така натаму - нит знам, нит ме интересира.

Укажувам само на интересен момент базиран на факт.
Епа добро де, ја постави темата, фактот е на место, ни избриша по еден пост, остај сеа да дискутираме, да ќутиме ли?

Па дискутирај за фактот, или ќути. Знаеш како е, не си нов - оф топик постови се бришат.

Влатко во секој поглед е дете на Југославија :)

Но, ангажиран е во кампањава, веројатно поради неговиот авторитет како музичар и делата кои ги има позади себе. Сепак, тој е некој преку кој светот ја препознава Македонија.

Настрана тоа, контрадикцијата е навистина интересна.
Сепак, не гледам друг музичар кој би бил поподобен да ја води кампањата.

Колку што ги имам гледано изданијата, сите омоти на неговите изданија му се опнати на латиница. Нека ме корегира некој ако грешам.

Океј, ај ќе речеме минато, сега станал свесен, после кампањата, ама и најновиот албум му е на латиница. Интересно нели? Чуму толку стихови и дрнкање на гитарата "кирилица, кирилица" тогаш?

Ај некој ќе каже за странски пазар ги праи...а тие што ги прави за домашен пазар?

Интересно нели? Дај друго дете (по можност вистински кирилично да биде) за кампањата.

money makes the world go round

Песната е :tapp: незнам само како може да ја пее...има и една за Вардар...мизерија невидена,Кула од карти исто...да се вратиме на темата...нели имаше закон за кирилица,ќе се казнуваа а у? :toe: како и да е лошо ем промовира кирилица ем сам себе го убијал :tapp:

e najdobar kako ne! on e najdobar gimnasticar-muzicar, a nogu siromasen kompozitor so leb i sol bea dobri kako celina za slusane a vlatko sam ne e bas podnosliv za slusane.A na balkanot ste cule za Tocak, Slobodan Kovacevic-Indexi, Vlatko uste 2 veka da zivee nema da izvadi ton od gitarata kao gorenavedenite.

едно нешто се најде квалитетно у ваа држава и ќе се најде некој да “сере“ и за тоа... ебате нацијата... после ко ги снема па тогај биле ... е беше, беше не беше...
и после плачеме зашо никој не не ебавал, и зашо сите бегале од тука...

e najdobar kako ne! on e najdobar gimnasticar-muzicar, a nogu siromasen kompozitor so leb i sol bea dobri kako celina za slusane a vlatko sam ne e bas podnosliv za slusane.A na balkanot ste cule za Tocak, Slobodan Kovacevic-Indexi, Vlatko uste 2 veka da zivee nema da izvadi ton od gitarata kao gorenavedenite.

Шо бе, ти го купил последниот леб од полица сабајлево? :tapp:

Ај, кога више ја воскреснавте темава... бидна нешто од блуз албумот? Јас не чув ништо?

Ѕвер ... :music2::music2::music2::music2::music2::music2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom