Вие и форумот!

• Креатор на темата Креатор на темата Гладиус
  • Време на започнување Време на започнување
Фази се во прашање како што рече Јове кој бај д веј излеа е во фаза на непосетување на форумот ама ќе му мине (поздрав до Јове). Еехее сум се нервирала на почеток, сум размислувала уште долго по Лог Аут-тот. :pos: , сум се воодушевувала на интелектот и талентот на рандом форумџии, сум се смеела сум посакала да се запознаам со добар дел од форумџиите (antisocial as i am) сум запознала few...
Форумот ме поттикнал на читање на книги на пример (една конкретна позитивна работа), активност која малку ја бев подзаборавила претежно вадејќи се со задолжителната стручна литература (класичен изговор)... Сум дошла до сознанија дека за многу работи уствари сум и тапа... и корективно сум поднаучила по нешто... И така натаму. Нема ден да не го отворам. Сепак ми фали некаква енергија, некаква свежина што ја чувствував на самиот почеток по зачленувањето, затоа и сите тагуваме по кајгана back then меѓутоа да ги потпрашаме новите форумџии и ќе видиме дека ја почувсвувале истата ексклузивност при зачленувањето, додека по извесно време и нивната воодушевеност ќе стивне. Значи како што кажа и Еко, ние се менуваме или времето поминува, не и форумот или ние ја правиме содржината на форумот сеедно да не теоретизирам.

За мене форумот е место за тепање на слободно време.
Статистички повеќе читам мислења, отколку што пишувам, а најчесто се задржувам кај постерите кај кои има што да се прочита.
За другиот дел од прашањето, форумот треба да е место каде што секој треба да ислуша секого, но на крај сепак испаѓа дека повеќето се обидуваат да се докажат кои се и што се. Чест на исклучоците.

Како овошен јогурт. Со екстра големи овошни парчиња. Додека ги има е прекрасно,уживаш во секој момент додека траат,кога ќе ги снема ќе мораш да се задоволиш и со јогуртот и мирисот кој го попримил од парченцата...кога ќе го изедеш целосно,тажиш и посакуваш да имаше уште и уште .И тогаш гледаш дека ти го продале чашичето со поминат рок. Yeah :)

Форумов го користам во слободно време и пред се за да си го искажам моето мислење на одредени теми кои ме интересираат, голем број на информации ги дознавам токму до кајгана форумот, за да дискутирам за работи кои ме интересираат, да се закарам со некој, да подржам некој, да објавам некои информации кои сум ги сознала, запознавање нови лица и пријателства итн.

Не ми здосадил комплетно досега, едноставно само некое време ми е многу интересен, некое време се заситувам од форумов, некогаш пишувам 20 мислења на ден, некогаш ниеден, некогаш отварам доста теми и имам инспирација, понекогаш воошто не се замарам, има моменти кога сите членови ме нервираат а има моменти кога сите ги сакам (добро речиси сите:)), некогаш сакам да пишувам содржајни постови во навистина убави теми а има и моменти кои ми се само сеир забава и хумор.
Имало моменти и кога сум се нервирала кога ми доаѓало преку глава од форумов и од лица кои навредувале и за кои сум се замарала, но имало моменти кога форумов ме правел среќна со дел од членовите во него.

Не може да ти се допаѓаат и да се пронајдеш во сите 30 000 теми, како што и не може да се почитуваш и сакаш со над 30 000 членови. Добро е кога ќе си ги пронајдеш вистинските пријатели тука и ќе си го пронајдеш своето место во форумов.

Forumov za mene e mesto kade sto sekoj si kazuva jasno i iskreno mislenje za se sto saka da komentira ili sto go maci eve na primer jas licno koga mi e premnogu tesko komentiram tuka za da ne mislam na nekoj problem sto me maci ili pak koga mi e mnogu dosadno citkam mislenja,citam deshavki i se smeam interesno e zanimlivo vo sekoj slucaj ke kazam deka e interesen forum i anonimen pred se i sekoj si kazuva sto i kako misli iskreno bez nikakvi foliranja :smir:

Форумов го следам повеке од две години....уште коа не бев зачленет постојано читав по темите....и сега ми е исто само што мож да си подискутирам со некој и така.
Според нивните постови ги знам карактерите на повеке членови кој првпат ме срекаваат во дискусиите...

Форумот е идеално место за провоцирање, каде можеш да трескаш што сакаш без обичните физички пресметки од животот, слободното време го поминувам тука, си запознав многу добри пријатели и кајганџики, со кои ќе останам во контакт. Па и многу научив од тука, и почнав да размислувам на многу теми. Плус би им се заблагодарил на сите за секс советите и советите за заведување.:wub:

Фазата низ која поминуваш сеа ти е таква друже, со тек на време ќе видиш дека е сеедно. Кајганистична метаморфоза. :D
Тука некаде ми се движи ставот.

Едно време, си дозволував емотивно и енергетски да се трошам на форумов, т.е ми беше важно кој какви теми отвара, кој шо збори, блабла

Сега ми е ептен сеедно. Доаѓам да си исфурам монолог и па-па, све бришам од меморија до следното логирање.

Форумов за мене е место каде што можам да соберам по некоја информација,можам да си го кажам мислењето на одредена тема,да продискуирам со некој,да научам можеби многу работи кои не сум ги знаела порано,да ги видам мислењата на др.луѓе во врска за одредени прашања!убаво место е форумов:wink:

Интернет форумот е секако место за дискусија. Самостојната замисла, односно независната слика за тоа што “интернет форум“ треба да биде е прекрасна. Сепак, малку работите се извртени па и форумот си има некоја своја лична реалност и некоја своја сопствена објективност и непишани правила на однесување и функционирање, на страна од оние веќе запишаните од Acid.

Кога би се зачленил сега под некој нов псевдоним и никој не би знаел дека јас сум Викторгг сигурно нема да се закачам по првиот пост со Гладиус, и со гаранција 80% од членовите нема да ме прочитаат што сум напишал, а оние малку кои ќе ме прочитаат, најверојатно без двоумење ќе напишат иронично напаѓачки коментар кој “треба да ми покаже каде ми е местото“.

Како јас го доживувам форумот низ годините? Сосема првиот почеток, по самото создавање имав неколку постови тотално детски како да ги пишувало момче од 13 години, кајгана беше место каде Виктор се бламираше. Потоа, еден период откако Гижо ме спука :) олабавив, па се вратив во сосема поинаква верзија, апгрејдиран, со сериозни мислења на сериозни теми, дискутирајќи и уживајќи во секој миг од мојата анонимност но учество во муабетите. Тоа е најубавиот дел од форумското егзистирање, со желба за постирање и без предрасуди.

Третиот дел е постепеното запознавање на форумџиите, групирањето и дружбата. Исто така забавен дел од кајаганеријата. Форумот оди чекор нагоре, се изгледа розево, луѓето се прекрасни, замерка никаде.

Четвртиот дел доаѓа со проблемите од дружбата. Како и во реалноста, луѓето знаат да изневерат, а со оглед на тоа дека секоја наша комуникација тука е пишана, и докази има на сите страни, луѓето многу лесно ја уништуваат довербата бидејќи секогаш оние кои ни се допаѓаат ги идолизираме, па и најмал лош збор кажан на наша сметка резултира со игнорирања, блокови и слично.

Петтиот дел е незаинтересираноста. Откако ќе се соочиме со нервозите, препукувањата по теми, пишување во стихови кои би ги посветиле и ставање линкови до слики кои пренесуваат порака... сфаќаме дека не сме ние за форумот, дека не ни е интересен како порано, и поретко пишуваме, само фрламе по некое окце на некои теми и кликаме рифреш во надеж дека нешто доволно провокативно од некаде ќе излета.

Шестиот дел е блаженото уживање. Конечно сме го израснале форумот. По сите лоши и добри работи, сфаќаме дека веќе не сме виртуелен лик, туку човек кој е препознатлив и корисник на форумот, и дека радостите и тагата на форумот се неизбежен дел од него. Пишуваме на теми кои не интересираат, и уживаме на начин кој е својствен за нас, во зависност од времето и расположението кое го имаме.

Реченица која се провејува во секоја етапа освен првата е “Порано беше боље“ или нејзината алтернатива “Нема дискусии и форумџии како порано“.

Па форумов е место каде што поголемиот дел од времето го поминувам,размемувам мислење со останатите членови и надградувам знаење.

Сега се зачленив,веќе подолго време го читам и ми се допаѓа.

Jaс и форумот сме едно. Живее за мене и живеам за него.
Ок сериозно, фино парче софтер каде дознавам омилени секс пози на рандом членови и каде свршуваат, каде среќаваме нарцисиодно-famous-wannabe-настроени, дознаваме за ТHE latest weather condition via Драга Кајгана, и виртуелно присуствуваме на многу „мерења на курови во песок“ ситуациии, which is kinda интересантно.

Помеѓу сето тоа - дискутираме. Што го прави форумов за мене едно секојдневие без кое неможам.
Пораснав со одредени постови и ставови. :smir:

Место на кое си ја полнам и си ја празнам душата. Место на кое пукам од смеење и на кое умирам од плачење. Некако се приврзав за Кајгана и дури ако не отворам ден, два се чуствувам дека сум ја изневерила.
Пишувам онака како што се чувствувам во моментот. Ниту се покажувам, ниту се докажувам, го пишувам тоа што го мислам, го читам тоа што ми е интересно и толку. Без навреди, без препукувања, без глупости.
Се информирам, прифаќам поинакви мислења, го раздвижувам мозокот и ја менувам перспективата на гледање.

Форумов и јас, се она што го имам тука досега напишано ме направи лоша, а со тоа и некои членови ме помешаа со некоја Важна. Јас и форумов - искрена да бидам надвор од виртуелниов свет сум многу поразлична, значи никогаш не сум слушнала од некого да ме нарече лоша или лицемерна или нешто слично. Секогаш сум добра, паметна, мила во очите на другите, зашто се трудам никого да не повредам со она што го правам. А тука на форумов признавам се занесувам малку, после нешто што сум го напишала некогаш се каам ама :toe: Тука сум за забава, да дадам на некого совет ако му е потребен (секако ако мпжам),да искоментирам на некои теми. А ако сум повредила некого со мој пост или тема Се Извинувам:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom