Еден ловец бркал зајак во шумата. Зајакот се скрил во една дупка. ловецот застанал до дупката и рекол
А да не е во шумата? Се слушнал глас "Да не е во шумата?"
А да не е кај потокот? Се слушнал глас " Да не е крај потокот?"
А во дупкава да зирнам? Се слушнал глас "A не е во шумата?"
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Си бил еден српски сељак и си имал една свиња која требало да ја оплоди. Бидејќи немал како ја пренесе ја качил на една ѕидарска количка и ја однел во првото село. Некој човек и пуштил крмак на свињата да ја оплоди, овој му платил, ја качил свињата на количка и ја вратил буткајќи дома. Човекот му рекол: -Ако јаде помии значи успешно е, ако пие вода значи неуспешно и пк ќе ја доведеш. Другиот ден отишол во кочина а таа пие вода, неуспеало. Пак ја качил на количката и буткајќи ја однел во селото, и го пуштиле пак крмакот да и се качи. Платил, ја качил свињата на количка и буткајќи ја вратил дома. Другиот ден отрчал во кочината, кога таа пак пие вода, неуспешно. Пак ја качил свињата на количката и со буткање ја однел пак во селото. Пак и го пуштиле крмакот да и се качи на свињата. Пак овој си платил, пак ја качил свињата на количка и повторно со буткање ја вратил дома. Утредента и рекол на жена му: - Оди жено ти јас сум малер. Отишла жена му и се вратила. -Пие ли вода? -Не! Леле јаде ли помии? -Не! Па што прави жено свињата? -Ене ја се качила во количката и те чека да ја носиш во село!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Машко-женска верзија за добар секс
На работа со кафенце разговараат две колешки:
-Каков секс си имала вчера? Катастрофа.... Мажот ми си дојде од работа, во 3 минути го изеде ручекот, после тоа 4 минути секс, а после две минути заспа...
А кај тебе?
-Кај мене фантазија. Мажот ми дојде дома, ме однесе на прекрасна романтична вечера, потоа шетајќи саат време се вративме дома, после свеќи и саат време екстра предигра, еден саат фантастичен секс, а на крајот замисли саат време разговаравме. Со еден збор - бајка!
Во истото време разговараат двајца колеги:
- Каков секс си имал вчера?
Супер! Си одам дома, ручек на масата, го изедов, имав секс и заспав.
А кај тебе?
-Кај мене катастрофа...Си одам дома а таму нема струја зошто сум заборавил да ја платам сметката и затоа оваа мојата ја однесов некаде на вечера. Јадењето без врска, а беше толку скапо што немав пари за да се вратиме со такси, па моравме да си одиме дома пешки! Си одиме дома, а таму се разбира нема струја па морав пак да ги запалам тие проклети свеќи! Бев толку бесен што ми требаше саат време додека да ми се дигне, а после неможев саат време да свршам, и на сето тоа така попиздев, што не можев уште саат време да заспијам!!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Си биле две плавуши секретарки во една фирма. За време на паузата едната и вели на другата:
- Да те прашам нешто вака искрено?
-Кажи?
-Колку ти земаш плата?
-1000 евра! одговара другата
-Епа како 1000 евра, ние сме двете секретарки нели?
- Да!
Двете работиме иста работа!
-Да!
-Двете имаме исто образование , нели?
- Да!
-Работиме за истиот човек ,нели?
-Да!
-Епа како тоа ти земаш 1000 евра а јас 800 евра?
Епа еве јас ке ти кажам! - Ти спиеш ли редовно со шефот?
-Да !
Му го пушиш ли редовно?
-Да!
А кога ке сврши голташ ли?
-Да!
Епа тоа ти е, он уствари ти одбива 200 евра месечно за топол оброк!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Знам дека малку е постар вицов ама морам да го постирам уште еднаш!
Во купе од воз седат Грк, Македонец, плавуша, и баба. Влегува возот во тунел и после неколку секунди се слуша сочен шамар. Кога возот излегол од тунелот гркот имал црвен образ, но никој не прозборел - па така секој размислувал во себе:
Бабата: Сигурно гркот ја фатил плавушава, и оваа му ја плеснала една.
Плавушата:Хммм... сигурно овој сакал да ме фати, но во темницата ме промашил и ја фатил бабава и оваа сигурно му ја плеснала една.
Гркот: Македонецот сигурно ја фатил плавушава, а таа сакала да му удри една, но го промашила и ме удри мене.
Македонецот: Уффф... Едвај чекам да дојде друг тунел пак да го рашамарам Грков!!!!!