Владава премногу се саморекламира?! СДСМ љути.

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
815
Владава премногу се саморекламира. Делумно е точно, делумно не. Некаде навистина претерува Владава со рекламирање, додека некои реклами се навистина потребни за граѓанството да ги дознае новите законски регулативи или поттикнување граѓаните да преземаат дејства кои би ги унапредиле севкупните текови во Р. Македонија.

Најголемите критичари на рекламирањето на Владава се СДСМ. Па нормално дека ВМРО ДПМНЕ ќе се рекламира, зошто првпат нешто се прави за доброто на Македонија и Македонците.

СДСМ нема воопшто што да се рекламира, зарем ќе рекламираат криминална приватизација, кражба на државниот имот преку нереално задолжување на државните фирми кај нивни банки, увозот на 200.000 косовари, промена на името и знамето како тирано-апсолутистичка одлука без одобрение на мнозинството граѓани на Р. Македонија, уништувањето на земјоделството за СДСМовци да увезуваат земјоделски производи или пак да се рекламира како СДСМ ја откинува античката историја од Македонците и ја припишува на милите им Грци, па до последниот СДСМовски дострел -албанизирање на пола Македонија?!

Од каде храброст на СДСМ и БЦ да зборат за економија и предлози за економски реформи, кога ја уништија македонската економија, ја распршкаа и не ставија “еден камен врз камен“ ко што вели Велија. Ретко се согласувам со Велија, но за ова е во право.

кога ке си платат од свои џебови нека се рекламираат ако сакаат и во јавни тоалети... ама со мои пари и од граганите нее бре брате не да претераа ја испосраа ,па Кока Кола бре помалку се рекламира од нив................. а за сдсдм тие си се казнети ,,, власта е таа што е одговорна за се во државата башка сега со апсолутно мнозинсто,,,,,,,

bitusanec kade izjavil velija takvo nesto me zanima da procitam.......pesot e zapnat za min za zemjodelie da go zeme )))))

кога ке си платат од свои џебови нека се рекламираат ако сакаат и во јавни тоалети... ама со мои пари и од граганите нее бре брате не да претераа ја испосраа ,па Кока Кола бре помалку се рекламира од нив................. а за сдсдм тие си се казнети ,,, власта е таа што е одговорна за се во државата башка сега со апсолутно мнозинсто,,,,,,,

Барем парите гледаме кај идат.
Додека беше СДС на власт, парите одеа во џеповите на СДСМ.

bitusanec kade izjavil velija takvo nesto me zanima da procitam.......pesot e zapnat za min za zemjodelie da go zeme )))))

На оние јавни дебати...
Го имаше на реклама.

branko gi abolicira...ne ostavi da se kazni..ovoj tvojot )))))))))

Точно подобро ќе правиме видеа од 200.000 евра неголи Бранко да си пумпа швајцарски сметки.

би се согласил на кампањи....

КОГА БИ БИЛЕ ДОБРО ОСМИСЛЕНИ ...реални
КОГА БИ ИМАЛЕ ЕФЕКТ НА ТЕРЕН....
КОГА БИ БИЛЕ ПОМАЛКУ а подолготрајни

не држи Ти си Македонија со Музеј на Касапи во Чаир, не држи патриотска фискална со пола Струмица и цело тетово не фискализирани:salut:

На оние јавни дебати...
Го имаше на реклама.

Ne be drug parite odat vo dzeboite na Singo i Ramija na koi im odgovara ovaa politika na perenje mozoci koi go sproveduva vladata pa zatoa i kjutat za vistinskite problemi kako INFLACIJATA na primer.
Sramota e da se pravat takvi moronski spotovi i da ja vregjaat na toj nacin intelegencijata na gragjanite ko sto toa sega go rabotat, a baska so perenje pari na angro ima so ovie kampanji samo so site naudreni se praat i gazdite na mediumskite "nezavisni" kukji bidejki se delat sredstvata so nekoj od vladata.
So ne se otvorat vistinskite problemi i prasanja kako toa da nieden voditel i novinar nema muda da ja kaze vistinskata sostojba vo ekonomijata i vo celokupniot opststven sektor.
Neka kaze nekoj i neka gi prasa politicarite , a posebno ovie od vladata kako ke se spravat so inflacijata i devalvacijata koja se zakanuva vo 2009 koja avtomatski po default ke povlece bankrot na drzavata i naselenieto vo celina.
Za toa treba da se zboruva na televizija i da se iznaogjaat resenie a ne da me ebat vo mozok so raznorazni crni limuzini i spotovi vo koi sme prestaveni ko da sme Svedska.

SRAMOTA NEVIDENA!!!!!

branko gi abolicira...ne ostavi da se kazni..ovoj tvojot )))))))))

оној мојот и на Цела Струмица води и е популарен како никој друг (75%)

и тоа без реклама (план остварен за 2 год) па паметен си процени

обекано -направено ,,,, можат на час да дојдат во струмица

струмица пола фискализирана хахахахаха па од инспектори врие ,ке добијат жителство колку често и долго се во Струмица .... а за Струмица може само душманите да пукнат од мака НАЈУБАВ ГРАД ВО МАКЕДОНИЈА-ДЕФИНИВНО

Тој твојот може да биде само локомотива во играта наречена воз.....нарочито после неговата изјава за виткањето т.е. натртувањето.

По темата...малку реклама не е на одмет, сосем е нормална работа политичките субјекти да се саморекламираат, но што ја претераа, ја претераа..
Или за да не останат покуси го следат трендот на ЕУ кои оваа година потрошиле 2.4 милијарди евра за саморекламирање.

струмица пола фискализирана хахахахаха па од инспектори врие ,ке добијат жителство колку често и долго се во Струмица .... а за Струмица може само душманите да пукнат од мака НАЈУБАВ ГРАД ВО МАКЕДОНИЈА-ДЕФИНИВНО
da ne ja maltretirame temava....si znaes zaev za kaj e )))))

Тој твојот може да биде само локомотива во играта наречена воз.....нарочито после неговата изјава за виткањето т.е. натртувањето.

По темата...малку реклама не е на одмет, сосем е нормална работа политичките субјекти да се саморекламираат, но што ја претераа, ја претераа..
Или за да не останат покуси го следат трендот на ЕУ кои оваа година потрошиле 2.4 милијарди евра за саморекламирање.
1. СТРУМИЦА ЈА НАПРАВИ -ПРЕКРАСНА за разлика од другете градови
2, берем не молчи како пичка пре Татарот седе скопје(ОМО ИЛИНДЕН)
,и барем има став(погрешен или не ке видиме) ама има за разлика од гвујо...............
3,ебати трендот пичка им матер на сите трендаџии....

и ке ми извинете баш ме заболе К.. ДАЛИ КЕ МИ ГИ УКРАДАТ или Потрошат на Глупости МОИТЕ ПАРИ едно е јасно Ги немааааааааааа залудно ми ги зеле............ефектот е ист =Нема пари

da ne ja maltretirame temava....si znaes zaev za kaj e )))))

знам во општина Струмица =градоначалник
или мислиш дека 20 000 струмичани се глупави или слепи а????
ако нешто се почитува тоа е волјата на граганите
да не ја должиме (север југ сме ) по ова прашањје

Точно подобро ќе правиме видеа од 200.000 евра неголи Бранко да си пумпа швајцарски сметки.

А што се праиш туп сосила? Нели на крај испадна дека Бранко нема швајцарски сметки?

Цц неможам да ве сватам што луѓе сте, мене подобро ми е нека си е*е мајката некој нека се богати отколку в лице да ме лаже.

А што се праиш туп сосила? Нели на крај испадна дека Бранко нема швајцарски сметки?

Цц неможам да ве сватам што луѓе сте, мене подобро ми е нека си е*е мајката некој нека се богати отколку в лице да ме лаже.

...a бе де јуре нема/ше ни октопод...ама де факто...:toe:

...a бе де јуре нема/ше ни октопод...ама де факто...:toe:

За жал, секогаш работите де јуре, се супер, прекрасни, мазни, ама затоа де факто, се 100 пати обратни.

А инаку не знам што ве чуди. Најнормално е СДСМ да ги критикуваат ВМРО, сепак се опозиција нема да им аплаудираат, мора да има анимозитет меѓу нив. Бар пред јавноста.

Што се тиче рекламите. Во ред е одвреме навреме да има по некоја реклама, кампања. Сум за тоа, не велам не, која и да е влада на власт. Меѓутоа премногу пари се даваат за реклами. Пари кои би можеле да бидат вложени во нешто друго кое ќе биде поефективно од рекламата и ќе има ефект во реалноста.

Кампањи и реклами да, како на пример онаа со СИДАта, такви се и потребни. Ама со усул. Не да се фрлат пола пари од скромниот ни буџет за реклами.

А за СДСМ пак...на таа партија и е потребна реанимација под итно. Потребна ни е јака опозиција, без разлика која партија се наоѓа таму. Нека го ослободат затворениот круг, нека пуштат нови прогресивни сили и ќе пркнат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom