Вицеви без наслов 2 дел

12728993_1050439858346641_1862599976260013959_n.jpg

Мајката и вели на својата ќерка:
– Секој пат кога ќе ви дојдам на гости, забележувам дека зетот воопшто не ми се радува.
– Немој така, мамо. Нели го знаеш каков е – со задоцнети реакции. Тој почнува да се радува, дури кога си одиш…

Во канцеларијата на директорот на една фабрика доаѓа жената на главниот инженер и почнува да вика:
– До кога ќе го прикривате мојот сопруг. Веќе цел свет зборува дека тој е женкар и пијаница. Сношти се врати дома со женски гаќи.
Жената ги фрла гаќите на бирото на директорот.
Директорот ја смирува:
– Смирете се. Сега немам многу време, но утре ќе се разберам со него и ќе преземеме мерки.
Кога си тргнува накај дома, директорот ги става женските гаќи во џебот, за да му бидат при рака наредниот ден за разговорот со инженерот.
Следното утро жената на директорот му ги пегла панталоните, ги наоѓа гаќите и извика бесно:
– Киро! Абе ти, кога ќе престанеш со твоите идиотски шеги, бе? Два дена си ги барам гаќите, а тие во џебот од твоите панталони!

Македонец, американец, германец и грк се качиле на облакодер.
- За Америка! – рекол американецот, скокнал и умрел.
- За Германија! – рекол германецот, скокнал и умрел.
- За Македонија! – рекол македонецот и го турнал гркот.[DOUBLEPOST=1456700798][/DOUBLEPOST]ДЕВОЈКАТА ГО НОСИ МОМАКОТ ДОМА, ОДАТ ВО СПАЛНАТА И ТАА МУ ПРЕДЛАГА ДА ПРОБААТ 69.

- 69? КОЈ КУРАЦ Е ТОА? ПРАШУВА ЗАЧУДЕНО ДЕЧКОТО. ДЕВОЈКАТА СФАЌА ДЕКА ДЕЧКОТО НЕ Е ДОВОЛНО ИСКУСЕН ВО СЕСКОТ ПА МУ ВИКА:

- ЈАС ЌЕ ЈА СТАВАМ ГЛАВАТА МЕЃУ ТВОИТЕ НОЗЕ А ТИ ЌЕ ЈА СТАВИШ ТВОЈАТА МЕЃУ МОИТЕ НОЗЕ. ВАЖИ?

МОМАКОТ СЕУШТЕ НЕИСКУСЕН СЕ СОГЛАСУВА САМО ДА НЕ ГО РАСИПЕ МОМЕНТОТ. ТАМАН СЕ НАМЕСТИЛЕ, ДЕВОЈКАТА СОСЕМА НЕОЧЕКУВАНО ИСПУШТА ЕДЕН ГЛАСЕН ПРДЕЖ.

ДЕЧКОТО СЕ ГАЗИ ОД СМЕЕЊЕ, СЕ ТРГА НА СТРАНА И ПРОБУВА ДА РАСТУМАЧИ ЗА ШТО СТАНУВА ЗБОР.

ДЕВОЈКАТА ЗАСРАМЕНА МУ ВИКА ДА ПРОБААТ ПАК. ..ТАКА, ПАК СЕ НАМЕСТИЛЕ ИСТО...

ДЕВОЈКАТА ПАК ИСПУШТА СИЛЕН ПРДЕЖ.

ДЕЧКОТО ЦЕЛИОТ ИСПЛАШЕН И ЗАЧУДЕН, СТАНУВА ОД КРЕВЕТОТ. ГИ ЗИМА АЛИШТАТА И ПОЧНУВА ДА СЕ ОБЛЕКУВА.

-ШТО Е? ЗОШТО СИ ОДИШ? – ГО ПРАШАЛА ДЕВОЈКАТА.

-АБЕ ТИ НЕ СИ НОРМАЛНА АКО МИСЛИШ ДЕКА ЌЕ ОСТАНАМ ЗА ДРУГИТЕ 67
[DOUBLEPOST=1456700966][/DOUBLEPOST]Трпе патувал со воз и у купето седнала една многу јака пичка, јака у пм, Трпе око не тргнал од неа и оваа го приметила дека ја зјапа и ги шири нозете и му вика сакаш да ти намигне, и Трпе цел радосен и вика ајде, и оп пичката му намигнала. После некое време женската му вика сакаш да ти прати бакнеж и Трпе у несвес паѓа ја гледа пичката и оваа бакнеж му прака, и женската му вика дојди седни до мене, сакаш да и пикнеш два прста? И трпе вика : Немој да ми кажеш дека знае и да свири

Во операциона сала докторот го прашува пациентот:
- Cакате анестезија што ја покрива фондот или сакате приватно да платите?
- Oд фондот!
- Добро тогаш................, Нани нани бебенце, во шарено ќебенце...

Разговараат две муви оптимистка и песимистка. Песимистката вели:
– Каков живот е ова, сите гледаат само да те фатат, да те убијат…
Оптимистката и одговара:
– Јас пак мислам дека животот е убав и возбудлив. Кога и да летнам зад мене слушам само аплаузи.

Оди дедо на лекар:
- Докторе, помагај, не ме бива....Кога се качувам, на првата без проблем, на втората така-така, за третата веќе се мачам, четвртата едвај....не ја бива работава, дали ќе се умира....
- Дедо, колку години имаш ?
- 80.
- Абе јас имам неполни 50, па на првата едвај, на втората душа ќе испуштам, а не па ти.....
- Докторе, за што правиме муабет ?
- Па за жени, бе дедо, за жени.
- А бе какви жени, јас за скали зборувам !

Му се жалат Македонците на Господ:
– Боже, помогни ни, во Македонија веќе не може да се живее – мито, корупција, кражби, нечистотија, нема ред, нема закони…
Господ одговара:
– Па како не ви се допаѓа тоа, не го правете!

Седам пред компјутерот и пишувам оглас:
„Барам убава, умна жена и добра домаќинка…“
По некое време се вртам назад а жена ми стои намуртена со сукалото в раце. Продолжувам да пишувам:
„А таа самата ме најде, срце мое…“

Циганка од седмо одделение му вика на својот татко:
- Тато, тато, ај земиме од школо.
А на тоа татко и:
- Неможам речи му на маж ти нека те земе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom