Вие и кафето

• Креатор на темата Креатор на темата fsreplay
  • Време на започнување Време на започнување
Од кога ги оставив цигарите пијам можеби едно или две кафиња во неделата. Не дека додека пушев пиев нешто многу кафе ама сепак едно до две кафиња во денот пиев. Инаку најчесто 3 in 1 нескафе пошо наједноставно ми беше за припрема. :)

Заедно со Вита Голд кафе секојдневно се дружам:) Се шегувам го пијам 2-3 пати на ден во рок од три месеци. Едноставно само го заменив за турското, а со Вита Голд освен што уживам, дури и слабеам. На здравје кафе :)))

Кафето е уметност:) Го пијам секогаш кога ми се пие, а обично често ми се пие. Просечно по 5-6 шољи дупло или тродупло нескафе и измеѓу некоја шоља капучино. Можам да пијам кафе секогаш и секаде, не е важно дали одам, стојам, седам, лежам, брзам, на час сум...секогаш и секаде можам да пијам кафе.

Јас и кафето сме си best friends.
Кога ќе се разбудам е тука, кога шетам низ град ми е во раце, кога ќе седнам да се одморам од шетање низ град ми е пред мене.
Никогаш нема да заборавам колку ми помогна дури учев, ми ја даваше единствената поддршка во тие моменти и ме трпеше таква нервозна и никаква.
Кога ќе се изнервирам ме смирува, а кога се ми се гледа матно ми ги отвара очите. Не ми замерува кога ќе го заборавам па ќе ми претече или кога ќе го истурам. Едноставно е секогаш тука за мене да ми помогне, а никогаш да не ми замери за нешто или да ме остави.
Едноставно го обожавам :coffee:

• Ми се допаѓа
Reactions: NYC
На секоја пауза на факултет пијам по едно макијато...денес четири плус две турски дома, enough said.

Еве неколку месеци инстант Rembraco и можам да кажам дека е подобро и поефтино од Nescafe кое го пиев претходно.

Го има некој пробано новото кафе на Гранд? Баланс мислам беше и е во зелена амбалажа.

Кафе пијам од 2-3 пати дневно обожавам горко турско,најслатко ми е кога го пијам со друштво или кога ке се вратам од град наместен и ке здрвам едно за ме врати во форма

Може некој да ми каже каде можам да го купам најсилното кафе во Скопјево? Без разлика дали е чаша кафе или па 100г пакување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom