Вицеви без наслов 2 дел

Обвинет за убиство се правда пред судијата:
- Јас не го забодев... само му го дадов ножот.... наопаку....63 пати.

Влегува детето дома и вели:
- Мамо сакам велосипед
- Нема шанси
- Но мааама, цела година вредно учев, еве доаѓа лето, сите деца имаат велосипеди, само јас одам пеш.
- Слушај, две работи да разјасниме веднаш: прво, да го заборавиш велосипедот. Второ, тоа што живеам со твојот татко не мора да значи дека можеш да ме нарекуваш мама.
- А како да те нарекувам?
- Нарекувај ме чичо Зоки.

Не е се во парите.... тука се кредитни картички, граѓански чекови, акции, а исто така и злато, дијаманти ...

Една вдовица направила колач и тргнала на гробишта. По патот колачот и паднал. Кога стигнала на гробот на својот маж почнала да зборува:
- Убав беше, Иванеее!
Попот ја слушнал и започнал да ја теши:
- Не плачи друг ќе најдеш.
Вдовицата продолжила:
- Сладок беше, Иванеее!
Попот:
- Не плачи, друг ќе најдеш!
Вдовицата:
- Со три јајца беше, Иванеее!
Попот се замислил и рекол:
- Плачи, плачи, таков нема да најдеш.

Маж се прибира дома после средба со швалерката. Целиот мириса на парфемот на швалерката и за да се маскира малку поминал до една кафана и испил неколку ракии. Си оди дома, жена му го подушува и вели:
- Да не мислиш ќе ме збуниш бе? И со 10 парфеми да се намирисаш пак ќе познаам дека си пиел!

Двајца полицајци нашле 3 бомби и едниот полицаец му вика на другиот:
- Ајде да ги земеме, и да ги однесеме на командирот.
- Чекај малце, што правиме ако пукне една?
- Епа ништо де, ќе му кажеме дека сме нашле две.

Си биле двајца другарчиња и едниот му рекол на другиот,ај не заебавај да 5 денари да купам лижавче...:pos2:

едит:По грешка го постирав во оваа тема,наместо во глупи вицови.
Извинети.

-Верувате во љубов? - некој ја прашал позната писателка.
-Верував се додека не се омажив - одговорила таа.
-А сега?
-Сега верувам како во Господ: ми рекле дека постои, но никогаш не сум го видела!

Се јавува некој пијан човек во полиција и вели: "Добра вечер, сакам да пријавам кражба. Некој ми го украл радиото, воланот, педалите и дури и менувачот." Но уште пред да тргнат дежурните полицајци телефонот ѕвони повторно и истиот глас е на линија велејќи:
"Дечки уживајте, хих, по грешка сум седнал, хик, на задното седиште."

Nekoe kuce vleguva vo mesarnica i so zabite go ostava novcanikot na standot - Meso li sakas ? prasuva mesarot . Av ,av. odgovara kuceto- hm se misli mesarot - a kakvo sakas da bide ? Svinsko? - AV, av.odgovara kuceto. Eden kilogram ? - Av - pak kuceto .Celiot vcudoneviden mesarot meri edno kilo meso i go dava na kuceto , kuceto trgnuva nakaj doma i mesarot po nego do doma . Stignuva kuceto do stanot i pocnuva da grebe po vratata . Otvara iznerviran maz - ne go karajte gospodine toa e najintelegentnoto kuce sto sum go videl.
Najintelegentno ?!!! - se dere gospodinot - ovaa nedela tret pat si go zaborava klucot !

Се шетал господ по рајот и сретнал некоја бабичка.
Бидејќи бил расположен и рекол на бабата дека ке и исполни една желба.
Бабата рекла: сакам да сум жива.
И господ и ја исполнил желбата и ја ставил во термометар.

Разговараат татко и син:
- Тато, ај бе купи ми тротинет!
- Синко, немам пари, нема тротинет.
- Ајде бе тато, сите деца имаат.
- Ама ти не си како сите деца.
- Тато беее ...
- Марш бре у п.... матер, Нема тротинет.
Детето разочарано излегува во дворот и го гледа петелот како ги брка кокошките и им се качува. Зело тоа еден камен, го ѕвекнало петелот по глава, тој "капут", а детето коментира:
- Маме ти е..., ако јас не возам тротинет, и ти нема да возиш кокошки.

Три емо жени во последен момент решиле да го прослават 8-ми март.
Не успеале да најдат место во ресторан и си накупиле пиење и отишле во гробишта. Се напиле и се вратиле дома.
Мажите им биле пријатели и се сретнале другиот ден.
Едниот рекол:
- Мојата жена има љубовник! Сигурен сум! Донесе букет цвеќиња дома!
Другиот:
- И мојата сигурно има, и она донесе букет цвеќиња.
Третиот маж:
- Вие сте лесни! Мојата има многу! Се прибра сношти и донесе цел венец на кој пишува – Од колегите!

Маж и жена си дошле дома во новиот стан и легнале да спијат. Арно ама комшијата од другиот стан многу силно хрчел и овие неможеле да заспијат…
После саат време вртење во кревет, мажов почнал да чука на зидот:
-Комши, извини вака, ама ај темолам испуши една цигара 10 минути на тераса, колку да заспиеме па после пак легни си
-Нема проблем комшија…. и комшијава станал и направил пауза.
Сабајлето мажов и женава станале и одма на секс удриле… Уф, ах, оф, ај… се посилно стенкале… и едно пола саат така, кога на сред секс им чука комшијата на зидот:
-Комшија, услуга за услуга, ај сега вие направите 10 минути пуш пауза, неможам да си ги закопчам панталоните !!!

Дошол поп кај човек пред умирање, да му каже последна молитва и да го прочисти пред да оди на оној свет. Му вели тој на човекот:
- Ајде сега кажи му на Ѓаволот колку го презираш. Кажи му дека нема да му се покориш и дека не го признаваш неговото зло.
Човекот си молчел. Попот повторил, а човекот пак си молчел. На крај попот зачуден, прашува:
- Зошто не сакаш да го отфрлиш Ѓаволот и злото?
- Додека не видам кај точно одам, не мислам дека е добро да се заебавам со никого.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom