Леви прашања и уште полеви одговори
Туризмот во Австралија:
Прашање од Англија: Дали некогаш дува ветер во Австралија? Никогаш не сум видел на телевизија дека таму врне дожд, па ме интересира како растенијата можат воопшто да растат...
- Одговор: Ние сите растенија во Австралија ги увезуваме наполно израснати, и тогаш ќе седнеме удобно и ги гледаме како умираат.
Прашање од САД: Дали ќе можам во Австралија да видам кенгури на улица?
- Одговор: Зависи од тоа колку сте испиле.
Прашање од Шведска: Сакам пеш да го минам растојанието од Перт до Сиднеј. Можам ли притоа да ја следам железничката пруга?
- Одговор: Секако, тоа се само 3.000 милји, само понесете со себе и малку повеќе вода.
Прашање од Шведска: Дали во Австралија е безбедно да се трча од грмушка до грмушка?
- Одговор: Аха, значи сепак е точно она што се зборува за вас, Швеѓаните...
Прашање од Англија: Има ли во Австралија банкомати? Можете ли да ми пратите попис на сите банкомати, ако ги има, во Брисбејн, Таунсвил и Перт?
- Одговор: Од што умре вашиот последен роб?
Прашање од САД: Дали можете да ми дадете некои информации за трките на нилските коњи во Австралија?
- Одговор: Африка е голем триаголен континент јужно од Европа. Австралија е оној голем остроф среде Пацифик на кој нема... ама не е битно. Секако, трките на нилски коњи се одржуваат секој вторник навечер во Кинг Крос. За нудистите влезот е бесплатен, дојдете голи.
Прашање од САД: Во која насока е северот во Австралија?
- Одговор: Свртете се кон југ и тогаш свртете се за 90 степени. Контактирајте не штом ќе стигнете ваму и потоа ќе ви го испратиме остатокот на упатството.
Прашање од Англија: Смеам ли во Австралија да внесам пробор за јадење?
- Одговор: Зошто? Само вие слободно јадете си со прсти.. како и сите ние.
Прашање од САД: Можете ли да ми испратите распоред на концертите на виенските момчиња?
- Одговор: Австрија е онаа симпатична државичка што се граничи со Германија, која е... ама, не е битно. Секако, хорот на виенските момчиња пее секој вторник навечер во Кинг Крос, веднаш по трките на нилските коњи. Дојдете голи, за нудистите влезот е бесплатен.
Прашање од Франција: Имате ли вие во Австралија парфеми?
- Одговор: Не, НИЕ не смрдиме.
Прашање од САД: Развив нов препарат, неверојатен извор на младоста. Можете ли да ми кажете каде би можел во Австралија добро да го продадам?
- Одговор: Секаде каде што се собираат Американци во поголем број.
Прашање од Англија: Можам ли во Австралија да носам чевли со високи топуци?
- Одговор: Вие сте британски политичар, дали е така?
Прашање од Италија: Можете ли да ми кажете на кои места во тасманија има многу помалку жени од мажи?
- Одговор: Да, во сите геј-клубови.
Прашање од Франција: Фо славите ли вие во Австралија Божиќ?
- Одговор: Да, само на Божиќ.
Прашање од Германија: Има ли во Австралија самопослуги и може ли да се купува млеко во текот на целата година?
- Одговор: Не, ние сме мирољубива цивилизација на вегетаријански ловци и собирачи на храна. Млекото е противзаконско.
Прашање од САД: Ве молам да ми испатите попис на сите лекари од Австралија што располагаат со серум против каснување од ѕвечарки.
- Одговор: Ѕвечарките живеат во Америка, од каде што доаѓате ВИЕ. Сите австралиски змии се не-отровни и без-опасни, па лесно можете да ги припитомите.
Прашање од САД: Имам прашање за едно познато животно од Австралија, ама заборавив како се вика. Мислам дека тоа е нкој вид мечка што живее на дрво.
- Одговор: Да, таа се вика мечкоскокачка. Така се нарекува затоа што неочекувано скока од гранки, ги напаѓа минувачите и им го јаде мозокот... на оние што го имаат, нели. Од нив, едниствен спас е ако шетате сосема голи и тоа во насока на Кинг Крос.
Прашање од САД: Бев во Австралија во 1989 година. Го искористив отсуството од војска и сега сакам да стапам во контакт со женската со која се гледав додека бев во Кинг Крос. Можете ли да ми помогнете?
- Одговор: Да, но се уште ќе морате да ја плаќате по час.
Прашање од САД: Ќе можам ли да разговарам на англиски во повеќето места што планирам да ги посетам во Австралија?
- Одговор: Да, но прво ќе морате добро да го научите.