Вие и иглите

• Креатор на темата Креатор на темата Spaski
  • Време на започнување Време на започнување
Уплав имам. Плачипичка бе. :pipi: Али можам преку тоа, под услов да се самонатерам. Па не се шетав 7 дена со игла во рака од што се плашев, сигурно.

Никогаш не ми претставувале проблем иглите, ни па имам мака од гледање крв. Раното детство го поминав по болници, постојано бев болна, дури и сама си ги барав, убедена дека ако ме боцнат побрзо ќе оздравам :icon_mrgr

Леле некни бев на доктор и цел пат се молев да не треба да ми ставаат инекција
Многу имам страв од такви работи,особено кога ќе ја видам,
веднаш ми се лоши
Но добро е не ми ставија:pos2:

а крв да гледам можам без проблем не ми е страв:smir:

Кога бев мал многу ме нервираа оние што ми ги ставаа во газето :cry: , а од оние во рамо, прст, вена немам проблем.

Имам ненормално голема фобија од игли.
Мислам,неможам да гледам кога го буцкаат некој,дури и на телевизија,а не па кога тоа го праат на мене.
Секоаш коа ме вакцинирале или коа ми стаале инјекции сум бил престрашен и толку среќен кога се тоа ќе поминело.
Кога бев мал,си мислев дека се плашам од игли оти сум мал.
Ама сеа пораснав и сеуште се плашам од нив.
Значи,дефинитивно,тешка фобија.

Kо мал не да имав уплав,а бе не можам да ви објаснам колку ми беше страв.Ко ќе ми ставаа инекција,ме држеа 3 сестри и 2 доктори,и јас само со газинките претав:)и иглите криви ги вадеа.
Од тогаш,да е глува земја,неам одено на инжекции...

јас одкако почнав да плетам ми се среди животот:pos2::pos2:
јбг страв ми е

Uopste ne mi e strav,a sega kako sto mora sekoj mesec da mi vadat krv radi kontrola na stitna zlezda ke se naviknam na bockanje sto da pravam.

Не сум имал проблем со игли уште кога памтим за себе. Посебно сеа после операцијава откако ме направија јастуче за игли, ич си неам гајле :)

Au ic ne mi e strav,ni najmalku.Imam sredno medicinsko,i so toa se podrazbira deka voopsto ne mi e strav ni da bockam drugi i da gledam krv,naprotiv uzivam vo toa.:icon_lol:

Ehe na praksa so ne imame praveno,si zemavme so drugarkite sami krv za da si ispituvame,abe stvarno ne bevme normalni..:uvo:Ednas na edna sestra epten reseto mi ja napravi rakava(ali ne bese do nejze,stvarno nikakvi veni imam) se smenija nekolku sestri i za malce ne se otkazaa,mi velea kako sum mozela da gledam,a jas im kazuvav vo koja vena da probaat.Na krajot uspeaa,normalno so moja pomos.:icon_lol:

Како стоите со медицинските игли? Дали имате фобија од игли? Или пак не можете да гледате крв?
Ма и со немедицинските игли :vozbud:,немам страв од било какви игли или од крв,немам проблем и да гледам некоја операција во живо,не би се онесвестила,интересно ми е да гледам.:pipi:

немам никаква мака од мускулно боцкање, последните неколку години се боцкам секој месец,ама венско ме вади од кожа.али коа се мора се трпе и такво. . .

Ма и со немедицинските игли :vozbud:,немам страв од било какви игли или од крв,немам проблем и да гледам некоја операција во живо,не би се онесвестила,интересно ми е да гледам.:pipi:
:vozbud:
Ти на медицина да не си, за хирург да не учиш?:pos2:

Можам да глеам игли се додека не дое ред мене да ме акнат хаха коа ке дое ред за боцкање е тогаш ме фаќа страв од игли и крв и тн.

Не знам како да кажам мајку му....ако некој на филм се боцка вртам, глава да не глеам, на школо кога даваа 5 дена дома да се седи оправдано ако дадеш крв, седев сам на школо, крв од вена еднаш само имам дадено, стварно мораше и тоа курвата ми ја утна вената.
Можда едина ствар за која се препичувам е игла.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom