devojce ne si vo pravo ni ti ni ovoj nad tebe....ako majkata pobara po sudski pat utvrduvanje na tatkovstvo togas sudot odreduva preku dnk koj e pravaco t i sudot odreduva alimentacija do polnoletstvo na deteto....baska tuka ima mesto i za privatna tuzba za pretrpen sram i red drugi tuzbi
rymz....sto devojka imas ti....ili primer bese
Abe bas sakam da vidam kako bi izgledalo toa nekoja da me tuzi mene za alimentacija, a ne sme vo brak. Znaes sto merak mi e takvi tuzbi da mi stigaat?? Mf mf...zhrtvi na nevideno. Si se klecal so nekoja, i posle 9 meseci tipkata ti tropa na vrata, decki eve ti go deteto...pa sto ako ne e moe, ja ne sakav da go imam. Nikoj ne me prasha dali sakam ili ne sakam dete, nejze i teknalo, i aj sea dete kje mi shlepa? Ne pile moe, ne ide toa taka. Osven koga si vo brak, nema teoretski shansi nekoja misirka da mi shlepa dete i da i plakjam alimentacija. Takvi finti kaj nekoj drug palat.

ftopic:
Таквите како тебе кукавици кои ја спраштиле на првиот знак на непогода ич да не се враќаат, се сте бе ептен паметни од кога ќе му ја здувнете....на безбедна далечина
ај гит сега!
Nemoj be taka grubo, ete gledash bube si kaza, samo so race ne e vo Makedonija, a so srce e tuka. Ama germanska plata si zima, pa go boli patlakot dali tuka kje ima ili kje nema zabrana za abortus. A bash bi sakal da kazhe Bube kako e toa vo Germanija sredeno

I neka napravi samiot sporedba.
Da, treba kontrola na ragjanje. Treba sovetuvanje, nadmudruvanje, lekari kurac palac. Ama spored toa shto site tuka go tvrdite i barate, da postoi zabrana za abortus za ednite, a drugite da mozhe da bidat isklucok, toa avtomatski znaci diskriminacija. So takov zakon samo kje se otvaraat dupki vo zakonot. Vi dadov mnogu ubav primer. Devojka mi abortira, deka navodno jas sum ja siluval. Otkako kje abortira kje go povlece obvinenieto. I?? Dzabe zakon.
Што бе Bube не е во Македонија, а јади бурек како треба да биде овде?
Еј ги 'обожавам' таквите... Кажи Бубе, бубенце како ние овде да ја опрајме Економијава со законов за Абортус?
Sto da ti kaze, kje ti soli pamet deka negov predlog zakon pominal vo vlada, a toj pak seushte si zivee na toplo, nema problemi so toplifikacija nit pak so EVN. Ne daj boze pa da mu siluva nekoj devojkata, toj vo Germanija kje mozhe da abortira, deka nema teoretski shansi on da cuva tugjo dete

Ama pa...on e on...on zivee vo Njemacka. A nie tuka...neka eksperimentiraat so nas, demek taka se pravelo drzava.
Ajde be nadrilekari, vratete se vo Makedonija, site do posleden, oprajte ja drzavata, vi davam cesen zbor deka kje bidam megju prvite koi kje vi otstapat mesto i kje begaat koga vie kje pristignete