Вие и кафето

• Креатор на темата Креатор на темата fsreplay
  • Време на започнување Време на започнување
Искрено, слабо пијам кафе, да не речам ич.
Евентуално ко ќе учам ако ми треба нешто да ме освести, тогаш само nescafe ice . Иако тоа само психолошки ми делува.

Ја кафето не го гледам само као као друштвена и расонувачка течност. Кафето за мене е нешто више нешто што е над многу ствари и му обраќам посебна пажња. За мене кафето е као поклон од богиња и на кафето често му принесуем жртви,се клањам коа кафето ми е погодено,бацувам шоља пред да пивнам и плачам над празни конзерви од кафе. Го пијам јако и со многу малку шеќер (врвот од лажичето) а у ретки моменти пијам и каурско кафе (нес), други кафиња нејќум и не прифаќам

jas moeto i so krstena voda go poprskuvam., a ti go nosish kaj odzha., ako ne ., nema da ti se fati lezetot

Пијам кафе секој ден, без разлика какво.
Ако неколку дена заредам нес да пијам, после со милина си го пијам турското, пошто ми е најубаво :D

ja standardno pijam po 2 kafinja dnevno i toa tursko dosta jako bez ni malku seker , 1 sabajle koga ke se razbudam i 1 posle rucek , u mn retki slucai koga pijam kafe navecer ( posto odkako ke go ispijam toa po rucek ne pijam do utre sabajle ) ke ispijam nes i toa nema celiot posto ne sum ljubitel na kafinja so mleko

Обожавам турско кафе. Сакам јако кафе, со лажичка шеќер. Во денот најчесто по 2 пијам, едно кога ќе станам, едно накај 6 попладне. :)

kakvo treba da e kafeto: vrelo ko baknezh na devojka.,....slatko ko spomenot na prviot sostanok........crno ko zborovite na majkai koga ke go prochita ovoa:coffee:

Кафе не пијам.Само еднаш се имам напиено а ми требаше за учење.Инаку, вкусот не ми се допаѓа и не навикнав на пиење кафе.

Кафе може?
- Ами на тоа прашање одговарам секогаш со "да". Одамна некои луѓе и не ме прашуваат, знаат што одговор се добива на тоа прашање.
И да, како кафето како регулатор на притисокот е добро да се пие два до три пати дневно, а за луѓе со понизок крвен притисок може и по повеќе пати дневно.

Espresso dolgo,
Nes kafe,
Obicno kafe bez seker.
Zatoa so denovi ne mozam da spijam. :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom