Владава премногу се саморекламира?! СДСМ љути.

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
makedonecot saka da misli.....samo ne mu davaat
Да во право си. Ако мисли со своја глава (а тоа е НедајБоже обратно од политиката на Груевски), тој ВЕДНАШ ќе е прогласен за предавник. Па ќе доживее и спот да му снимат и да го прикажат на сите телевизии во ударен термин како свири со Плави Оркестар...

Ова од кај ми е познато? Хмм...

Да во право си. Ако мисли со своја глава (а тоа е НедајБоже обратно од политиката на Груевски), тој ВЕДНАШ ќе е прогласен за предавник. Па ќе доживее и спот да му снимат и да го прикажат на сите телевизии во ударен термин како свири со Плави Оркестар...

Ова од кај ми е познато? Хмм...

de kazi koga na makedonecot mu bilo dozvoleno da misli so svoja glava....jas takvo nesto ne pamtam ....sto znaci grujo samo prodolzi so igranje na ulogata drzavnik......zborot mi bese imase od kogo da uci....ne e samouk

Епа друже, по проѕирно крадење од ова денес, не сме виделе никогаш. Ова е врв на криминалот, али еднаш ќе заврши сето ова и сите ние ќе патиме. Сдс не крадеа од народот, преку даноци и трошење на буџетски пари за се и сешто...да бидеме реални. Ова е крадење директно од нас, ако имаш фирма или ако имаш било каков работен статус и редовно да ги прегледуваш парите кои ти се на располагање во твојата потрошувачка кошница ...најдобро ќе го сфатиш тоа. Иначе може шо сакаш да кажеш.
Во америка има една изрека"МОРА ДА СЕ УМРЕ И ДАНОК ДА СЕ ПЛАТИ"По вас изгледа ние треба да бидеме имуни на тоа.Па сигурно нема некој да се прави бизнисмен и да не плаќа данок.Тоа го имаше во времето на СДСМ.За какво крадење ти зборуваш бе отвориги малку очите или и ти имаш 13 год.па не памтиш што се се случуваше.Октоподот во ТАТ,вечната транзиција, арамиската приватизација,срамната продажба на ЕСМ на ЕВН, па на ТЕЦ Неготино кога му зедоја само посрани 4 000 000 евра а на крајот испадна дека мозело да се земат 60 000 000евра.Ја гледаш сега разликата?Од 4 до 60 има разлика колку одавде до ЕУ.Значи тие 4 000 000 не биле ништо друго туку провизии за нашата Камора упс нашето СЕ-ДЕ- СЕ на искрадената ни мила Македонија.Ма каква Камора, и самата Камора може само да му позавиди на СДСМ затоа што кај нас доаѓаш на власт се заштитуваш со закон,и прави што сакаш.Тоа го практикуваше нашиот СДСМ на нашата мила и искрадена Македонија,пардон Горна Македонија или Северна како беше?ФИРОМ беше заборавив.

de kazi koga na makedonecot mu bilo dozvoleno da misli so svoja glava....jas takvo nesto ne pamtam ....sto znaci grujo samo prodolzi so igranje na ulogata drzavnik......zborot mi bese imase od kogo da uci....ne e samouk
Е мене ми е преку.... дојдено од тоа некој само да ми дава пат по кој треба да се движам.

Цело време гледам се прави споредба ДПМНЕ-СДСМ... тотална утка е споредбава.

Зошто не споредиме со слични земји на нас? Земји кои дојдоа од таа Екс-Југославија. СИТЕ, ама баш СИТЕ се неколку чекори пред нас.

Баш поради тоа што сите сме научени да споредуваме партии една со друга. Веќе незнам премногу ми делува ниско кога ќе ја слушнам власта каде вели: Ами СДСМ правеше вака, ние поинаку. Или кога ќе слушнам СДСМ каде објаснува како ќе ни цветала државата ако ВМРО не направеше ова или она

Зошто еднаш не се споредиме со поизтивните искуства од земјите каде последнава година платите кренаа за 100% (земете ја Босна... ејјј Босна која беше разурнета ....)

Едит: Последниот пост над мене, е класичен пример за тоа. СДСМ ова, СДСМ она... ДОСТАТЕ ЛУЃЕЕЕЕ алооо. Критиката на другата партија е добра додека не го надмине лимитот.

7godini obvinuvate za kriminal vo SDSM a 7 godini ni traga od istiot ni dokaz ni neshto slichni i tie godini vi trebaa i pak nishto od biznisot nieden ne uspeavte da zatvorite,kje mu pravi kaj i da e Grujo na Lambe vo kjorka drushtvo,kje delat ista kelija posho komshii se dvajcata,shto i da napravi Grujo ima 4 golemi opashi ako ne i povekje,platezhnata kartichka,4 stana, OKTA itn. od koi nema beganje.:helou:

Abre pece,ne gleash pio-pzs ima 16godini,sea DPMNE se sluzhat so 16 godini deca za propagandi iako spored zakon toa e kaznivo poshto zloupotrebuvaat maloletnik za politichki poeni.

Да де - Бучко и Заев ги наместија :pos2::pos2::pos2:

Zaev e sloboden kako sakate kazhete,cela Strumica znae kako raboti Zaev i oko ne im trepnuva od takvite "patrioti" kako tebe a za Buchkovski ostanuva da ja prosledime odlukata na Apelacionen Sud.

Чекај,чекај,чекај .... Ти рече дека од СДСМ СЕДУМ *7* години криминал не се видело - Дај потсети ме ова со Заев не ли беше летово ? А со Бучко пред .... некоја година ? (може да беше 2000 - извини ако не памтам)

Види сега ... и цел аеродром знаеше како работи Тодоровски - сите го фалеа ваков,таков бил ова правел,она правел па коа го провалија дека земал мито - го исплукаа.

А за Струмица и Заев ... па тоа е последното упориште на СДСМ =) Затоа можда.

Подобро нека се рекламираат него да ги крадат парите како што правеа сдс :smir:

а уште подобро е да не ги крадат парите како што правеле сдс и помалку да се рекламираат

izvini vaka ama ti drugar stvarno neznaes kako se vodi drzava i kontrolira narod, ili kratok si so memorijata....bez navreda
Ај ти radapciger кажи како се води држава и контролира народ
makedonecot saka da misli.....samo ne mu davaat
Токму за тоа е и темава.
Во времето кога опозиционите медиуми не беа забранети, а интелектуалците и новинарите си го кажуваа своето без страв дека ќе бидат етикетирани како предавници, антиреформатори, и без страв дека поради искажаното ќе бидат елиминирани на било кој начин (се разбира не физички)

Зошто не споредиме со слични земји на нас? Земји кои дојдоа од таа Екс-Југославија. СИТЕ, ама баш СИТЕ се неколку чекори пред нас.
Пред 4 години беше гордост да се каже дека Македонија е далеку во секој поглед пред Албанија, Србија, Босна па и Бугарија, а рамо до рамо со Хрватска.
Со кого денес ќе се споредува ова неспособна влада освен со Косово ?

Е мене ми е преку.... дојдено од тоа некој само да ми дава пат по кој треба да се движам.

Баш поради тоа што сите сме научени да споредуваме партии една со друга. Веќе незнам премногу ми делува ниско кога ќе ја слушнам власта каде вели: Ами СДСМ правеше вака, ние поинаку. Или кога ќе слушнам СДСМ каде објаснува како ќе ни цветала државата ако ВМРО не направеше ова или она

Зошто еднаш не се споредиме со поизтивните искуства од земјите каде последнава година платите кренаа за 100% (земете ја Босна... ејјј Босна која беше разурнета ....)

Едит: Последниот пост над мене, е класичен пример за тоа. СДСМ ова, СДСМ она... ДОСТАТЕ ЛУЃЕЕЕЕ алооо. Критиката на другата партија е добра додека не го надмине лимитот.

bolna vistina....zemji koi bea kade kade pozadi nas sega se pred nas od ednostavna pricina .....koj i da dojde na vlast prvo sto gleda e da gi popolni
direktorskite mesta so svoi vojnici bez razlika da li go biva ili da li se kadarni za taa funkcija ,vtoro sekogas koga ima nekoja afera od strana na vlasta odma se pravi uste edna po spektakualna so pomos na mediumite a ako ne uspee mediumite ja zasobosuvat,treto mu davat na narodot preku clenstvoto
lazna slika za srabotenoto preku zakani za brkanje od rabota i razni drugi torturi...znaci se pravi se za da se ima apsolutnata vlast vo svoi race po sekoja cena,a kaj e tuka drzavata

realen....drzavata treba da ja sakas pa da ja vodis...a za narodot ne se sekiraj kako sto kaza eden vas bivsi funkcioner...narodot e kako testo kako ce go zamesis taka ce stasa.
ps:nikogas vo makedonija nemalo slobodno novinarstvo...gledaj realno na rabotiti a ne samo da go koristis zborot kako nickname

Чекај,чекај,чекај .... Ти рече дека од СДСМ СЕДУМ *7* години криминал не се видело - Дај потсети ме ова со Заев не ли беше летово ? .

Mozesh i 10godini da si povtoruvash deka imalo kriminal od Zaev ama ostanuva faktot deka e eden od najuglednite gradonachalnici i najpochituvanite lichnosti vo megjunarodnata zaednica po Branko i aj sea izvadi ja ednash glavata od analniot otvor na Grujo i razmisli zoshto Zaev e najpochituvan i najdobar dosega na taa funkcija vo Strumica.

realen....drzavata treba da ja sakas pa da ja vodis...
Токму така. Но си испуштил еден мал а суштински детал. Државата за да ја сакаш, треба да знаеш каде ја водиш.
"Знаеш" е многу битен детал.
a za narodot ne se sekiraj kako sto kaza eden vas bivsi funkcioner...narodot e kako testo kako ce go zamesis taka ce stasa.
Токму поради тоа, не треба и премногу квасец да му се додава на тестото. Си видел престасано и предуено тесто ?
ps:nikogas vo makedonija nemalo slobodno novinarstvo...
Во турско немало ниту новинарство, а камо ли па слободно. Но зарем тоа треба да ни биде утеха ?
gledaj realno na rabotiti a ne samo da go koristis zborot kako nickname
Реалноста е релативна работа.

Токму така. Но си испуштил еден мал а суштински детал. Државата за да ја сакаш, треба да знаеш каде ја водиш.
"Знаеш" е многу битен детал.
Токму поради тоа, не треба и премногу квасец да му се додава на тестото. Си видел престасано и предуено тесто ?
Во турско немало ниту новинарство, а камо ли па слободно. Но зарем тоа треба да ни биде утеха ?
Реалноста е релативна работа.

prviot komentar ti nema smisol.
zaradi komentari kako vtoriot donekade, gi izubija izborite (narodot e bagra, seljacista i poim nemaat nisto... vo toj smisol)
vo tursko imalo novinarstvo, nesto slicno kako denesnovo
so cetvrtiot komentar se slozuvam, donekade. site od razlicna tocka gi gledaat rabotite.

Во времето кога опозиционите медиуми не беа забранети, а интелектуалците и новинарите си го кажуваа своето без страв дека ќе бидат етикетирани како предавници, антиреформатори, и без страв дека поради искажаното ќе бидат елиминирани на било кој начин (се разбира не физички)

Пред 4 години беше гордост да се каже дека Македонија е далеку во секој поглед пред Албанија, Србија, Босна па и Бугарија, а рамо до рамо со Хрватска.
Со кого денес ќе се споредува ова неспособна влада освен со Косово ?

Посочи ни барем еден единствен ...од тоа време..а кој бил опозиционен!!??
пс
Македонија и денес ти е пред тие земји ..земени тука за/како компарација..ама направена само од неутрални проценувачи..
Е сега ..тоа што (поголемиот дел од) Народот не сака СВИТКАНИ КИЧМИ сугерирани од копуци..тоа е стварно тема за дискусија..
А наскоро на следниот Изборен циклус и ќе видиме што Народот Македонски..т.е. електоратот стварно мисли затоа..појасно здравје
:toe:

Македонија и денес ти е пред тие земји ..земени тука за/како компарација..ама направена само од неутрални проценувачи..
Во што е пред нив? Не сум економист да знам економски пресметки, но она што го знам е дека платата им е двојно повисока во сите земји од колку кај нас...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom